Μίλαν: Καλοκαιρινή άφιξη ο Μπάλογκαν της απίθανης Ρενς

Ο Στέφανο Πιόλι είδε την Μίλαν να μπαίνει μετά από χρόνια στην 8αδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ψάχνεται για να φέρει τον επιθετικό U21 της Αγγλίας Φόλαριν Μπάλογκαν.

Κυριακή βράδυ, 12 Απριλίου, συστήνεται στο Πριγκηπάτο, σκοράρει το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση της Ρενς με τη Μονακό και φτάνει τα 16 γκολ. Η ομάδα του, εξαιτίας του έχει να χάσει από τις 18 Σεπτεμβρίου!!!, όταν ηττήθηκε στην έδρα της, από τη Μονακό (0-3) και πριν δύο μέρες πήρε και τη ρεβάνς (0-1). Τότε στον πάγκο, καθόταν ο παλιός προπονητής μεταξύ άλλων και του Ολυμπιακού, ο Ισπανός Όσκαρ Γκαρθία, ο οποίος απολύθηκε και τον αντικατέστησε ο Βέλγος Στιλ που κάνει απλά και ωραία την δουλεία του, σε μια ομάδα, χωρίς πίεση και καμία απαίτηση. Από τότε απολαμβάνει «μοναδικό» σερί εξαιτίας του φοβερού και τρομερού Εγγλέζου…

Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ο Πάολο Μαλντίνι θα έχει αρκετή δουλειά, όπως συνηθίζει άλλωστε τα τελευταία χρόνια. Αυτό το καλοκαίρι, σε μια προσπάθεια να βρει έναν νέο αξιόπιστο σκόρερ για να αποβάλλει την πίεση από τον Ολιβιέ Ζιρού, η Μίλαν θέλει Μπάλογκαν. Ο νεαρός αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στη Stade Reims στη Ligue 1 από την Άρσεναλ και στην πρώτη του σεζόν στη Γαλλία εντυπωσιάζει με 16 γκολ και 2 ασίστ σε 26 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, μόλις τρία λιγότερα από τους Κιλιάν Εμπαπέ και Τζόναθαν Ντέιβιντ που έχουν από 19.

Οι «ροσονέρι» ενδιαφέρονται έντονα με τον παίκτη να εκτιμάται από 20 έως 25 εκατομμύρια ευρώ όταν επιστρέψει στο Λονδίνο το καλοκαίρι. Υπάρχει, φυσικά, ακόμη περιθώριο για αυτή την ζητούμενη τιμή να αυξηθεί πριν από το τέλος της σεζόν. Η υπογραφή ενός νέου, νεαρού επιθετικού θα μείωνε λίγο την πίεση από τον Ζιρού, ο οποίος θα κλείσει τα 37 τον Σεπτέμβριο. Δεν ήταν μυστικό αυτή τη σεζόν ότι οι Ροσονέρι χρειάζονται επιθετικές ενισχύσεις μετά τον τραυματισμό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και την έλλειψη φόρμας σκόρερ που έδειξαν οι Ντιβόκ Οριγκί και Άντε Ρέμπιτς αυτή τη σεζόν.

O Μπάλογκουν αναμένεται να επιστρέψει στην Άρσεναλ στο τέλος της σεζόν, αλλά αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό. Θα παλέψει με παίκτες όπως ο Γκάμπριελ Ζεσούς και Έντι Ενκέτια για μια θέση στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα την επόμενη σεζόν. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι προς το συμφέρον του να υπογράψει για την Μίλαν που καίγεται να υπογράψει στον επιθετικό ενόψει της περιόδου 2023-2024.

Εάν η συμφωνία με το Μπάλογκαν δεν καταλήξει, τότε η ότι η Μίλαν θα κοιτάξει τον Νόα Οκαφόρ από τη Ζάλτσμπουργκ και τον Τζόναθαν Ντέιβιντ από τη Λιλ με την οποία η ιταλική ομάδα διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. Ο διεθνής Άγγλος νεαρός πέρασε επίσης τους τελευταίους έξι μήνες της σεζόν 2021-22 ως δανεικός στην Championship με τη Μίντλεσμμπορο, βρίσκοντας δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις από τις 18 εμφανίσεις του. Ο 21χρονος έκανε δύο εμφανίσεις με την Άρσεναλ στην Πρέμιερ Λιγκ το 2021 και έχει σκοράρει δύο φορές για τους «Κανονιέρηδες» στο Europa League , το πρώτο του γκολ με τους μεγάλους, ήταν σε έναν αγώνα της φάσης των ομίλων εναντίον της Μόλντε, σε ηλικία 19 ετών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.