6ος Όμιλος: Άρσεναλ… just a moment! (video)

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε το χρέος της για την πέμπτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ: Κέρδισε, με 2-0, τα «δεύτερα» της Μαρσέιγ στο «Έμιρεϊτς» αλλά θα πρέπει να περιμένει το τελευταίο παιχνίδι για να τσεκάρει τη 14η σερί πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έκανε το χρέος της για την πέμπτη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ: Κέρδισε, με 2-0, τα «δεύτερα» της Μαρσέιγ στο «Έμιρεϊτς» αλλά θα πρέπει να περιμένει το τελευταίο παιχνίδι για να τσεκάρει τη 14η σερί πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η βραδιά ήταν εκ των προτέρων σημαντική για τους Λονδρέζους: Η Άρσεναλ έδινε το 150ό παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και το 250ό στη διοργάνωση. Οι Άγγλοι το γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με τη νίκη, με 2-0, απέναντι στη Μαρσέιγ παρέμειναν στην κεφαλή του έκτου γκρουπ μετά από έξι αγώνες, στους 12 βαθμούς. Οι Μασσαλοί, από την πλευρά τους, είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει πόντο ως τώρα (μαζί με την Πλζεν σε πέντε αγώνες) και, φυσικά, είναι σίγουρα τέταρτη, τελευταία και αποκλεισμένη!

Το πάρτι άρχισε νωρίς για τους «gunners», που άνοιξαν το σκορ στο 27ο δευτερόλεπτο με τον πρωταγωνιστή και δις σκόρερ στο ματς, Τζακ Ουίλσιρ. Το τέρμα αυτό είναι το δεύτερο πιο γρήγορο του αγγλικού κλαμπ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το γκολ που είχε σημειώσει ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα, στην πετυχημένη θητεία του στο Λονδίνο, όταν είχε σκοράρει στο 20ό δευτερόλεπτο στις 25 Σεπτεμβρίου 2002 με την Αϊντχόφεν. Συν τοις άλλοις ο Ουίλσιρ έγινε και ο πιο «γρήγορος» Άγγλος, που σημειώνει τέρμα στη διοργάνωση!

Βέβαια για τον σούπερ ταλαντούχο παίκτη της Άρσεναλ η βραδιά θα μείνει έτσι κι αλλιώς χαραγμένη στη μνήμη του, μια και σημείωσε δύο τέρματα σ΄ ένα ματς με τους «κανονιέρηδες» για πρώτη φορά στην καριέρα του. Για τους Λονδρέζους, πάντως, ήταν το δέκατο σερί ματς Τσάμπιονς Λιγκ που βρήκαν δίχτυα, παρουσιάζοντας μία συνέπεια που, λογικά, θα τους χαρίσει και την πρόκριση για την οποία χρειάζονται έναν πόντο, την έκτη και τελευταία αγωνιστική, στην Ιταλία με τη Νάπολι για να μην εξαρτώνται από κανέναν.

Το σουτ του Ουίλσιρ έκανε, λοιπόν, νωρίς το 1-0 με δυνατό αριστερό σουτ. Ο Μανταντά ήταν για ένα ακόμη ματς ο καλύτερος της ομάδας του Ελί Μπο, μια και σταμάτησε τις προσπάθειες των Ουίλσιρ και Οζίλ, ο οποίος στο 37΄ έχασε πέναλτι που το έπιασε ο αρχηγός των Γάλλων. Κινητικός ήταν και ο Ζιρού, που έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο μέρος πρωταγωνιστώντας σε μία-δύο ευκαιρίες για γκολ. Το 2-0 έγινε στο 65΄ με τον Ουίλσιρ να γίνεται αποδέκτης πάσας του Οζίλ, μετά από εξαίρετο passing game των γηπεδούχων, κι έτσι οι Άγγλοι πήραν το «τρίποντο». Πέραν του Μανταντά στους διακριθέντες των φιλοξενούμενων συγκαταλέγεται και ο Ζινιάκ, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσι, Φλαμινί, Οζίλ (81΄ Αρτέτα), Ροσίτσκι (75΄ Καθόρλα), Ζιρού, Ουίλσιρ (75΄ Ουόλκοτ)
Μαρσέιγ (Ελί Μπο): Μανταντά, Αμπντάλα, Ενκουλού, Μέντες, Μορέλ, Ρομάο, Λεμινά (81΄ Μπ. Σεϊρού), Τζ. Αγιού (58΄ Βαλμπουενά), Ζινιάκ, Καλιφά, Ιμπουλά (58΄ Τοβέν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.