Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν 2-2: Ψυχρολουσία… (hls)

Με γκολ στο 90+2' από την άσπρη βούλα οι Γερμανοί στέρησαν τη νίκη και την πρωτιά του Α' ομίλου από τους Γάλλους, στην 4η αγωνιστική του Champions League.

Το ματς ήταν… ροντέο στο πρώτο ημίχρονο με την Λειψία να προηγείται με τον Ενκουνκού (8′), αλλά την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει στην ανατροπή πριν καν την ανάπαυλα του ημίχρονου.

Ο Βαϊνάλντουμ ήταν… Τζίτζι και με δύο γκολ (21′ και 39′) οδήγησε την ομάδα του στην προσωρινή, όπως αποδείχτηκε, ανατροπή του σκορ. Αυτό γιατί στο 90+2′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 2-2 και την ισοπαλία με πέναλτι του Ζομποζλάι.

Στα του ματς, οι Γερμανοί μπήκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 8′ πήραν το προβάδισμα χάρις την κεφαλιά του Ενκουνκού! Αυτό ήταν μάλιστα το πέμπτο τέρμα του Γάλλου στράικερ στη Διοργάνωση σε τέσσερα παιχνίδια!

Σαν μην έφτανε αυτό η γαλλική ομάδα λίγο έλειψε να χάσει εντελώς τον έλεγχο του ματς, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Όμως ο Ντοναρούμα κατάφερε να την κρατήσει όρθια στο 12′, αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Σίλβα.

Η Παρί άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της σιγά-σιγά και είδε την πίεσή της να μετουσιώνεται σε γκολ αμέσως μετά το 20λεπτο. Στο 21′ συγκεκριμένα ο Εμπαπέ πήρε την εξαιρετική πάσα του Νεϊμάρ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαϊνάλντουμ, για το 1-1.

Το σύνολο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο ήθελε να φτάσει στην ανατροπή πριν από το ημίχρονο και τα κατάφερε με τον ίδιο παίκτη! Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μαρκίνιος και νίκησε τον Γκουλάτσι εκ νέου, για το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων! Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που πέτυχε δύο γκολ σε ένα ματς του Champions League, έπειτα και εκείνα στην επική ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα με 4-0, τον Μάιο του 2019!

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε τον ρυθμό του πρώτου, αλλά όχι και τις φάσεις του! Η Λειψία επιδίωκε να φτάσει στην ισοφάριση και την Παρί Σεν Ζερμέν να αναζητά το τρίτο τέρμα, ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη

Τελικά αυτοί που… χαμογέλασαν ήταν οι Γερμανοί καθώς έφτασαν στο 2-2 με πέναλτι του Ζομποζλάι στο 90+2′. Αυτή τη φορά ο Ντοναρούμα δεν μπόρεσε να το αποκρούσει και η Παρί έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της στο τέλος και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Σκόρερ: 8′ Ενκουνκού, 90+2′ Ζομποζλάι – 21′, 39′ Βαϊνάλντουμ

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ορμπάν (46′ Χαϊντάρα), Γκβαρντιόλ, Μουκιελέ, Λάιμερ (86′ Χένρικς), Άνταμς (74′ Όλμο), Ανχελίνο, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (59′ Ζομποζλάι), Αντρέ Σίλβα (59′ Πόουλσεν)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Νούνο Μέντες, Κιμπεπέ, Μαρκίνιος, Χακίμι, Ντανίλο, Γκουεγέ, Ντανίλο, Βαϊνάλντουμ (85′ Ερέρα), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία (85′ Κέρερ), Εμπαπέ (90+3′ Ικάρντι)

Η βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι: 9

Παρί Σεν Ζερμέν: 8

Μπριζ: 4

Λειψία: 1

Επόμενη αγωνιστική (24/11):

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν

Μπριζ – Λειψία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.