Group F: Σώθηκε με Ρονάλντο η Γιουνάιτεντ, έπιασε κορυφή η Βιγιαρεάλ (hls)

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του, απέναντι στην Αταλάντα που προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να πάρει το τρίποντο.

Η Βιγιαρεάλ ξεπέρασε την κρίση με τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, ειδικά στο πρωτάθλημα (2 νίκες σε 11 ματς) και επικράτησε της Γιουνγκ Μπόις με σκορ 2-0, ένα αποτέλεσμα που την έφερε στην κορυφή μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αταλάντα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2
Το ματς στο Μπέργκαμο ξεκίνησε με δοκάρι του Μακ Τόμινεϊ για τη Γιουνάιτεντ, αλλά στη συνέχεια η Αταλάντα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με σουτ από τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς. Ο Σλοβένος σημείωσε το έβδομο γκολ του στο Champions League. Και τα επτά γκολ του ήρθαν μετά τα 32α γενέθλιά του και το τελευταίο του γκολ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε, σε ηλικία 33 ετών 277 ετών. Έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της Αταλάντα στη διοργάνωση. Στο 38΄έγινε που δεν ήθελε με τίποτα ο Σόλσκιερ. Να χάσει με τραυματισμό τον Βαράν. Ο Γάλλος αμυντικός ήταν εντυπωσιακός στη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Γκρίνγουντ.

Η αγγλική ομάδα ευτύχησε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η Αταλάντα τα πήγε καλά αμυντικά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, αλλά έδωσε πολύ χώρο στον Ρονάλντο και ο Πορτογάλος σταρ, εκτέλεσε με σουτ τον Μούσο για το 1-1. Μάλιστα με αυτό το τέρμα έφτασε τα 126 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την αγγλική ομάδα, όσα είχε πετύχει και ο προπονητής του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (σε λιγότερα παιχνίδια, 303 ο Πορτογάλος, 366 ο Νορβηγός). Με γρήγορο γκολ στο 2ο ημίχρονο (στο 56΄) η Αταλάντα πήρε ξανά το προβάδισμα, με τον Σαπάτα να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Μαγκουάιρ και με ωραίο τελείωμα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Κολομβιανού, αλλά με χρήση VAR, το γκολ μέτρησε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «μίλησε» πάλι στις καθυστερήσεις του 2ου ημιχρόνου με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Αυτό ήταν το 5ο τέρμα σε 5 εμφανίσεις απέναντι στη «La Dea», για τον Πορτογάλο, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (36 χρόνων, 270 ημερών), που πετυχαίνει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αταλάντα: Μούσο, Ντε Ρουν, Παλομίνο, Ζαπακόστα, Φρόιλερ, Κουπμελνέρς, Μέλε, Ίλισιτς(75΄Μουριέλ), Πάσαλιτς (46΄Τζιμσίτι), Σαπάτα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Βαράν (38΄ Γκρίνγουντ), ΜακΤόμινεϊ (87΄ Σάντσο), Πογκμπά (69΄Μάτιτς), Μπρούνο Φερνάντες (87΄ Ντόνι φαν ντε Μπέεκ), Ουάν – Μπισάκα, Σο, Ράσφορντ (69΄Καβάνι), Ρονάλντο

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 6ο ΟΜΙΛΟ

Βιγιαρεάλ-Γιούνγκ Μπόις 2-0
Στο «Θεράμικα» η Βιγιαρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και ανταμείφθηκε με το γκολ του Ετιεν Καπού στο 36΄. Στην άμυνα ήταν σταθερή απέναντι σε μια επίθεση της Γιουνγκ Μπόις που προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα με την ταχύτητά της στην αντεπίθεση. Υπήρξαν λίγες ξεκάθαρες ευκαιρίες συνολικά, με τις δύο ομάδες να είναι οργανωμένες στην άμυνα. Δεν υπήρχε αρκετός ρυθμός, δεν είδαμε αρκετή δημιουργικότητα και δεν έγιναν καλές, διεισδυτικές πάσες. Στο 2o ημίχρονο η Γιουνγκ Μπόις έγινε πιο πιεστική και άγγιξε την ισοφάριση στο 58΄με τον Ρίντερ. Τελικά στο 88΄ο Χρούνεφελντ “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα του κι η Βιγιαρεάλ έπιασε κορυφή, ισόβαθμη με τη Γιουνάιτεντ στους 7 βαθμούς.

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Γκασπάρ, Αλμπιόλ, Π. Τόρες, Πεδράθα (75΄ Πεδράθα), Παρέχο (90+2 Μόι Γκόμεθ), Καπού, Κοκλέν (75΄Μορένο), Πίνο (59΄Τσουκουέζε), Ντιά (59΄ Μανού Τριγέρος), Χρούνεφελντ
Γιουνγκ Μπόις: Φεβρ, Χέφτι, Μπίργκι, Λοπέρ, Γκαρσία, Αέμπισερ, Σιέρο (75΄Μαμπίμπι), Ρίντερ (75΄Μασέιρας), Ελία, Ενγκαμαλό, Φάσναχτ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.