Ολυμπιακός: Αυτή είναι η Λουντογκόρετς


Ο Ολυμπιακός καλείται την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ στις 22:00 να αντιμετωπίσει την Βουλγάρικη Λουντογκόρετς.

Είναι μακράν η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς προέρχεται από, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε διαδοχικές παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ.
Μπορεί η Λέφσκι Σόφιας να ήταν η πρώτη ομάδα από τη Βουλγαρία που συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Λουντογκόρετς όμως, αν και… δεύτερη την έχει αφήσει για τα καλά πίσω της, ενώ είναι και η πρώτη που συγκέντρωσε βαθμούς και μάλιστα κέρδισε και αγώνα.

Σε μία δύσκολη κλήρωση και σε όμιλο… σοκ για την “μικρούλα” τότε, Λουντογκόρετς, τερμάτισε 4η στο γκρουπ με 4 βαθμούς πίσω από Λίβερπουλ (5), Βασιλεία (7) και Ρεάλ Μαδρίτης (18). Έχει να αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League από τη σεζόν 2016-17 (τερμάτισε τρίτη, πίσω από Άρσεναλ, Παρί και άφησε πίσω τη Βασιλεία).

Πέρσι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League που συγκατοίκησε στο γκρουπ μαζί με Λίντσερ, Τότεναμ και Αντβέρπ. Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 9 βαθμούς παραπάνω από τη δεύτερη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα playoffs πρωταθλητή (πρώτη είχε τερματίσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

Είναι μακράν από την δεύτερη η πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Προέρχεται από πέντε διαδοχικές παρουσίες σε ομίλους είτε Champions League, είτε Europa League. Είναι η δεύτερη μετά τη Λέφσκι Σόφιας, που συμμετείχε στους ομίλους του Champions League (σεζόν 2014-15) και η πρώτη που συγκέντρωσε βαθμούς και μάλιστα πέτυχε νίκη.

Εκείνη τη σεζόν τερμάτισε ουραγός στο γκρουπ με 4 βαθμούς πίσω από Λίβερπουλ (5), Βασιλεία (7) και Ρεάλ Μαδρίτης (18). Έχει να αγωνιστεί στη φάση των ομίλων του Champions League από τη σεζόν 2016-17 (τερμάτισε τρίτη, πίσω από Άρσεναλ, Παρί και άφησε πίσω τη Βασιλεία).

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με 9 βαθμούς παραπάνω από τη δεύτερη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στα playoffs πρωταθλητή (πρώτη είχε τερματίσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος).

Αυτή ήταν η δέκατη φορά που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή. Μετράει 5 νταμπλ και 2 τρεμπλ (επίδοση ρεκόρ). Τεχνικός της ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας με θητεία σε Γκόριτσα (Κροατίας), Ρίγας (Λετονία), Ζάλγκιρις (Λιθουανία), Εκράνας (Λιθουανία ) και Εκράνας (Λιθουανία), ενώ έχει κάτσει και στον πάγκο της Κ-19 της Λιθουανίας.

Στο ρόστερ της υπάρχει και ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου με θητεία σε ΑΠΟΕΛ, Κοπεγχάγη και Αστάνα. Πιο ακριβή κίνησή της ως τώρα η απόκτηση του Κίριλ Ντεσπόντοβ από την Κάλιαρι, ο 24χρονος Βούλγαρος δεξιός εξτρέμ αποκτήθηκε από την ιταλική ομάδα έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο άφησε εκτός τη Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ από τη Λευκορωσία με δύο νίκες.
Ενώ τώρα απέκλεισε τη Σλοβένικη Μούρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.