Ο νόμος του Καρλίτο (video)

Μετά από 5 χρόνια, 14 παιχνίδια και 1003 αγωνιστικά λεπτά ο Κάρλος Τέβες σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δύο γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους σε επιτυχημένη πρεμιέρα, 2-0 τη Μάλμε, μετά από 4 κακά ξεκινήματα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά από 5 χρόνια, 14 παιχνίδια και 1003 αγωνιστικά λεπτά ο Κάρλος Τέβες σκόραρε στο Τσάμπιονς Λιγκ και με δύο γκολ οδήγησε τη Γιουβέντους σε επιτυχημένη πρεμιέρα, 2-0 τη Μάλμε, μετά από 4 κακά ξεκινήματα στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η «Κυρία» είχε να νικήσει στο πρώτο ματς των ομίλων από το 2008, όταν είχε κάμψει με 1-0 την αντίσταση της Ζενίτ.


Ο Τέβες από την άλλη, είχε να βρει δίχτυα με φόντο τα «αστέρια» από το 2009. Ωστόσο, με τον πήχη να έχει τοποθετηθεί ψηλά για φέτος στην Ευρώπη και το περσινό κάζο να υπάρχει στο μυαλό, οι «μπιανκονέρι» μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και πήραν το «τρίποντο» έστω κι αν χρειάστηκε να σπαταλήσουν ένα ημίχρονο.


Απείλησε ο Έρικσον
Η πρώτη καλή στιγμή, πάντως, ήταν για τους Σουηδούς με τον Μπουφόν να λέει «όχι» στο κοντινό σουτ του Έρικσον στο 18′. Αυτή ήταν παράλληλα και η τελευταία καλή φάση για τη Μάλμε. Η Γιουβέντους με κατοχή της μπάλας 66%-34% και 22 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 4 των Σουηδών, πήρε αυτό που ήθελε.


Με το κέντρο αλλαγμένο απόντων των Πίρλο, Βιδάλ και τον Αλέγκρι να διατηρεί το 3-5-2 (λόγος για τον οποίο… θεωρητικά έφυγε ο Κόντε), η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική στο πρώτο ημίχρονο παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στο 31′ με τον Τέβες και στο 43′ με τον Λίχτσταϊνερ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν, όμως, να βρουν στόχο.


Την πήρε από το χέρι
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ωστόσο, όλα φάνηκαν να αλλάζουν. Η πίεση έγινε πιο ασφυκτική και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Από αυτόν που έπρεπε. Ο Τέβες άλλαξε την μπάλα άψογα στο 59′ με τον Ασαμόα και με δεξί πλασέ από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την «Κυρία». Ο Δανός τερματοφύλακας είδε άλλη μια φορά την εστία του να παραβιάζεται και δράστης ήταν και πάλι ο Αργεντίνος.


Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90′ ο «απάτσι» έγραψε το τελικό 2-0 και έστειλε τη Γιουβέντους στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου, ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων.


Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ (90′ Ρόμουλο), Κάσερες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Εβρά, Τέβες (90′ Τζιοβίνκο), Γιορέντε (85′ Μοράτα)


Μάλμε (Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Γιόχανσον, Χαλστί, Χελάντερ, Κονατέ, Έρικσον (81′ Ράκιπ), Φόρσμπεργκ, Αντού, Τελίν (73′ Κρόον), Ρόσενμπεργκ (53′ Μεχμέτι)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.