Χαμηλά εμπόδια για Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ

Ακριβώς 115 ημέρες μετά το τρόπαιο που σήκωσε στον τελικό με την Ατλέτικο, η Ρεάλ μπαίνει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας τη Βασιλεία για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης.

Ακριβώς 115 ημέρες μετά το τρόπαιο που σήκωσε στον τελικό με την Ατλέτικο, η Ρεάλ μπαίνει ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας τη Βασιλεία για τον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης. Επιστρέφει στο θεσμό η Λίβερπουλ, αμφίρροπα παιχνίδια σε Κωνσταντινούπολη, Ντόρτμουντ και Μονακό.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Η πρώτη αγωνιστική αναμένεται να είναι εύκολη για τα μεγάλα ονόματα του γκρουπ, που υποδέχονται σαφέστερα πιο αδύναμες αντιπάλους. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Βασιλεία, θέλοντας ν΄ αρχίσει με νίκη την προσπάθειά της ώστε να γίνει η πρώτη ομάδα, με τη μορφή που έχει τώρα η διοργάνωση, που θα κατακτήσει για δεύτερη σερί φορά το θεσμό! Η παράδοση στη Μαδρίτη είναι απόλυτη υπέρ της, κόντρα σε ελβετικές ομάδες, με δέκα νίκες στα ισάριθμα προηγούμενα ματς και 42-2 γκολ. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Πάουλο Σόουζα, ωστόσο, είναι γνώριμη φιγούρα στους «μερένχες» μια και τους έχει αντιμετωπίσει, ως παίκτης, με Παναθηναϊκό, Γιουβέντους και Ίντερ.

Η Ρεάλ δεν είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά, ενώ το κυριότερο πρόβλημα των φιλοξενούμενων είναι η τιμωρία του Μαρσέλο Ντίαζ o οποίος θα λείψει για τρεις αγωνιστικές. Η πέντε φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ επιστρέφει, μετά από πέντε χρόνια, στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος η Λουντογκόρετς, στην πρώτη της συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς έχει πραγματοποιήσει νωχελικό ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ψάχνει κόντρα τους Βούλγαρους την εκατοστή νίκη της στα Κύπελλα Ευρώπης και πάνω απ΄ όλα μία επιτυχημένη εκκίνηση. Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον προπονητή των Άγγλων, με τους Στάριτζ και Τσαν να είναι τραυματίες, ενώ τιμωρημένος είναι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Βλάντισλαβ Στογιάνοφ λόγω της αποβολής που δέχθηκε στον επαναληπτικό αγώνα πλέι οφ με τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας οι Μονεγάσκοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ (πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού) γυρίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ σ΄ ένα μεταβατικό στάδιο και χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια Φαλκάο και Ροντρίγκες, που συνεχίζουν σε Γιουνάιτεντ και Ρεάλ αντίστοιχα. Η Λεβερκούζεν του Ρότζερ Σμιντ έχει πραγματοποιήσει καλύτερη εκκίνηση στη σεζόν, ενώ το παιχνίδι θα είναι σημαντικό και για τον επιθετικό των γηπεδούχων Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ ο οποίος από το 2001 έως το 2006 αγωνίστηκε με την Μπάγιερ έχοντας 68 γκολ σε 154 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Στο «Λουζ» της Λισσαβώνας η Μπενφίκα υποδέχεται έναν συμπατριώτη της ο οποίος επιχειρεί μέσα στο 2014 την αναγέννηση της προπονητικής του καριέρας στη Ρωσία.

Η Ζενίτ είναι εξαιρετική, ως τώρα, και ο Αντρέ Βίλας Μπόας σαφέστατα κι έχει μερίδιο στο πολύ καλό πρόσωπο του συλλόγου από την Αγία Πετρούπολη. Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφουν τρεις πρώην παίκτες της Μπενφίκα: Ο λόγος για τους Βίτσελ (2011-2012), Γκαράι (2011-2014) και Χάβι Γκαρθία (2009-2013), ενώ και ο Χουλκ είναι παλιός γνώριμος των «αετών» της Λισσαβώνας από τη θητεία του στην Πόρτο. Τιμωρημένος για τους Πορτογάλους του Ζέσους είναι ο Αντρέ Αλμέιδα, ενώ ο Ρούμπεν Αμορίμ δεν δηλώθηκε καν στην αποστολή του Τσάμπιονς Λιγκ λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο επιθετικός Χουλκ χτύπησε στο νικηφόρο 3-2 με την Ντιναμό Μόσχας και είναι αμφίβολος, ενώ οι Ρώσοι δεν υπολογίζουν στον τιμωρημένο, για μία αγωνιστική, Βίκτορ Φαϊζούλιν.

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ: Στο «Βέστφαλεν» του Ντόρτμουντ οι φίλαθλοι της Μπορούσια θα δουν παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με τις δύο ομάδες να είναι «αυτοκόλλητες» πλέον στο θεσμό! Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ έχασαν τον Ντεμπισί στο 2-2 με τη Μάντσεστερ Σίτι, λόγω τραυματισμού, όμως ενισχύθηκαν μεταγραφικά το περασμένο καλοκαίρι με σκοπό να προχωρήσουν και στην Ευρώπη. Μετέχουν για 17η διαδοχική χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Απουσιάζει ο Ουόλκοτ για τους Άγγλους, θα ντεμπουτάρει σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Ουέλμπεκ που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Για άλλη μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη γερμανική ομάδα θα παίξει ο Έλληνας στόπερ Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Αντίθετα, «φτωχή» είναι η παράδοση των αναμετρήσεων Γαλατασαράι-Άντερλεχτ. Ο Τζέζαρε Πραντέλι, ως προπονητής των Τούρκων, επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ενσακαλά και Προτό είναι τιμωρημένοι για τους Βέλγους, οι οποίοι είναι οκτώ ματς αήττητοι την τρέχουσα σεζόν. Για τους Βέλγους σημαντικό είναι πώς θα μπορέσουν ν΄ αντιμετωπίσουν τα εκτός έδρας παιχνίδια, μια και την περασμένη σεζόν για όλες τις διοργανώσεις έχασαν τα έντεκα από τα 23 που έδωσαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.