Ντόρτμουντ-Άγιαξ 1-3: Ανατροπή και πρόκριση για τον “Αίαντα” (hls)

Με δύο γκολ μέσα σε 12 λεπτά, ο Άγιαξ γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και κέρδισε 3-1 τη Ντόρτμουντ, η οποία από το 30' έπαιζε με δέκα παίκτες.

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League εξασφάλισε ο Άγιαξ, ο οποίος κέρδισε 2-1 στο “Βεστφάλεν” τη Ντόρτμουντ, η οποία θα ψάξει αποτέλεσμα πρόκρισης στη Λισαβόνα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Σπόρτινγκ.

Για τη Ντόρτμουντ τα πράγματα δυσκόλεψαν στο 30′, όταν με μια τραβηγμένη απόφαση του Όλιβερ, που επιβεβαιώθηκε από το VAR, ο Ματς Χούμελς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Το αριθμητικό μειονέκτημα της γερμανικής ομάδας δεν την πτόησε και στο 37′ από πέναλτι που κέρδισε ο Μπέλιγχαμ, ο Μάρκος Ρόις έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασβίιρ για το 1-0.

Ο Άγιαξ δυσκολευόταν να κάνει φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο και η λύση ήρθε από ένα λάθος διώξιμο του Πόγρασιτς, ο οποίος ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στον Τάντιτς για να κάνει αυτός το 1-1.

Η Ντόρτμουντ δεν άντεξε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο και στο 83′ από τη σέντρα του Άντονι, ο Αλέ με το 7ο φετινό του τέρμα έκανε την ανατροπή για τον Άγιαξ.

Η ολλανδική ομάδα πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 93′ με τον Άντονι να βγάζει μία ακόμα ασίστ και τον Κλάασεν από κοντά να σημειώνει το 1-3.

Με το “4χ4” ο Άγιαξ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του στο Champions League.

Οι συνθέσεις:
Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ακάντζι, Βολφ (58΄Πάσλακ), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Αζάρ (34΄Πόνγκρασιτς), Ρόις (76΄Κνάουφ), Μπραντ, Τίγκες (75΄Μάλεν).
Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Πάσβιρ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ (46΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Μπέργκχαουζ (67΄Κούντους), Άντονι, Τάντιτς, Αλέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.