Ίντερ -Σαχτάρ 2-0: Ο Τζέκο την στέλνει στους ’16’ (hls)

Η Ίντερ έκανε άλμα πρόκρισης και περιμένει στραβοπάτημα της Σέριφ στο ματς με τη Ρεάλ (22.00) για να περάσει από απόψε στη φάση των νοκ άουτ, αποκλείστηκε η Σαχτάρ.

Ανώτερη η Ίντερ έψαξε από νωρίς το γκολ, πίεσε και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες απέναντι σε μια προβληματική άμυνα, με τους Ρανόκια, Έντιν Τζέκο και Λαουτάρο Μαρτίνες, να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στις κορυφαίες στιγμές των “νερατζούρι” στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς να χάσει την κλασική ευκαιρία, η Σαχτάρ δεν κλείστηκε στα καρέ της και στάθηκε αξιοπρεπώς στο πρώτο μέρος κυνηγώντας με αξιώσεις το γκολ.

Η Ίντερ είναι η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων Champions League (62, τουλάχιστον 11 περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα), αλλά έχει πετύχει μόνο ένα γκολ, μόνο η Ντιναμό Κιέβου έχει σκοράρει λιγότερα, με μόλις 16 σουτ.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Ίντερ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Έντιν Τζέκο να μην αφήνει κανένα περιθώριο στον Τρουμπίν με δυνατό σουτ μετά την προσπάθεια του Νταρμιάν (1-0, 61ο λεπτό). Ο έμπειρος Βόσνιος επιθετικός διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων μέσα σε έξι λεπτά και έβαλε τις βάσεις για να πανηγυρίσει η ομάδα του Ινζάγκι την τρίτη φετινή της νίκη στον θεσμό (2-0, 67ο λεπτό). Ο Τζέκο έφτασε τα 50 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα μαζί με τους προκριματικούς γύρους, 25 γκολ σε 60 εμφανίσεις στο Champions League, 25 γκολ σε 48 ματς στο Europa League.

Η Σαχτάρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στον αγώνα με τον Ντοντό να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Χαντάνοβιτς στο 82ο λεπτό. Μετά από τρεις ισοπαλίες χωρίς σκορ στα μεταξύ τους ραντεβού, η Ίντερ κατάφερε να κερδίσει τους Ουκρανούς που αποκλείστηκαν από την Ευρώπη καθώς δεν έχουν ελπίδες ούτε για το Europa League.

Ίντερ (Σιμόνε Ινζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ρανόκια, Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Νταρμιάν (79′ Ντ’Αμπρόζιο), Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα (78′ Βιδάλ), Τσαλχάνογλου (86′ Σένσι), Πέρισιτς (86′ Ντι Μάρκο), Μαρτίνες (68′ Κορέα), Τζέκο

Σαχτάρ (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Τρουμπίν, Βιτάο, Μάρλον, Ματβιγένκο, Ντοντό, Μαϊκόν, Στεπανένκο (46′ Αντόνιο), Σόλομον, Πεντρίνιο (73′ Μπονταρένκο), Τετέ (80′ Μάρλος), Φερνάντο (81′ Μούντρικ)

4ος Όμιλος – Βαθμολογία

Ίντερ 10 (3-1-1)

Ρεάλ 9 (3-0-1)

Σέριφ 6 (2-0-2)

Σαχτάρ 1 (0-1-4)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.