Άγιαξ-Μπενφίκα 0-1: Το λάθος του Ονανά έστειλε τους Αετούς στους «8» (hls)

Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League για τους Πορτογάλους με το γκολ του Νούνιες (77'), ύστερα από κακή έξοδο του Ονανά!

Ένα λάθος ήταν αρκετό για να κρίνει την πρόκριση των Άγιαξ και Μπενφίκα στους «8» της Διοργάνωσης, με τους Αετούς της Λισαβόνας να επωφελούνται και να παίρνουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά!

Ο Νούνιες εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ονανά στο 77′ και με τη δική του κεφαλιά έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Champions League. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα κακό παιχνίδι, με τους Ολλανδούς να είναι ανώτεροι, αλλά… φλύαροι και τελικά να χάνουν την πρόκριση!

Ολλανδική υπεροχή χωρίς ουσία

Στα του αγώνα οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέρηση και σκόραραν στο 7ο λεπτό, αλλά το γκολ του Αλέ δε μέτρησε (ορθά) για οφσάιντ του Τάντιτς. Ο Αίαντας είχε τον έλεγχο της συνάντησης, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν σωστά και έψαχναν να κτυπήσουν στην κόντρα, δίχως επιτυχία.

Ο Άγιαξ δημιούργησε τις προποθέσεις για γκολ στο 35′ και το 36′, αλλά τα σουτ των Άντονι και Χράφενμπερχ αντίστοιχα, πέρασαν άουτ. Έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με την ομάδα του Τεν Χαγκ να έχει 64% κατοχή μπάλας και εννιά τελικές, οι περισσότερες με μακρινά σουτ, έναντι δύο του συνόλου του Βερίσιμο, το οποίο κρατούσε το μηδέν στην άμυνα χωρίς δυσκολία.

Η κακή έξοδος του Ονανά έκρινε την πρόκριση

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου είχαν την ίδια εικόνα, με τους Ολλανδούς να είναι πιεστικοί και… ανούσιοι. Η πρώτη απειλή ήρθε από τους Πορτογάλους στο 58′, με την κεφαλιά του Βερτόνγκεν απο τη μικρή περιοχή να φεύγει παράλληλα της εστίας και να καταληγεί σχεδόν στο πλάγιο! Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες με τον Άντονι, ο οποίος ήταν και αυτός άστοχος στη δική του κεφαλιά.

Τελικά κόντρα στη ροή του αγώνα η Μπενφίκα βρήκε το γκολ πρόκρισης που έψαχνε… δειλά-δειλά με την πάροδο του χρόνου, ύστερα από στημένη φάση. Στο 77′, ο Γκριμάλντο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Ονανά έκανε κακή έξοδο και ο Νούνιες τον πρόλαβε ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Άγιαξ πίεζε σαν τρελός ψάχνοντας το τέρμα που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ! Ακόμη και στην τελευταία φάση του ματς, η οποία δε μέτρησε ως οφσάιντ ο Βλαχοδήμος ήταν «εκεί»! Όπως και να έχει το εισιτήριο της πρόκρισης κατέληξε στα χέρια της Μπενφίκα, με τους Αετούς να… πετούν στους «8» του Champions League.

Η ταυτότητα του ματς:

Champions League: Φάση των «16»

Γήπεδο: «Johan Cruijff Arena»

Διαιτητής: Ντελ Θέρο

Κίτρινες: 83′ Τίμπερ, 90+4′ Μπλιντ, 90+5′ Χράφενμπερχ – 67′ Ράμος

Σκόρερ: 77′ Νούνιες

Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαζραουί, Τίμπερ (90+7′ Κούντους), Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες (81′ Μπρόμπι), Μπέρχαουζ (82′ Κλάασεν), Χράφενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Μπενφίκα (Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Έβερτον (72′ Γιάρεμτσουκ), Βέιγκλ, Τααράμπτ (46′ Μέιτε), Ράφα Σίλβα, Ράμος, Νούνιες (81’Γκονσάλβες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.