Champions League: Φαβορί η Λίβερπουλ, «βαριά» φανέλα η Ρεάλ

Η Λίβερπουλ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την απογοήτευση της από την απώλεια της Premier league, κατακτώντας το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το Σάββατο, καθώς θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League.

Μία άνευ προηγουμένου κατάκτηση τεσσάρων τροπαίων μπορεί να μην είναι πλέον στο τραπέζι, ωστόσο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θα έχουν μεγάλο κίνητρο για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη σεζόν στη διοργάνωση.
Παρά το γεγονός ότι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ισπανίας και κατόχους 13 τίτλων στο Champions League, εμφανίζεται ως το φαβορί της αναμέτρησης, απόδειξη του πόσο εντυπωσιακοί ήταν οι παίκτες του Κλοπ τους τελευταίους μήνες.

Σε αυτή τη διοργάνωση, αντιμετώπισαν έναν σκληρό ανταγωνισμό που περιλάμβανε τους πρωταθλητές Ιταλίας και Ισπανίας της περασμένης σεζόν, αλλά το πιο εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι σε όλη την εφετινή πορεία ηττήθηκαν μόλις μία φορά από την Ίντερ, σε ένα παιχνίδι όμως που η Λίβερπουλ δεν καιγόταν για τη νίκη.

Ήταν με πολύ περισσότερη πίεση η πορεία της Ρεάλ, που αντιμετώπισε πιο ισχυρούς αντιπάλους. Δύο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας επέδειξε εξαιρετικό χαρακτήρα στις «καταιγίδες» που βρήκε μπροστά της και έκανε απίστευτες ανατροπές, ωστόσο πολλοί προβλέπουν ότι η ένταση και η ποιότητα της Λίβερπουλ θα είναι μη διαχειρίσιμη από τους «μερένγκες».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετράει 26 νίκες-7 ισοπαλίες-1 ήττα σε όλες τις διοργανώσεις το 2022, με τέρματα 72-22! Η επίθεση με επικεφαλής τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Σάντιο Μανέ είναι θανατηφόρα. Οι «Reds έχουν σκοράρει 20 γκολ στα τελευταία 10 παιχνίδια τους, και ο Σαλάχ αναδείχτηκε (μαζί με τον Σον με 23 γκολ) πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ (13) στο πρωτάθλημα. Ο Αιγύπτιος επιθετικός έχει σκοράρει 8 φορές στο Champions League. Ο Μανέ έχει 5 γκολ στη διοργάνωση και 23 συνολικά, ενώ ο Ντιόγκο Ζότα έχει 21 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Άλισον είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και έχει κρατήσει 27 φορές απαραβίαστη την εστία του σε 53 ματς συνολικά, έχοντας μπροστά του την επιβλητική παρουσία του Βίρχιλ Φαν Ντάικ και των δύο εκ των κορυφαίων ακραίων αμυντικών στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά οι «Los Blancos» έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού αρκετές φορές στο Champions League μέσα στη σεζόν, αλλά συνεχίζουν να επιβιώνουν. Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι ο σημαντικότερος λόγος. Ο 34χρονος αρχηγός των Μαδριλένων, έχει πετύχει 10 γκολ στους 5 τελευταίους αγώνες της Ρεάλ στη διοργάνωση και έχει συνολικά 15 σε 11 παιχνίδια.

Πρώτος σκόρερ και στη La Liga με 27 γκολ, σχηματίζει έναν δυνατό συνδυασμό με τον Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος έχει 21 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το δίδυμο αυτό έχει δώσει 30 ασίστ στα 51 παιχνίδια της ομάδας και ο αγέραστος Κροάτης Λούκα Μόντριτς συνεχίζει να «ταΐζει» τους επιθετικούς. Ο 36χρονος έχει 12 ασίστ σε 44 αγώνες.

O Γερμανός βετεράνος μέσος Τόνι Κρόος βοηθά τον Μόντριτς να τρέξει την επίθεση, ενώ ο Κασεμίρο είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ στον κόσμο. Η Ρεάλ περιμένει τον Νταβίντ Άλαμπα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της γενιάς του, να επιστρέψει για να πάρει θέση στην πίσω γραμμή της ομάδας του. Η Η ηγετική φυσιογνωμία και η εμπειρία του θα μπορούσαν να κάνουν μια κρίσιμη διαφορά σε ένα παιχνίδι αυτού του μεγέθους.
Αν και υπάρχει η δίκαιη αναφορά ότι η Ρεάλ είναι και τυχερή που έφτασε μέχρι τον τελικό, εξακολουθεί να είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα που μπορεί να βλάψει πολλές κορυφαίες ομάδες και τη Λίβερπουλ φυσικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.