Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-3: Έκλεισε εισιτήριο με δεκάλεπτο – «φωτιά»! (hls)

Η Λίβερπουλ με τρία γκολ από το 42' έως το 52' «καθάρισε» τον Άγιαξ και έκλεισε το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός τους Ολλανδούς.

Οι «ρεντς» τελείωσαν την πρόκριση με τέταρτη σερί νίκη στη διοργάνωση φτάνοντας τους 12 πόντους και έχουν αμυδρές ελπίδες για την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Νάπολι, από την οποία είχαν χάσει 4-1 στην Ιταλία.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο «Αίαντας» έχει τέσσερις σερί ήττες και έμεινε στους τρεις πόντους, αλλά είναι ισχυρό φαβορί για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ εις βάρος της Ρέιντζερς, την οποία είχε νικήσει στο Άμστερνταμ 4-0 στην πρεμιέρα.

Ο Άγιαξ έκανε δυναμικό ξεκίνημα και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μπέρχαους βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, όμως το σουτ του βρήκε το αριστερό σοκάρι του Άλισον.

Ο ίδιος παίκτης στο 15′ έστειλε την μπάλα άουτ σε καλό σουτ έξω από την περιοχή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σάντσες σούταρε στην αγκαλιά του Άλισον.

Η Λίβερπουλ άρχισε να απειλεί μετά το ημίωρο και στο 34′ ο Ρόμπερτσον είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 36′ ο Άγιαξ ξεδιπλώθηκε ωραία στην κόντρα, ο Μπρόμπι έκανε την μπαλιά από δεξιά στον Τάντιτς, αλλά ο Αλεξάντερ – Άρνολντ με προβολή έσωσε την εστία του Άλισον στην προσπάθεια του Σέρβου.

Oι «ρεντς» , κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κατάφεραν να σκοράρουν στο 42ο λεπτό, με τον Χέντερσον να βγάζει τρομερή πάσα με εξωτερικό φάλτσο από αριστερά για τον Σαλάχ, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και πέτυχε άλλο ένα «κόκκινο» γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα παραλίγο να γίνει το 0-2, όταν μετά από φοβερή ομαδική προσπάθεια και πάσα του Φιρμίνο, ο Νούνιες από κοντά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Aυτό που δεν έβαλε εκεί ο Ουρουγουανός το κατάφερε στο 49ο λεπτό, με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ρόμπερτσον, σκοράροντας για δεύτερη σερί χρονιά στο Άμστερνταμ, μετά το περσινό ματς των «16» με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Στο 52′, η Λίβερπουλ έκανε και το 0-3 με τον Σαλάχ να βρίσκει τον Έλιοτ, ο οποίος με ωραίο σουτ από πλάγια θέση δεξιά σκόραρε για δεύτερο σερί ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, σφραγίζοντας οριστικά το εισιτήριο για τα νοκ – άουτ.

Άγιαξ (Σχρόουντερ): Πασβίρ – Σάντσες, Τίμπερ, Μπάσεϊ, Μπλιντ (59′ Βάινταλ)- Κλάασεν (58′ Kούντους), Άλβαρες (85′ Γκρίλιτς), Μπέρχαους (85′ Κονσεϊσάο) – Μπέρχβαϊν, Μπρόμπι (63′ Τέιλορ), Τάντιτς.
Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87′ Τσιμίκας) – Έλιοτ (71′ Kαρβάλιο), Φαμπίνιο (71′ Μπάιτσετιτς), Χέντερσον (71′ Mίλνερ) – Σαλάχ, Φιρμίνο, Νούνιες (63′ Τζόουνς).

Τα αποτελέσματα στον 1ο Όμιλο (5η Αγωνιστική):

Άγιαξ – Λίβερπουλ 0-3

Νάπολι – Ρέιντζερς 3-0

H βαθμολογία:

ΘέσηΟμάδαΑγ.Τερ.Β.
1.Νάπολι519-415
2.Λίβερπουλ515-612
3.Άγιαξ58-153
4.Ρέιντζερς51-180

Η επόμενη Αγωνιστική (1/11):

Λίβερπουλ – Νάπολι

Ρέιντζερς – Άγιαξ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.