50 χρόνια Wembley: Ο Πούσκας ανακοίνωσε τον τερματοφύλακα του τελικού σε μια… σερβιτόρα

Ένα μεγάλο ερώτημα υπήρχε πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 και αφορούσε τον τερματοφύλακα που θα επέλεγε ο Φέρεντς Πούσκας, για να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Ένα μεγάλο ερώτημα υπήρχε πριν από τον τελικό και αφορούσε τον τερματοφύλακα που θα επέλεγε ο Φέρεντς Πούσκας, για να υπερασπιστεί την εστία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Στη μια πλευρά υπήρχε ο εξαιρετικός Τάκης Οικονομόπουλος, ο οποίος ήταν ο βασικός λόγος της παρουσίας του Παναθηναϊκού στον τελικό, αλλά κουβαλούσε ακόμα στην… πλάτη του τον “εφιάλτη” του Βελιγραδίου. Στην άλλη ο ικανός Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στη Λεωφόρο.

Αν και ο Πούσκας είχε πάρει την απόφασή του, με ένα έξυπνο τρυκ άφησε να εννοηθεί ότι ήταν… αναποφάσιστος. Ωστόσο την παραμονή του τελικού ανακοίνωσε την επιλογή του σε μια… σερβιτόρα.

Ο Μαγυάρος προπονητής έπαιρνε το πρωινό του στο “Royal Garden” μαζί με τους Οικονομόπουλο και Κωνσταντίνου και η κοπέλα που εξυπηρετούσε την αποστολή του Παναθηναϊκού σέρβιρε τον “Καλπάζοντα Συνταγματάρχη” και χαριτολογώντας τον ρώτησε για τον γκολκίπερ που θα επέλεγε στον τελικό. Τότε ο Πούσκας, προς μεγάλη έκπληξη των δύο τερματοφυλάκων απάντησε: “Μα φυσικά τον Οικονομόπουλο” και το “μυστήριο” λύθηκε!

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Τζουάννη “Έντεκα Εμείς”).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.