Oυκρανία: Ποδόσφαιρο στην… εξορία

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους και ετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην εμπόλεμη Ουκρανία!

Τα τύμπανα του πολέμου ακόμα ηχούν δυνατά στην Ουκρανία, οι Ρώσοι εισβολείς δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, ωστόσο οι Ουκρανοί προσπαθούν να συνεχίσουν τη ζωή τους και ετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην εμπόλεμη Ουκρανία!

Η Ουκρανική Λίγκα αποφάσισε να αντισταθεί με το δικό της τρόπο στους Ρώσους και σε λίγες ημέρες ορισμένα ουκρανικά γήπεδα θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους. Μόνο για τις ομάδες και όχι για τον κόσμο, προκειμένου να προφυλαχθεί από το ενδεχόμενο επίθεσης.

Το ουκρανικό πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 23 Αυγούστου, ημέρα Εθνικής Εορτής για την Ουκρανία. Σημαδιακή ημερομηνία.

“Είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε και πάλι ποδόσφαιρο στην Ουκρανία”, δήλωσε πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας, Βαντίμ Γκουτσάιτ. “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να μαχόμαστε και να κερδίζουμε. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει τον ουκρανικό αθλητισμό”, ήταν τα λόγια του. Στα γήπεδα θα υπάρχουν στρατιώτες για λόγους ασφαλείας, αλλά και σειρήνες, προκειμένου να προειδοποιήσουν τους συμμετέχοντες για το ενδεχόμενο επίθεσης, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρχουν και καταφύγια σε κοντινή απόσταση.

Αυτό το πρωτάθλημα θα είναι αν μη τι άλλο ιδιαίτερο για τους Ουκρανούς, όχι μόνο για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Ορισμένα παιχνίδια θα διεξαχθούν εκτός χώρας. Αυτά των ομάδων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

H Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Ντινάμο Κιέβου και η Ντνίπρο θα έχουν παρουσία στις διοργανώσεις της UEFA και η Ουκρανική Λίγκα για να διευκολύνει τις ομάδες και να αποφύγει τις μεγάλες μετακινήσεις, θα επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων στις ευρωπαϊκές πόλεις που φιλοξενούνται.

Η Ντινάμο εδρεύει προσωρινά στο Λοτζ της Πολωνίας, η Ντνίπρο θα δώσει το ευρωπαϊκό της παιχνίδι με την ΑΕΚ Λάρνακας στο Κόζιτσε (Σλοβακία), ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ, ομάδα ούτως ή άλλως ξενιτεμένη (κατεχόμενη η πόλη της), θα έχει ως έδρα στη φάση των ομίλων του Champions League τη Βαρσοβία και το γήπεδο της Λέγκια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.