UEFA: Απέκλεισε από παντού τη Ρωσία!

Η UEFA αποφάσισε ν΄αποκλείσει από όλες τις διοργανώσεις της, την Ρωσία ακόμη και για τη νέα αγωνιστική σεζόν!

Η UEFA, σε συνέχεια των κυρώσεων που είχε επιβάλει από τις 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, , πήρε την Δευτέρα την απόφαση, για τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και για την επόμενη σεζόν, τόσο όλων των ρωσικών συλλόγων, όσο και των εθνικών ομάδων, όλων των ηλικιών.

H UEFA, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, ανακοίνωσε κυρώσεις που αφορούν όλες τις διοργανώσεις ακόμη και αυτές του επόμενου έτους.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε η UEFA:

UEFA Nations League 2022/23

Η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στο Group 2 του League B και αυτόματα θα βρεθεί στην τέταρτη θέση του γκρουπ. Κατά συνέπεια, θα υποβιβαστεί στο τέλος της φάσης των ομίλων και θα καταταγεί στη 16η και τελευταία θέση της League B.

UEFA Women’s EURO 2022 (Τελική φάση)

Η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στο Group C του UEFA Women΄s EURO 2022 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου στην Αγγλία και τη θέση της θα πάρει η Πορτογαλία, ομάδα που απέκλεισε η Ρωσία στα Play-offs.

Ευρωπαϊκά προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Women’s World Cup 2023

Η Ρωσία δεν έπαιξε τα δύο ματς που ήταν προγραμματισμένα για τον Απρίλιο, για τον 5ο όμιλο(group E), που περιλαμβάνει τη Δανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Μάλτα και το Αζερμπαϊτζάν) λόγω της αποβολής τους. Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν από τους επόμενους αγώνες αυτής της διοργάνωσης και όλα τα αποτελέσματά τους μέχρι τώρα θεωρούνται άκυρα. Κατά συνέπεια, ο όμιλος Ε θα συνεχίσει ως όμιλος πέντε ομάδων.


2021-23 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21

Η Ρωσία δεν έπαιξε τους δύο προγραμματισμένους αγώνες της τον Μάρτιο στον όμιλο C (που περιλαμβάνει Ισπανία, Σλοβακία, Μάλτα, Λιθουανία και Βόρεια Ιρλανδία) λόγω της αποβολής της. Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν από τους επόμενους αγώνες αυτής της διοργάνωσης και όλα τα αποτελέσματά τους μέχρι τώρα θεωρούνται άκυρα. Κατά συνέπεια, ο όμιλος Γ θα συνεχίσει ως όμιλος πέντε ομάδων.


2022/23 Διοργανώσεις συλλόγων της UEFA

UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, UEFA Women’s Champions League και UEFA Youth League

Η Ρωσία δεν θα έχει συλλόγους που θα συμμετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA τη σεζόν 2022/23. Κατά συνέπεια, οι αντίστοιχες λίστες πρόσβασης των αγώνων συλλόγων ανδρών και γυναικών έχουν επανεξισορροπηθεί σύμφωνα με τις αρχές που ορίζονται στους σχετικούς κανονισμούς αγώνων.
Επιπλέον, στη Ρωσία θα εκχωρηθεί ένας αριθμός συντελεστών πόντων που ισοδυναμεί με τον χαμηλότερο αριθμό που έχει κερδίσει σε οποιαδήποτε από τις τελευταίες πέντε σεζόν, δηλαδή 4.333 βαθμούς για τον συντελεστή συλλόγων ομοσπονδίας ανδρών και 1.750 για τον συντελεστή συλλόγων ομοσπονδίας γυναικών για τον υπολογισμό πόντων για τη σεζόν 2022/23.

UEFA Futsal EURO 2022 Γυναικών (Τελική φάση)

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση(που περιλαμβάνει την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ουκρανία) που έχει προγραμματιστεί μεταξύ 1 και 3 Ιουλίου στην Πορτογαλία και θα αντικατασταθεί από την Ουγγαρία, η οποία τερμάτισε δεύτερη στον Όμιλο 1 του κυρίως γύρου, τον οποίο κέρδισε η Ρωσία.

2022/23 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών, Futsal.

Η Ρωσία είχε κληρωθεί απευθείας στον Όμιλο 4 του κυρίως γύρου. Καθώς οι τρεις νικητές των ομίλων και ο καλύτερος δεύτερος θα προκριθούν από τον Προκριματικό Γύρο, η Ρωσία θα αντικατασταθεί στον κύριο γύρο με τη δεύτερη καλύτερη κατάταξη επιλαχούσα του Προκριματικού Γύρου.

2022/23 UEFA Futsal Champions League

Η Ρωσία δεν θα έχει ομάδες που θα συμμετέχουν στο 2022/23 UEFA Futsal Champions League.

Ευρωπαϊκά προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Futsal World Cup 2024

Η Ρωσία θ΄αντικατασταθεί στον κυρίως γύρο της φάση των ομίλων από τη Νορβηγία που είχε τερματίσει στην τρίτη καλύτερη θέση του προκριματικού γύρου.

2022/23 Youth competitions

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα ανδρών κάτω των 17 και κάτω των 19 ετών για το 2022/23 και οι ομάδες που θα κληρωθούν στον όμιλό τους θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα μίνι τουρνουά με τρεις ομάδες.
Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα γυναικών κάτω των 17 και γυναικών κάτω των 19 ετών και ένα επιπλέον μίνι τουρνουά τριών ομάδων θα λάβει χώρα σε κάθε διοργάνωση.

2022/23 UEFA Regions’ Cup

Η Ρωσία θα αντικατασταθεί από τη δευτεραθλήτρια του Προκριματικού Γύρου στον Όμιλο 1 του ενδιάμεσου γύρου.

EURO 2028/32 Διαδικασία υποβολής πρότασης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κήρυξε την προσφορά που υποβλήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαίρου της Ρωσίας (FUR) για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2028 ή του UEFA EURO 2032 ως μη επιλέξιμη, σύμφωνα με το άρθρο 16.02 του Κανονισμού Προσφορών της UEFA Τελικοί και Τελικές Φάσεις που αναφέρει ότι « κάθε πλειοδότης θα διασφαλίζει ότι δεν ενεργεί με τρόπο που θα μπορούσε να φέρει την UEFA, την τελική ή την τελική φάση της UEFA, οποιονδήποτε άλλο πλειοδότη (ή οποιονδήποτε υπάλληλο, αξιωματικό ή εκπρόσωπο οποιουδήποτε από τα προαναφερθέντα), τη διαδικασία υποβολής προσφορών ή το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε ανυποληψία.”

Επιπλέον, «η αυτόματη πρόκριση της(των) φιλοξενούμενης(ών) ομάδας(ών) θα είναι εγγυημένη (…) για έναν μόνο οικοδεσπότη (…)». Ως εκ τούτου, δεδομένης της αβεβαιότητας ως προς το πότε θα αρθεί η αναστολή, η αποδοχή μιας προσφοράς από το FUR θα ήταν επίσης αντίθετη με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA της 28ης Φεβρουαρίου 2022, που απέβαλε όλες τις ρωσικές ομάδες και συλλόγους από τη συμμετοχή στους αγώνες της UEFA αγώνες μέχρι νεωτέρας, εάν μια ομοσπονδία, της οποίας οι ομάδες έχουν επί του παρόντος αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε διοργάνωση της UEFA, θα μπορούσε να υποβάλει προσφορά για μια διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην επικράτειά της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα παραμείνει σε ετοιμότητα για να συγκαλέσει περαιτέρω συνεδριάσεις για να επανεκτιμήσει τη νομική και πραγματική κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις, όπως απαιτείται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.