Μακάμπι Χ. – ΠΣΖ 1-3: Ανατροπή με «φονική τριάδα» Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ (hls)

Η αρχή ήταν δύσκολη στη Χάιφα για την ΠΣΖ, όμως Μέσι - Εμπαπέ, γράφοντας και οι δύο ιστορία, οδήγησαν τη γαλλική ομάδα στην ανατροπή. Τη νίκη και την παράσταση της "φονικής τριάδας" σφράγισε ο Νεϊμάρ δύο λεπτά πριν από το τέλος

Τη νίκη που θα έδινε συνέχεια στην καλή αρχή που έκανε με την επικράτηση εις βάρος της Γιουβέντους στην πρεμιέρα των ομίλων, αναζητούσε η Παρί Σεν Ζερμέν στη Χάιφα κόντρα στη Μακάμπι. Η γαλλική ομάδα μάλιστα ήθελε να διακόψει και το αρνητικό σερί εκτός έδρας στη διοργάνωση που την είχε πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη μακριά από το Παρκ ντε Πρενς, με την τελευταία να έχει καταγραφεί τον Απρίλιο του 2021, στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Η αρχή του ματς μπορεί να προσέφερε ευκαιρία στην ΠΣΖ με τον Κοέν να αρνείται το γκολ στον Εμπαπέ, ωστόσο οι παίκτες του Κριστόφ Γκαλτιέ δεν είχαν την απαραίτητη σαφήνεια στις μεταβιβάσεις τους για να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του Ντοναρούμα. Έτσι στο 24ο λεπτό ο Σερί αξιοποίησε την ασίστ του Χαζίζα, η Μακάμπι άνοιξε το σκορ και ο θόρυβος των πανηγυρισμών έφτασε μέχρι … το Παρίσι!

Η ΠΣΖ έδειξε να επηρεάζεται σημαντικά από την ατμόσφαιρα με τους ποδοσφαιριστές του Γκαλτιέ να έχουν κάνει 39 λάθη στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης.

Στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λιονέλ Μέσι κατέγραψε ακόμη μια ιστορική στιγμή στην καριέρα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς σκοράροντας μετά από γύρισμα του Εμπαπέ «μετέτρεψε» τη Μακάμπι στην 39η ομάδα εις βάρος της οποίας το έκανε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι είναι εκείνος με τη μεγαλύτερη συλλογή στη σχετική κατηγορία.

Παράλληλα η γαλλική ομάδα βρήκε δίχτυα για 40ο σερί ματς στη διοργάνωση ισοφαρίζοντας την ιστορική επίδοση της Ρεάλ Μαδρίτης από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Μακάμπι να γίνεται απαιτητική και την ΠΣΖ να υπολείπεται σε ταχύτητα και ένταση. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις τη διαφορά κάνει η ποιότητα και αυτή του Κιλιάν Εμπαπέ αποδείχθηκε καθοριστική στο 69ο λεπτό. Ο Γάλλος επιθετικός με το 30ο τέρμα της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπιασε τον Έντισον Καβάνι στην πρώτη θέση των σκόρερ του συλλόγου στη διοργάνωση.

Τη νίκη των Παριζιάνων σφράγισε ο εξαιρετικός από την αρχή της σεζόν Νεϊμάρ, δύο λεπτά πριν από το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Μακάμπι Χάιφα (4-3-3): Κοέν – Σούντγκρεν (54’ Σεκ), Μπατουμπινσίκα, Γκόλντμπεργκ, Κόρνουντ – Σερί, Λάβι, Άμπου Φάνι – Ατζιλί (76΄Ντέιβιντ), Πιερό, Χαζίζα

ΠΣΖ (3-4-3): Ντοναρούμα – Ντανίλο, Μαρκίνιος, Ράμος – Μουκιέλε (83΄Χακίμι), Βεράτι, Βιτίνια (74΄Φαμπιάν Ρουίθ), Νούνο Μέντες – Νεϊμάρ, Μέσι, Εμπαπέ




Βαθμολογία

ΠΣΖ 6 βαθμοί

Μπενφίκα 6 βαθμοί

Γιουβέντους 0 βαθμοί

Μακάμπι 0 βαθμοί

Επόμενη Αγωνιστική

Γιουβέντους – Μακάμπι Χάιφα

Μπενφίκα – ΠΣΖ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.