Κονσεϊσάο: Μια οικογένεια που παίζει… όλη μπάλα (pics)

Το ίδιο βράδυ του Champions League ο μπαμπάς με την Πόρτο πήρε την πρωτιά στο όμιλο-Ο ένας γιος μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι στο “Ντραγκάο”-Ο άλλος γιος σκόραρε με τον Άγιαξ στη Γλασκώβη-Οι πέντε γιοι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και της Λιλιάνα παίζουν, όλοι, μπάλα

Στη βραδιά (1 Νοεμβρίου) του Champions League, στην τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων, ο μπαμπάς, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο με την Πόρτο, νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε την πρώτη θέση, σε συνδυασμό και με το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Μπάγερ Λεβερκούζεν-Κλαμπ Μπριζ 0-0. 

Στο ίδιο παιχνίδι, ο 22χρονος, Ροντρίγκο Κονσεϊσάο, ο ένας από τους πέντε γιους του προπονητή της Πόρτο και της Λιλιάνα, μπήκε ως αλλαγή στο 89’.

Οταν το παιχνίδι τελείωσε ο πιο μικρός της οικογένειας ο 7χρονος, Ζόσεφ Κονσεϊσάο, έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε στην αγκαλιά και του μπαμπά… 

… και του αδερφού. 

Ο πιο μικρός της οικογένειας είναι και αυτός ποδοσφαιριστής στην U-8 της Πόρτο. Τη φωτογραφία την είχε δημοσιεύσει ο ίδιος ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Την ίδια ώρα στη Γλασκώβη, αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά από το “Ντραγκάο” που έπαιζαν ο μπαμπάς με τον έναν γιο, ο άλλος γιος της οικογένειας, ο Φρανσίσκο που θα γίνει 20 χρόνων στις 14 Δεκεμβρίου, έπαιζε με τον Άγιαξ, αντίπαλος της Ρέιντζερς.

Ο Άγιαξ νίκησε με 3-1 και θα συνεχίσει στο Europa League καθώς την πρόκριση για τη συνέχεια του Champions League από αυτόν τον όμιλο, πήραν η Νάπολι και η Λίβερπουλ.

Ο Φρανσίσκο όμως πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τον Άγιαξ και συνάμα το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League. Μπήκε στο παιχνίδι στο 88′, σκόραρε στο 89′.

Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Φρανσίσκο που παίζει ως μεσοεπιθετικός, ήταν και αυτός στην Πόρτο.

Στις 25 Ιουλίου ο Άγιαξ ανακοίνωσε τη μετεγγραφή του με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2027. Ο Αγιαξ ενεργοποίησε τη ρήτρα των 5.000.000 ευρώ στο συμβόλαιο του 19χρονου μεσοεπιθετικού και ο Φρανσίσκο -ο Τσίκο, όπως είναι το παρατσούκλι του – δέχτηκε την πρόταση.

Αποχώρησε από την Πόρτο έχοντας πανηγυρίσει και το Πρωτάθλημα και έχοντας καταγράψει συνολικά 50 συμμετοχές με τρία γκολ και πέντε ασίστ.

Το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της Πόρτο, ο Φρανσίσκο το είχε πετύχει περίπου έναν χρόνο πριν. Ηταν 20 Νοεμβρίου 2021, στο 72’ του παιχνιδιού Κυπέλλου της Πόρτο με τη Φαϊρένσε. Η Πόρτο κέρδισε πέναλτι, ο Φρανσίσκο με το Νο10 στη φανέλα, ζήτησε να το εκτελέσει, σκόραρε και έτρεξε στην αγκαλιά του πατέρα του για να πανηγυρίσει. 

Στις κερκίδες του “Ντραγκάο” ήταν παρούσα και η μητέρα, η Λιλιάνα. Ο φακός έδειξε τη συγκίνησή της όταν συνέβαιναν όλα αυτά. 

Λίγο καιρό μετά, στο παιχνίδι Εστορίλ-Πόρτο 2-3, για την 17η αγωνιστική, στις 8 Ιανουαρίου 2022, ο Φρανσίσκο μπήκε στο παιχνίδι στο 87’ και σκόραρε στο 89’ το γκολ της νίκης. Κι αφού πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του, όπως με τον Λουίς Ντίας, τον νυν παίκτη της Λίβερπουλ…

… πήγε να πανηγυρίσει και με τον πατέρα του. 

Ο Φρανσίσκο λοιπόν το προηγούμενο καλοκαίρι αποχώρησε από την Πόρτο και πήγε στον Άγιαξ. Υπάρχουν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι ο Άγιαξ τον λογίζει και ως διάδοχο του Άντονι που πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φρανσίσκο αποχώρησε, ο αδερφός του ο Ροντρίγκο που είναι δεξιός μπακ, συνεχίζει στην Πόρτο. Επαιξαν μαζί από το καλοκαίρι του 2020.

Μέχρι τότε, ο Ροντρίγκο ήταν στην Μπενφίκα. 

Οι άλλοι δύο γιοι της οικογένειας παίζουν και αυτοί ποδόσφαιρο. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ο -επίσης- Σέρτζιο (όπως ο πατέρας) Κονσεϊσάο. Ο 25χρονος είναι δεξιός μπακ και το προηγούμενο καλοκαίρι πήγε στο Βέλγιο, στη Seraing από την πορτογαλική Εστρέλα Αμαδόρα που ήταν και αρχηγός.

Στις δηλώσεις που έκανε, μεταξύ άλλων, είπε: “Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό ως παίκτης ακόμη κι αν γνωρίζω καλά τη Λιέγη καθώς έζησα εκεί όταν ήμουν 14 χρόνων και ο πατέρας μου έπαιζε στη Σταντάρντ. Επαιξα σε όλα τα επίπεδα στην Πορτογαλία και είχα επαφές για να παίξω στην ελίτ της χώρας μου αλλά προτίμησα να έρθω εδώ”. 

Ο Μόουζες Κονσεϊσάο είναι 21 χρόνων και παίζει στη Λεϊσόες. Παίζει ως εξτρέμ, κυρίως από τα δεξιά, και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το προηγούμενο καλοκαίρι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.