Ίντερ – Μίλαν: Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Σαν σήμερα, 12 Απριλίου 2005, οι Μάρκο Ματεράτσι και Ρούι Κόστα παρακολουθούσαν τους ''τιφόζοι'' της Ίντερ να γεμίζουν καπνογόνα το Μεάτσα στα προημιτελικά του Champions League.

Πριν από 16 χρόνια οι δύο ομάδες της πόλης του Μιλάνο βρέθηκαν στην ίδια φάση του Champions League . Ήταν 12 Απριλίου του 2005, όταν Ίντερ και Μίλαν συναντήθηκαν στον δεύτερο προημιτελικό της διοργάνωσης, στη ρεβάνς του 2-0. Για την ιστορία, η Μίλαν κέρδισε και στο 2 παιχνίδι (0-3) με τυπικά γηπεδούχο την Ίντερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Τα γεγονότα που σημάδεψαν αρνητικά το Derby Della Madonnina όμως δεν έχουν ξεχαστεί…Οι τιφόζοι της Ίντερ απογοητευμένοι από την εικόνα της ομάδας τους, άρχισαν να ρίχνουν καπνογόνα. Ο τερματοφύλακας των ”ροσονέρι”, Ντίντα, χτυπήθηκε από ένα από αυτά και ο διαιτητής σταμάτησε προσωρινά τον αγώνα και έστειλε στα αποδυτήρια τους ποδοσφαιριστές. Μετά από περίπου δέκα λεπτά επέστρεψε, όμως οι τιφόζοι των ”νερατζούρι” δεν σταμάτησαν να ρίχνουν καπνογόνα με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει οριστικά την αναμέτρηση και η Μίλαν να κερδίσει στα χαρτιά (0-3). H Μίλαν εκείνη τη σεζόν είχε φτάσει μέχρι τον τελικό της Κωνσταντινούπολης όπου έχασε το τρόπαιο από τη Λίβερπουλ στα πέναλτι!

Η Ίντερ τιμωρήθηκε να δώσει τα επόμενα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη κεκλεισμένων των θυρών και της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300 χιλιάδων ελβετικών φράγκων, ένα από τα πιο τσουχτερά στην ιστορία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.