Λιλ-Τσέλσι 1-2: Στους «8» με δεύτερη νίκη οι κυνικοί Λονδρέζοι (vids)

Με τις δύο πρώτες τελικές της στον στόχο να μετουσιώνονται σε γκολ η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Λιλ και με συνολικό σκορ 4-1 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Μπορεί οι Λονδρέζοι να ταλανίζονται από τα πολλά τους εξωαγωνιστικά προβλήματα και τις κυρώσεις προς τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πουλάει την ομάδα, όμως εντός γηπέδου ο Τούχελ έχει κρατήσει τους παίκτες του μακριά από αυτά και αποδείχτηκε ξανά, δείχνοντας το μέταλλο τους, με τη δεύτερη νίκη τους επί των Γάλλων.

Η Λιλ ήταν πιο πιεστική και είχε αρκετές στιγμές που θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στην αντίπαλό της, όμως γνώρισε εκ νέου ήττα, αυτή τη φορά με ανατοπή και 2-1, με την Τσέλσι να παίρνει εύκολα στη γενική εικόνα των παιχνιδιών το εισιτήριο για τους «8» του Champions League!

Το σκορ άνοιξε στο με πέναλτι του Γιλμάζ (38′), πριν ο Πούλισικ ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+3′) και ο Αθπιλικουέτα «καθαρίσει» τη νέα επικράτηση των Άγγλων στο δεύτερο ημίχρονο (71′).

Αξιοσημείωτο φυσικά το γεγονός πως και τα γκολ των Μπλε ήρθαν στις πρώτες τους τελικές στην εστία, ενώ πριν το τέρμα του Ισπανού μπακ οι Γάλλοι είχαν δοκάρι με τον Τσέκα (63′) και αν είχαν σκοράρει θα μπορούσαν να είχαν γράψει αλλιώς την ιστορία της αναμέτρησης…

Άνομβρο μισάωρο, πήρε… φωτιά μετά το 35′

Δίχως κάποια μεγάλη στιγμή περνούσαν τα λεπτά στη Γαλλία, με την Τσέλσι να κρατάει εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα και να μη δέχεται φάσεις, παρά τη μεγάλη πίεση της Λιλ.

Αυτή ήταν η εικόνα του παιχνιδιού για πάνω από μισή ώρα, πριν αλλάξει από το 35′ και έπειτα. Σε μια στημένη φάση και από το… χάος αυτής, ο Ζορζίνιο έκανε χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και η παράβαση καταλογίστηκε μετά την υπόδειξη του VAR προς τον διαιτητή Μάσα, ο οποίος είδε τη φάση και συμφώνησε μαζί του.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπουράκ Γιλμάζ και στο 38ο λεπτό της συνάντησης έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και την έβαλε σε εκείνο σημείο ξανά «μέσα» στην πρόκριση και στo να ισοφαρίσει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Όμως οι Λονδρέζοι, που για ένα 45λεπτο ήταν απλά συντηρητικοί, κατάφεραν να κτυπήσουν λίγα δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα. Στο 45+3′ ο Πούλισικ βρέθηκε σε θέση βολής και δε… χαρίστηκε, κάνοντας το 1-1 στην πρώτη τελική των Μπλε στον στόχο!

Κοινός παρονομαστής και σε αυτό το τέρμα ο Ζορζίνιο, με την εξαιρετική του πάσα προς τον Αμερικανό.

Ευκαιρίες οι Γάλλοι, το γκολ οι Λονδρέζοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο ένα γρήγορο γκολ, ώστε να βρεθούν ξανά σε απόσταση βολής, αλλά αυτό δεν ήρθε στο 52′ και την κεφαλιά του Γιλμάζ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Στα επόμενα λεπτά υπήρξαν αρκετές διακοπές, οι οποίες οδήγησαν σε δύο αναγκαστικές αλλαγές τον Γκουρβενέ.

Μέσα σε όλα αυτά η Λιλ ήταν άτυχη και στις ευκαιρίες της, καθώς στο 63′ ο Τσέκα είδε την κεφαλιά του να σταματάει στο δοκάρι του Μεντί, σε μια φάση που ο τερματοφύλακας της Τσέλσι είχε μείνει… άγαλμα. Κάτι που δε συμβαίνει συχνά!

Και όταν οι ευκαιρίες σου δε μετουσιώνονται σε γκολ, τότε «μιλάει» ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Έτσι και εδώ, οι Λονδρέζοι κτύπησαν ξανά και με τη δεύτερη τελική τους στον στόχο, έκαναν την ανατροπή του σκορ. Συγκεκριμένα στο 71′, ο Αθπιλικουέτα βρέθηκε σε θέση φορ και με εξαιρετικό σουτ, ύστερα από τη σέντρα του Μάουντ, νίκησε τον Ζαρντίμ.

Ύστερα από αυτό το γκολ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα και η μόνη καλή στιγμή ήρθε στην τελευταία φάση του ματς, με το απευθείας φάουλ του Αλόνσο στο 90+3′ να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Λιλ.

Έτσι το τελικό 2-1 για τους Μπλε παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάσα, με τον Τούχελ και τους παίκτες του να επικρατούν ξανά των αντιπάλων τους και να παίρνουν με δεύτερη νίκη την πρόκριση στα προημιτελικά της Διοργάνωσης.

Η ταυτότητα του ματς:

Champions League: Φάση των «16»

Γήπεδο: «Stade Pierre-Mauroy»

Διαιτητής: Μάσα

Κίτρινες: 43′ Γκούντμουντσον, 90+4′ Φόντε – 34′ Τσαλόμπα

Σκόρερ: 38′ (πεν.) Γιλμάζ – 45+3′ Πούλισικ, 71′ Αθπιλικουέτα

Λιλ (Γκουρβενέ): Ζαρντίμ, Τσελίκ (59′ λ.τρ. Γουεά), Τζαλό, Μπότμαν (λ.τρ. 59′ Ονανά), Γκούντμουντσον (77′ Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78′ Γκόμες), Τσέκα, Ντέιβιντ (77′ Μπεν Αρφά), Γιλμάζ, Αντρέ

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33′ λ.τρ. Τσάλόμπα), Ζορζίνιο (74′ Λόφτους-Τσικ), Τιάγκο Σίλβα, Καντέ, Κόβατσιτς (46′ Μάουντ), Πούλισικ (74′ Λουκάκου), Χάβερτς (83′ Ζίγιες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.