Champions League: Ποιοι πάνε στα πλέι-οφ;

Σερίφ Τιράσπολ, Φερεντσβάρος, Σαχτάρ, Αϊντχόφεν, Μονακό, Γιούνγκ Μπόιζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπενφίκα, Μάλμε και Λουντογκόρετς είναι οι δέκα ομάδες που προκρίθηκαν στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί βρίσκεται χωρίς αγώνα η Σάλτσμπουργκ (πρωταθλήτρια Αυστρίας) και η Μπρόντμπι (πρωταθλήτρια Δανίας).

Η Λουντογκόρετς δεν είναι η μόνη ομάδα που «σφράγισε» εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκσήμερα (10/08). Δείτε αναλυτικά και τα υπόλοιπα εννέα αποτελέσματα.

Η Σερίφ Τιράσπολ προκρίθηκε με δύο νίκες, σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα από τη Μολβαδία μετά το εκτός έδρας 2-1, κέρδισε και εντός 1-0 με γκολ του Ντανίλο Αρμπολέδα Ουρτάδο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η Φερεντσβάρος μπορεί να ηττήθηκε στη Πράγα από την Σλάβια (1-0) αλλά έχοντας για παρακαταθήκη το 2-0 από την Ουγγαρία, πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση. Ο Μάζοπουστ στο 36ο λεπτό το γκολ για τους Τσέχους, οι οποίοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στη παράταση αλλά δεν το βρήκαν.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ με δύο νίκες (αμφότερες 2-1) περνά για ακόμα μία σεζόν στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 27′ ο Λασίνα Τραορέ και στο 76′ ο Μάρκος Αντόνιο οι σκόρερ των Ουκρανών, οι οποίοι έστειλαν στο Γιουρόπα Λιγκ την Γκενκ (μείωσε σε 2-1 στο 90′ με τον Σιριέλ Ντέζερς).

Η Αϊντχόφεν και αυτή με δύο νίκες πάει στα πλέι-οφ. Μετά το 3-0 στην Ολλανδία, ο Μπρούμα στις καθυστερήσεις (93′) έριξε και άλλο… αλάτι στη πληγή της Μίντιλαντ.

Και η Μονακό με δύο νίκες στον επόμενο γύρο. Δεν πρόβαλλε αντίσταση η Σπάρτα Πράγας, και λογικό ήταν μετά το 2-0 στη Τσεχία. Όλα τα γκολ του σημερινού 3-1 μπήκαν στο β’ μέρος (50′ Μαρτίνς, 56′ Γκολοβίν, 81′ Ντιόπ). Είχε μειώσει στο 78ο λεπτό ο Κάρλσον για την Σπάρτα Πράγας.

Η Γιούνγκ Μπόιζ με μεγάλη ανατροπή θα βρεθεί στα πλέι-οφ. Η Κλουζ πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο 4ο λεπτό με τον Ομράνι αλλά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου οι Ελβετοί είχαν ανατρέψει τη κατάσταση. Τζόρνταν Σιεμπατσέου (23′, 42′) και Μουμί Νγκαμαλέου (25′) οι σκόρερ, μετά το 1-1 της Ρουμανίας.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά το 1-1 στην έδρα της με την Λέγκια Βαρσοβίας, πανηγύρισε μεγάλο «διπλό»-πρόκρισης. Μπαρτόλ Φράντζις στο 20ο λεπτό ο μοναδικός σκόρερ του 0-1.

Η Μπενφίκα ήταν χαλαρή μετά το 2-0 στη Ρωσία και με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε ξανά της Σπαρτάκ Μόσχας στη Πορτογαλία. Ζοάο Μάριο στο 58ο λεπτό και το αυτογκόλ του Σαμουέλ Γκιγκότ στις καθυστερήσεις.

Η Μάλμε με δύο νίκες (αμφότερες 2-1) άφησε έξω την πρωταθλήτρια Σκωτίας Ρέιντζερς! Οι «τζερς» σκόραραν πρώτοι στο «Άιμπροξ» με τον Μορέλος (19′) και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ινοσέντ Μπόνκε άφησε τη Μάλμε με 10 παίκτες λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σουηδοί όμως «μάσαγαν σίδερα» στην επανάληψη και με δύο γκολ του δανεικού από τον ΠΑΟΚ, Αντόνιο Τσόλακ πήραν μεγαλειώδη πρόκριση.

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Σάλτσμπουργκ-Μπρόντμπι

Γιούνγκ Μπόιζ-Φερεντσβάρος

Μάλμε-Λουντογκόρετς

Σερίφ Τιράσπολ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μονακό-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μπενφίκα-Αϊντχόφεν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.