Έκανε το «χρέος» του και την «κούρεψε»! (vid)

Παίζοντας ψυχωμένα με πάθος και καρδία, ο Ολυμπιακός υπόταξε την Ντόρντμουντ με 3-1 φτάνοντας στη πρώτη του νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ. Μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 33000 φίλοι των ερυθρόλευκων, οι πρωταθλητές Ελλάδας έμαθαν στους Γερμανούς τι σημαίνει Καραϊσκάκη παίρνοντας παράλληλα προβάδισμα στην μάχη για την τρίτη θέση.

Παίζοντας ψυχωμένα με πάθος και καρδιά, ο Ολυμπιακός υπόταξε την Ντόρντμουντ με 3-1 φτάνοντας στη πρώτη του νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λίγκ. Μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν 33000 φίλοι των ερυθρόλευκων, οι πρωταθλητές Ελλάδας έμαθαν στους Γερμανούς τι σημαίνει Καραϊσκάκη παίρνοντας παράλληλα προβάδισμα στην μάχη για την τρίτη θέση. Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοδέστο τα γκολ του Ολυμπιακού ενώ για τους πρωταθλητές Γερμανίας σκόραρε ο Λεβαντόφσκι.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Βαλβέρδε ξεκίνησε για ακόμα ένα ματς με το κλασικό 4-2-3-1. Για πρώτη φορά στην ενδεκάδα ο Ζεάν Μακούν ο οποίος μαζί με τον Ορμπάιθ θα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ.

Κάτω από τα δοκάρια ο Κοστάνσο. Στην άμυνα δεξιά ο Μοδέστο, κεντρικό δίδυμο οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και αριστερά ο Μαρκάνο. Στη μεσαία γραμμή οι Μακούν, Ορπάιθ με τον Ιμπαγάσα σε ρόλο οργανωτή, στα άκρα οι Μιραλάς, Χολέμπας και ο Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης

Ο τεχνικός της Ντόρντμουντ Γιούργκεν Κλόπ ξεκινησε με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ο Βαιντενφέλντερ. Στην άμυνα δεξιά ο Πίστσεκ, αριστερά ο Σμέλτσερ και κεντρικό δίδυμο ο Σούμποτιτς με τον Χουμελς. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ ο Μπέντερ με τον Γκιουντογκάν και μπροστά τους ο Καγκάουα σε ρόλο οργανωτή. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λεβαντόφσκι, με τον Γκέτσε δεξιά και τον Πέρισιτς αριστερά.

Γρήγορο γκολ, γρήγορη αντίδραση
Οι Γερμανοί της Ντόρντμουντ ξεκίνησαν πιο δυνατά το ματς και πιέζοντας ψηλά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην «πειραματική» άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε με ένα σχήμα σε άμυνα και μεσαία γραμμή όπου για πρώτη φορά βρισκόντουσαν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στην ίδια ενδεκάδα. Μοδέστο και Μαρκάνο στα πλάγια είχαν πολλά προβλήματα με τους γρήγορους Πέρισιτς και Γκέτσε, με τους Γερμανούς να δημιουργούν δυο φορές προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο.

Στο 4′ το σουτ του Πέρισιτς μπλόκαρε ο Κοστάνσο και ένα λεπτό αργότερα ο Λεβαντόφσκι από το ύψος της περιοχής βρήκε με κεφαλιά τον Καγκάβα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον Κοστάντσο, η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε στην πρώτη ουσιαστική του επίσκεψη στα καρέ της Ντόρντμουντ στο 8ο λεπτό να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ.
Μετά από την απομάκρυνση της άμυνας της Ντόρντμουντ ο Μαρκάνο έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χολέμπας στην καρδιά της άμυνας των Γερμανών πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους, με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Μετά το γκολ η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ανέβηκε και κατάφεραν να πάρουν και τον έλεγχο του ρυθμού  που μέχρι τότε είχαν οι Γερμανοί.

Στο 20′ ο Μιραλάς με κεφαλιά από κοντά έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού και στο 26ο λεπτό ήρθε η απάντηση της Ντόρντμουντ.
Σε μια από τις αντεπιθέσεις της Ντόρντμουντ, ο Γκέτσε από δεξιά βρήκε τον Λεβαντόφσκι στο ύψος της περιοχής, ο επιθετικός των Γερμανών ανενόχλητος και αμαρκάριστος, κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Κοστάντσο ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και έχοντας αρχίσει να κερδίζει σιγά σιγά και τις μάχες στο κέντρο με το Μακούν και τον Ορμπάιθ να έχουν καλα τρεξίματα, βγήκε μπροστά ψάχνοντας το 2ο γκολ.
Έφτασε πολύ κοντά στο 38′ όταν ο Ιμπαγάσα βρήκε καταπληκτικά το Μιραλάς στην περιοχή, αλλά ο Βέλγος από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα όμως το πέτυχε παίρνοντας και πάλι προβάδισμα στο σκορ.
Ο Μιραλάς από τα δεξιά βρήκε το Τζιμπούρ με όμορφη μπαλιά. Ο Γαλλοαλγερινός από το ύψος του πέναλτι και μετά από ωραία προσποίηση πάνω στον Σούμποτιτς, σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να πάνε με δυο γκολ διαφορά στα αποδυτήρια όταν μετά από σέντρα του Μιραλάς από δεξιά, ο Τζεμπούρ και πάλι από το ύψος του πέναλτι επιχείρησε του γυριστό σουτ, η μπάλα όμως πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κλείδωσε τη νίκη με Μοδέστο
Με την κερκίδα να δίνει παλμό οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο πάθος και την ίδια διάθεση που έκλεισαν το πρώτο.
Στο 49′ ο Ιμπαγάσα “πάτησε” την μπάλα για τον Χολέμπας στην εκτέλεση φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, το σουτ του Γερμανού πέρασε άουτ, συρτά δίπλα από το δοκάρι του Γερμανού τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός έχοντας βελτιώσει κάποια λάθη του πρώτου ημιχρόνου( επιπολαιότητες στην μεταβίβαση της μπάλας, κλείσιμο των αποστάσεων των γραμμών μεταξύ τους) κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι και δεν επέτρεπε στους γερμανούς να δημιουργούν κινδύνους για την εστία του Κοστάνσο.

Στο 62ο λεπτό ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σε ένα τρίτο γκολ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά αμαρκάριστος, όμως μπλόκαρε ο Βειντενφέλερ.

Με την κούραση να κάνει εμφανή τα σημάδια της στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μετά το 65′ οι παίκτες της Ντόρντμουντ άρχισαν να κυκλοφορούν καλά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να φτάνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην τελική προσπάθεια.

Ο Βαλβέρδε πέρασε στο 73′ το Μανιατη στη θέση του Μακούν περνώντας το Μοδέστο στα χαφ που είχε περισσότερες ανάσες και τρεξίματα.
Ο Κορσικανός ήταν αυτός που κλείδωσε και τη νίκη του Ολυμπιακού με το γκολ του στο 78ο λεπτό.
Ο Ιμπαγάσα από αριστερά, έστειλε συστημένη την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μοδέστο με ωραία γυριστή κεφαλιά  έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση που σε πρώτη φάση του δίνει προβάδισμα για την τρίτη θέση του ομίλου αλλά αναπτερώνει και τις ελπίδες του για πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.