FIFA: Στο πλευρό της UEFA ο Τζάνι Ινφαντίνο

Να τιμωρηθούν οι πρωτεργάτες της δημιουργίας της European Super League θέλει ο Τζάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δήλωσε πως θα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και πως οι “αντάρτες” θα πρέπει να τιμωρηθούν για την απόφασή τους να δημιουργήσουν μια κλειστή λίγκα, χωρίς την έγκριση της UEFA.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα: “Υποχρέωσή μου είναι να υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο. Αυτό συμπεριλαμβάνει ομάδες, πρωταθλήματα, ομοσπονδίες, μικρότερου ή μεγαλύτερου μεγέθους. Επίσης, συμπεριλαμβάνει παίκτες, προπονητές, διαιτητές. Όλα γίνονται με γνώμονα τους οπαδούς, οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο όλων αυτών που κάνουμε. Στηρίζουμε την UEFA στην απόρριψη της Super League. Κάθε διοργάνωση που απειλεί την ενότητα είναι εναντίον μας. Είναι υποχρέωσή μου επίσης να παρεμβαίνω για να υπάρχει διάλογος στην αναζήτηση θετικών λύσεων. Πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα”.

Και συμπλήρωσε: “Οι ομάδες είναι σημαντικές στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου που εγγυώνται την αλληλεγγύη προς ομάδες λιγότερο προνομιούχες. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι απαραίτητη η ισορροπία. Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων γίνεται για να μην επιβαρύνονται υπερβολικά οι παίκτες. Για τις ομάδες θα είναι νέα πηγή εσόδων, αλλά δε θα επωφεληθούν μόνον οι συμμετέχουσες. Η FIFA δε θα εισπράξει ούτε ένα δολάριο και ένα ποσοστό θα πάει σε ομάδες, λίγκες και ομοσπονδίες που δε θα συμμετέχουν. Θα ανακοινώσουμε σχετικά και ένα νέο Μουντιάλ Γυναικών, το οποίο νομίζω θα έχει επιτυχία”.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για το θέμα της ESL: “Πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα, γιατί η ESL είναι περίπλοκο θέμα, μιλάμε για το περιβάλλον του αθλήματος. Όσον αφορά στις τιμωρίες υπάρχουν υπάρξουν ανεξάρτητοι οργανισμοί, οπότε δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Δεν αποκλείω τις ποινές. Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Ή οι ομάδες θα είναι μέρος των δομών του ποδοσφαίρου ή θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όταν είπα ότι ένας ηγέτης πρέπει να σκεφτεί γιατί βρεθήκαμε εδώ που βρεθήκαμε δεν αναφερόμουν στον πρόεδρο της UEFA. Ήταν για το γενικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε. Η ειρηνική λύση είναι καλύτερη από τη διαμάχη. Δε θα αποδεχθούμε όμως προτάσεις που θίγουν την αξιοκρατία. Χωρίς τους οπαδούς, το ποδόσφαιρο δε θα ήταν αυτό που είναι. Πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό. Το άθλημα αλλάζει γρήγορα και αυτό που θεωρείται επιτυχημένο σήμερα, μπορεί να μην είναι στο μέλλον. Η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι η απλότητά του. Αντίθετα, αν κρατήσουμε όλα τα ίδια απαράλλαχτα, αυτό ίσως να μην προσελκύει τις νεότερες γενιές όπως πριν. Γι’ αυτό πρέπει να συζητήσουμε αν είναι δυνατόν να έχουμε λιγότερα ματς, αλλά να είναι περισσότερο σημαντικά. Ίσως, με το νέο φορμάτ, ίσως με περισσότερα play-offs”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.