6ος όμιλος: Έδειξε χαρακτήρα (video)

Λίγες μέρες μετά τη συντριβή στο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα απ' την Μπάγερν, η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-1 τη Νάπολι στη Γερμανία και κρατάει πλέον στα χέρια της την τύχη της όσον αφορά στην πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Λίγες μέρες μετά τη συντριβή στο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα απ’ την Μπάγερν, η Ντόρτμουντ νίκησε με 3-1 τη Νάπολι στη Γερμανία και κρατάει πλέον στα χέρια της την τύχη της όσον αφορά στην πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης είναι να πάρουν το «τρίποντο» επί της αδιάφορης βαθμολογικά Μαρσέιγ την τελευταία αγωνιστική στη Γαλλία.

Για τους «παρτενοπέι» αντίθετα, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Ακόμη και αν νικήσουν την Άρσεναλ στην αυλαία και φτάσουν σε τριπλή ισοβαθμία (με την προϋπόθεση να νικήσει και η Ντόρτμουντ στη Γαλλία), θα πρέπει να το κάνουν με διαφορά τριών τερμάτων αφού στο Λονδίνο είχαν χάσει 2-0. Σε περίπτωση νίκης με μικρότερη διαφορά γκολ θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο… γόητρο της Μαρσέιγ.

Τραβηγμένο πέναλτι
Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κοίταξε στα μάτια την Ντόρτμουντ του βασικού Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ», αλλά βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ εξαιτίας ενός τραβηγμένου πέναλτι. Μόλις στο 10 ο Κάρλος Καρμπάγιο έδειξε την άσπρη βούλα σε τράβηγμα του Λεβαντόφσκι από τον Φερνάντες σαν αυτά που συμβαίνουν… 10 φορές σε κάθε ματς.

Ο Ρόις δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έβαλε την Μπορούσια στη θέση του οδηγού. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χάρη στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Ρέινα (η Ντόρτμουντ κυριάρχησε), αλλά και την τύχη των Γερμανών. Στο 29′ ο Καγεχόν μπήκε από δεξιά στην περιοχή και άδειασε τον Μπέντερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού του Βάιντενφελερ.

Πολλές φάσεις
Ακόμη περισσότερες ευκαιρίες σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου σε ένα τρίλεπτο το ματς πήρε φωτιά. Ο Μκιταριάν, κορυφαίος των γηπεδούχων μαζί με τον Ρόις, στο 58′ πέρασε όλη την άμυνα της Νάπολι, αλλά ο Ρέινα ακούμπησε την μπάλα στο σουτ του όσο έπρεπε για να την απομακρύνει οριστικά ο Αλμπιόλ. Στο 59′ ο Ιγκουαΐν δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάιντενφελερ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ και στην εξέλιξη της φάσης η Ντόρτμουντ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Ρόις έστρωσε στον Μπλαζικόφσκι κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0.

Η Νάπολι μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με γκολ του Ινσίνιε στο 71′, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 78′, όμως, τελείωσαν όλα. Νέα αντεπίθεση για την Ντόρτμουντ, ασίστ του Λεβαντόφσκι στον Ομπαμεγιάνγκ και τελικό σκορ στη Βεστφαλία Ντόρτμουντ-Νάπολι 3-1.

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βάιντενφελερ, Γκρόσκροϊτς, Μπέντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Κελ, Σαχίν, Μπλαζικόφσκι (68′ Ομπαμεγιάνγκ), Σαχίν, Ρόις (81′ Πίστσεκ), Λεβαντόφσκι

Νάπολι (Μπενίτεθ): Ρέινα, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Φερνάντες, Αρμέρο, Μπεχράμι, Τζεμάιλι (62′ Ινλέρ), Μέρτενς, Πάντεφ, Καγεχόν (66′ Ινσίνιε), Ιγκουαΐν


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.