Μάντσεστερ Σ. – Ντόρτμουντ 2-1: Έχασε ευκαιρία να «σφραγίσει» την πρόκριση (hls)

Πολύ καλύτερη της Ντόρτμουντ η Μάντσεστερ Σίτι, επικράτησε 2-1 στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, αλλά έχασε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό της 14ης Μαρτίου.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλασσικές ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα γκολ, αλλά στάθηκαν άτυχοι στην τελική τους προσπάθεια.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 7΄ για τους φιλοξενούμενους όταν μετά το σουτ του Μπέλιγχαμ σε τε- α –τετ με τον Έντερσον, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έπεσε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η απάντηση των ποδοσφαιριστών της Σίτι ήταν σχεδόν άμεση, καθώς στο 19΄ μετά από καταπληκτική ανάπτυξη, ο Μαχρέζ έφτασε κοντά στην γραμμή του άουτ, έβγαλε με παράλληλη (προς την εστία) σέντρα την πάσα στον επερχόμενο Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος έκανε το 1-0.

Στο 19΄ ο Τσάν με τακουνάκι προσπάθησε να διώξει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο Ρόντρι έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής αρχικά έδειξε το σημείο του πέναλτι, στη συνέχεια όμως πήρε πίσω απόφαση του μετά από εξέταση του VAR.

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έχασε πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Χάαλαντ στο 47΄, αλλά ο Νορβηγός υπό την πίεση του Ρούμπεν Ντίας δεν κατάφερε να πλασάρει τον Έντερσον.

Στο 65΄ ο Φόντεν έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να χαρίσει το… μισό εισιτήριο της πρόκρισης στους γηπεδούχους, όμως ο Χιτς έδιωξε την μπάλα με τα πόδια πριν αυτή περάσει την νοητή γραμμή.

Δύο σημαντικές ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι στο 77΄ με τους Ντε Μπρόινεν και Φόντεν, όμως στην πρώτη περίπτωση η μπάλα πέρασε άουτ και στην δεύτερη απομάκρυνε ο Χιτς.

Στο 84΄ ο Ρόϊς που βρέθηκε σε θέση βολής δεν έχασε την ευκαιρία και έσετειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, αλλά στο 90′ ο Φόντεν που δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Στόουνς, Γκouντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα (59΄ Ζεσούς), Μάχρεζ, Κανσέλο, Φόντεν

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μορέι (81΄Μουνιέ), Νταχούντ (81΄ Ντιλεϊνι), Χούμελς, Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλινγκχαμ, Τσαν, Ρόις, Χάαλαντ, Νάουφ (63΄ Ρέϊνα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.