Champions League-IFFHS: Πρόσωπα, ρεκόρ, σερί και άλλα… κατορθώματα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κατέγραψε όλα τα στατιστικά, τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές, των δύο χτεσινών (18/4) προημιτελικών του Champions League.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) κατέγραψε όλα τα στατιστικά, τις ιστορίες και τους πρωταγωνιστές, των δύο χτεσινών (18/4) προημιτελικών του Champions League.

Από τα ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης στα αρνητικά σερί της Τσέλσι, από τον Τιμπό Κουρτουά στον Ροντρίγκο, τον Βινίσιους Τζούνιορ και τον Καρίμ Μπενζεμά, και από τη Μίλαν στη Νάπολι τον Ολιβιέ Ζιρού και τον Άλεξ Μερέτ, αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους δύο χθεσινούς (18/4) επαναληπτικούς προημιτελικούς του Champions League, όπως τα καταγράφει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα στην ιστορία του Champions League που κέρδισε δύο φορές την Τσέλσι στο Stamford Bridge (3-1 στις 6 Απριλίου 2022 και 2-0 στις 18 Απριλίου 2023).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε τον 6ο διαδοχικό νοκ άουτ αγώνα του UCL (όλoυς εναντίον αγγλικών ομάδων!). Είναι το μεγαλύτερο σερί τους στη διοργάνωση. Συνολικά, μόνο η Μπαρτσελόνα έχει μεγαλύτερο σερί νικών σε νοκ άουτ (7 μεταξύ 2014 και 2016).
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στα ημιτελικά του UCL για 16η φορά που αποτελεί ρεκόρ. Οι, Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα είναι οι επόμενες με 12 η κάθε μία. Από τις τελευταίες 13 σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε στα ημιτελικά 11 φορές.
  • Ο Τιμπό Κουρτουά είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που ξεπέρασε τις αναμετρήσεις προημιτελικών ή ημιτελικών του Champions League χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε τόσα πολλά σουτ στην εστία (9), από τον Ίκερ Κασίγιας εναντίον της Μπάγερν το 2014.
  • Η Τσέλσι έχει χάσει 4 συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις: το χειρότερο σερί ήττων της εδώ και σχεδόν 30 χρόνια (από τον Νοέμβριο του 1993).
  • Η Τσέλσι έχει αποτύχει να σκοράρει σε ήδη 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτής της σεζόν. Τελευταία φορά που είχε τόσους πολλούς ή περισσότερους αγώνες χωρίς γκολ ήταν τη σεζόν 1980-81 (21 αγώνες).
  • Ο Ροντρίγκο έγινε ο νεότερος παίκτης (22 ετών 99 ημερών) φιλοξενούμενης ομάδας στην ιστορία του UCL, που πέτυχε δύο γκολ στο Stamford Bridge.
  • Ο Βινίσιους Τζούνιορ είναι ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό γκολ (10) και ασίστ (11) στο UCL από την αρχή της περασμένης σεζόν.
  • Η 2η αναμέτρηση με την Τσέλσι έγινε η 150η εμφάνιση σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Τόνι Κρος.
  • Ο Καρίμ Μπενζεμά, με μόλις 1 γκολ σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις εναντίον της Τσέλσι, τερμάτισε το σούπερ σερί του όταν σημείωσε 3+ γκολ σε 4 συνεχόμενες αναμετρήσεις στο Champions League (3 εναντίον Παρί Σεν Ζερμέν, 4 εναντίον Τσέλσι, 3 εναντίον Μάντσεστερ Σίτι το 2021-22 σεζόν και 3 εναντίον Λίβερπουλ το 2022-23).

Μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε παρόμοια σειρά πριν, μεταξύ 2017 και 2018 (5 εναντίον Μπάγερν, 3 εναντίον Ατλέτικο, 3 εναντίον Παρί εν Ζερμέν, 3 εναντίον Γιουβέντους).

  • Η Μίλαν, με 1-1 εναντίον Νάπολι, έφτασε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2006-07 και για 7η συνολικά (από κοινού με τη Γιουβέντους μεταξύ των ιταλικών ομάδων.
  • Η Μίλαν τερμάτισε τη σειρά των 5 αγώνων χωρίς να δεχθεί γκολ στο UCL. Το τελευταίο γκολ που είχε δεχθεί πριν στη διοργάνωση ήταν στις 11 Οκτωβρίου 2022 (από Ομπαμεγιάνγκ, Τσέλσι).
  • Ο Ολιβιέ Ζιρού έγινε ο 2ος γηραιότερος (36 ετών 200 ημερών) Γάλλος παίκτης που σκόραρε στο Champions League, πίσω μόνο από τον Λοράν Μπλαν (που σκόραρε σε ηλικία 36 ετών 338 ημερών εναντίον του Ολυμπιακού το 2002).
  • Νάπολι εναντίον Μίλαν είναι το πρώτο παιχνίδι UCL με πέναλτι που χάθηκε από κάθε πλευρά (Ζιρού για Μίλαν και Κβαρατσκέλια για Νάπολι) από τον ημιτελικό της 3ης Μαΐου 2016, Μπάγερν vs Ατλέτικο Μαδρίτης (ο Τόμας Μίλερ έχασε πέναλτι για τους Βαυαρούς και ο Φερνάντο Τόρες για τους Μαδριλένους).
  • Ο Άλεξ Μερέτ (Νάπολι) έγινε ο 1ος τερματοφύλακας που απέκρουσε πέναλτι στο Champions League εναντίον της Μίλαν μετά τον Ζέρζι Ντούντεκ (Λίβερπουλ) που απέκρουσε την προσπάθεια του Αντρέι Σεφτσένκο στην διαδικασία των πέναλτι στον τελικό του 2005.
  • Ο Μερέτ είναι ο πρώτος τερματοφύλακας που απέκρουσε πέναλτι από παίκτη της Μίλαν σε ολόκληρη την ιστορία του Champions League, χωρίς να υπολογίζονται αυτά στη σχετική διαδικασία. Τα μόνο 2 πέναλτι που έχασε η Μίλαν στη διοργάνωση, από τον Σεφτσένκο, το 2000 και το 2006, πήγαν στο δοκάρι και άουτ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.