Ολυμπιακός: “Τριάδα” των Καμαρά με Μακάμπι

Γιατί οι τρεις Καμαράδες μπαίνουν στην ενδεκάδα για το πρώτο ματς με τη Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τελική ευθεία για την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της σεζόν με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα (20/07, 20.00, MC LIVE Novasports.gr) για τον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Ο δρόμος για την επιστροφή των Πειραιωτών στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης περνάει αρχικά απ’ το ματς στο “Σαμί Οφέρ” και στη συνέχεια φυσικά στο Φάληρο και στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταλήξει εν πολλοίς στην ενδεκάδα που θα επιχειρήσει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ και οι τρεις απ’ το αρχικό σχήμα θα ακούν στο επώνυμο “Καμαρά”. Ο Πορτογάλος τεχνικός με τη βοήθεια του τμήματος scouting έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το “Α και το Ω” της δημιουργίας της Μακάμπι περνάει απ’ το επιτυχημένο passing game στη μεσαία γραμμή (την περασμένη σεζόν η Μακάμπι έφτασε συνολικά στο 81% σε επιτυχημένες πάσες).

Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά τη Μακάμπι. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής της Μακάμπι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημιουργίας και παράλληλα της διατήρησης της ισορροπίας της ομάδας του Μπαράκ Μπακχάρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να δυναμώσει όσο μπορεί τον Ολυμπιακό στη μεσαία γραμμή και έχει ετοιμάσει κατάλληλα τους Μαντί, Αγκιμπού και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Για καθέναν έχει διαμορφώσει μια διαφορετική αποστολή.

"Χρωστάει" μια ματσάρα στην εξέδρα ο Μαντί.
“Χρωστάει” μια ματσάρα στην εξέδρα ο Μαντί. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Μαντί Καμαρά στα φιλικά προετοιμασίας έχει δείξει θετικό πρόσημο. Ο μέσος απ’ τη Γουινέα παρουσίασε σημάδια βελτίωσης απ’ τον Καμαρά της περασμένης σεζόν. Περισσότερη διάθεση και συγκέντρωση, ενώ η αθλητικότητα του είναι δεδομένη (περιμένει πάντα στη… γωνία ο Μαμαντού Κανέ). Ο Μαντί είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα συνδυαστεί με την οξυδέρκεια και την αποτελεσματικότητα του Γιάν Εμβιλά, δίνοντας μάχες στο κέντρο για περισσότερες κερδισμένες μπάλες, γρήγορο επιθετικό και αμυντικό transition και διατήρηση της επιθετικότητας του Ολυμπιακού σε όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο και χώρο στο συγκεκριμένο ματς.

Ο “κλέφτης” του Ολυμπιακού σε ειδική αποστολή! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Αγκιμπού Καμαρά προετοιμάζεται για το ματς με τη Μακάμπι με τον Πέδρο Μαρτίνς να του ζητά αυτό που έδειξε την περασμένη σεζόν πως ξέρει να κάνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Να “κλέβει” μπάλες, να παρεμβαίνει στο παιχνίδι του αντιπάλου με interceptions, να είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος στην πρώτη πάσα της Μακάμπι απ΄την άμυνα στη μεσαία γραμμή. Ο κίνδυνος δηλαδή που θα δημιουργήσει και θ’ ανακτήσει κατοχές και θα ολοκληρώσει αποτελεσματικά τελικές πάσες ή σουτ.

Διακρίνεται στα ματς με Μακάμπι και καπαρώνει τη θέση του ο Αμπουμπακάρ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έχει λάβει σαφείς οδηγίες να απελευθερώσει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί με την πίεση που θα ασκεί στους αμυντικούς της Μακάμπι. Ο Μαροκινός φορ αρέσκεται να δημιουργεί διαδρόμους, να παίζει εκτός περιοχής, να κρατάει μπάλα και να παίζει πολλές φορές με πλάτη μακριά απ’ την αντίπαλη περιοχή. Ο Μαυριτανός μεσοεπιθετικός “κουμπώνει” στο προφίλ του Ελ Αραμπί, δημιουργώντας επιπλέον χώρους για τον Ολυμπιακό με το υψηλής έντασης pressing το οποίο θα επιχειρήσει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δηλώσει επανειλημμένα πως ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τη Μακάμπι και το έκανε για τελευταία φορά και με μεγαλύτερη έμφαση απ’ όλες στην κάμερα του Novasports, χρησιμοποιώντας το ρήμα “εγγυώμαι”. Η ομάδα που θα παρουσιάσει θα έχει πολλά τρεξίματα για παραπάνω από μία ώρα παιχνιδιού και ο Πορτογάλος γνωρίζει πως αυτή είναι μια καλή συνταγή για να παίρνεις αποτελέσματα στα πρώιμα ματς της σεζόν. Η τριπλέτα των Καμαρά θα είναι δυναμικά παρούσα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.