Mότσι: «Φόρεσα γάντια για πρώτη φορά!»

Αν η καριέρα του Κοσμίν Μότσι ως αμυντικού πάρει την κάτω βόλτα, σίγουρα θα έχει και την εναλλακτική λύση του να γίνει τερματοφύλακας!

Αν η καριέρα του Κοσμίν Μότσι ως αμυντικού πάρει την κάτω βόλτα, σίγουρα θα έχει και την εναλλακτική λύση του να γίνει τερματοφύλακας!


Ο Ρουμάνος μπακ της Λουντογκόρετς έγραψε μία από τις πιο εκπληκτικές ιστορίες στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν χρίστηκε γκολκίπερ λόγω ανάγκης στη χθεσινή ρεβάνς πλέι-οφ της διοργάνωσης, αλλά χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση στους ομίλους!


Ο Μότσι αναγκάστηκε να φορέσει τα γάντια στο 119ο λεπτό του ματς, όταν ο γκολκίπερ Στογιάνοφ αποβλήθηκε, με την ομάδα να έχει εξαντλήσει και τις τρεις αλλαγές της.


Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι με τον Ρουμάνο μπακ να αποκλείει τους συμπατριώτες του με δύο αποκρούσεις πέναλτι και μία εύστοχη εκτέλεση. Όλα αυτά, μπροστά στα μάτια του επίτιμου προέδρου της Στεάουα και μεγάλου πρωταγωνιστή στη διαδικασία των πέναλτι του τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1986, Χέλμουτ Ντουκαντάμ!


«Είναι απίστευτο, ένα όνειρο. Δεν έχω λέξεις για να περιγράψω το συναίσθημα. Ήταν τρελό. Τη μία στιγμή είσαι τόσο κοντά, μετά απομακρύνεσαι από τον στόχο και στο τέλος κερδίζεις. Ήταν το μεγαλύτερο ματς της ζωής μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ», είπε ο Μότσι, που συχνά παίζει τέρμα στις προπονήσεις της Λουντογκόρετς, χωρίς όμως να φορά γάντια:


«Πρώτη φορά έπαιξα σε αγώνα τερματοφύλακας. Μερικές φορές στις προπονήσεις κάνω τον τερματοφύλακα, για πλάκα αλλά ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα γάντια! Στηρίχθηκα στο ένστικτό μου και αποφάσιζα τελευταία στιγμή που θα πέσω. Ευτυχώς έπιασα δύο πέναλτι και τα καταφέραμε. Είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απίστευτο».


Ο προπονητής των Βούλγαρων Γκιόργκι Ντερμεντίεφ μίλησε για τις συμβουλές που έδωσε στον «τερματοφύλακά» του πριν από τα πέναλτι:


«Τον ρώτησα αν ήθελε να βάλει τα γάντια και δέχτηκε. Του είπα να μην πέφτει πρόωρα αλλά να περιμένει. Έχει καλό ένστικτο και αντανακλαστικά. Ήταν όμως απίστευτο γιατί δεν είχε καν προπονηθεί ποτέ με γάντια!».


Ο Στογιάνοφ από την πλευρά του, μετά την αποβολή του έχει έναν νέο αντίζηλο για τη θέση του τερματοφύλακα:


«Φαίνεται πως έχουμε πολλούς τερματοφύλακες στην ομάδα. Δεν φοβήθηκα όταν τον είδα να βάζει γάντια. Κανένας δεν εγγυάται πως εγώ θα τα πήγαινα καλύτερα. Δεν έχω λέξεις να περιγράψω αυτό το ματς. Έπρεπε να κάνω το φάουλ για να ανακόψω τον παίκτη της Στεάουα και πήρα κόκκινη. Όμως το όνειρό μας πραγματοποιήθηκε, ήταν αποτέλεσμα ιδρώτα και σκληρής δουλειάς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.