Τσέλσι-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Βusiness as usual…(hls)

Παρά την αξιόλογη προσπάθεια των Λονδρέζων για ένα ημίχρονο, η κάτοχος Ρεάλ πέρασε κι από το «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη στα δύο γκολ του Ροντρίγκο διαχειριζόμενη άψογα την «προίκα» του πρώτου αγώνα και περιμένει στον ημιτελικό είτε τη Σίτι είτε την Μπάγερν Μονάχου.

Μια ακόμη ημέρα στη δουλειά για την Ρεάλ Μαδρίτης. Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι έχοντας θέσει τις βάσεις της πρόκρισης πριν από 6 ημέρες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το υπέρ της 2-0, παρουσίασε όταν χρειάστηκε την απαράμιλλη ανθεκτικότητά της για να κάνει το double απέναντι στην αξιόμαχη Τσέλσι, επικρατώντας με 2-0 για να προκριθεί για 32η φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν το πρώτο ρήγμα στο 10’ με κίνηση του Τζέιμς από δεξιά, ο Χάβερτς δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον εντελώς αμαρκάριστο Καντέ, αλλά ο Γάλλος αστόχησε από την «καρδιά» της μαδριλένικης μεγάλης περιοχής.

Οι κάτοχοι του τροπαίου και πολυνίκεις του θεσμού έφτασαν κοντά στο προβάδισμα, με τον Ροντρίγκο να «χορεύει» τον Τσάλομπα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 20’.  

Στο 33’ ο Μόντριτς διείσδυσε από την δεξιά πτέρυγα και απείλησε τον Αριθαμπαλάγα από δύσκολη γωνία, με τον Ισπανό πορτέρο να στέλνει την μπάλα κόρνερ, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Κροάτης δημιούργησε ιδανικές συνθήκες για τον Βινίσιους με σέντρα ωστόσο ο Βραζιλιάνος που είχε αφήσει πίσω του τον Φοφανά δεν εκτέλεσε όπως ήθελε από τα 8 μέτρα.

Οι «Μπλε» είχαν μεγάλη ευκαιρία για να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0 στα χέρια τους, με τον κορυφαίο των γηπεδούχων Τζέιμς να σεντράρει και πάλι από τα δεξιά ωστόσο ο Κουκουρέγια νικήθηκε από τον Κουρτουά στο 45+1’.

Και στην εκκίνηση του δευτέρου ημίχρονου οι παίκτες του Λάμπαρντ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Καντέ να βλέπει τον Μιλιτάο να του χαλάει τα σχέδια την ύστατη στιγμή, για να έρθει στο 58’ το μαδριλένικο γκολ που στερέωσε την πρόκριση των «Μπλάνκος».

Η πάσα του Μιλιτάο από την πίσω ζώνη βρήκε τον Ροντρίγκο σε υψηλή ταχύτητα με τον Τσάλομπα να τον χάνει, ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο, με τον Βινίσιους να δίνει έτοιμο στον συμπατριώτη του που έφτασε τα 14 γκολ στον θεσμό.

Ο 22χρονος είχε κι ένα ακόμη γκολ στο σακούλι του, μετά από άψογη ομαδική ενέργεια που έφερε τον Βαλβέρδε στη μεγάλη περιοχή των Λονδρέζων, ο Ουρουγουάνος γύρισε στον Ροντρίγκο ο οποίος υπέγραψε τον θρίαμβο σε κενή εστία.

Τσέλσι: Αριθαμπαλάγα, Τζέιμς, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα (αρχ.), Τσάλομπα, Κουκουρέγια (68’ Μούντρικ), Φερνάντες (67’ Στέρλινγκ), Καντέ, Κόβατσιτς, Γκάλαγκερ (67’ Ζοάο Φέλιξ), Χάβερτς (77’ Μάουντ)

Προπονητής: Φρανκ Λάμπαρντ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ (82’ Νάτσο Φερνάντεθ), Μιλιτάο, Άλαμπα (46’ Ρούντιγκερ), Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος (76’ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Ροντρίγκο (82’ Ασένσιο), Μπενζεμά (αρχ.) (71’ Τσουαμενί), Βινίσιους

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.