Η παρακάμερα του novasports.gr στη Λισσαβώνα (video)

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς Τον απόηχο του ταξιδιού του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, σας προσφέρει το novasports.gr με τη βοήθειά της παρακάμεράς του.

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ: Αποστολή, Νίκος Γαβαλάς

Τον απόηχο του ταξιδιού του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, σας προσφέρει το novasports.gr με τη βοήθειά της παρακάμεράς του. Περπατήστε μαζί μας στο κέντρο της Λισσαβώνας, δείτε τους γραφικούς δρόμους της πόλης και το παλιό Λιμάνι.

Εκεί, όπου υπάρχει ένα μνημείο που θυμίζει σε όλους το μεγάλο ταξίδι διάρκειας ενός χρόνου του Βάσκο Ντε Γκάμα το 1497, με
τελικό προορισμό την Ινδία. Σαλπάροντας απ’ το Μπελέμ και διασχίζοντας το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, κατέδειξε το λάθος του Κολόμβου και χάρισε στους Πορτογάλους τη δυνατότητα να εισχωρήσουν δυναμικά στο εμπόριο των μπαχαρικών.

Δείτε της θέα της πορτογαλικής πρωτεύουσας από ψηλά. Μίας πόλης με ιστορία, την οποία μπορεί να γνωρίσει κάποιος ανεβαίνοντας σε ένα απ’ τα παλιά τραμ. Υπάρχει και η εναλλακτική λύση του ποδηλάτου που το προτιμούν αρκετοί.

Σε αρκετές γωνίες «ξεφυτρώνουν» μαγαζιά που πωλούν το περίφημο «Πόρτο». Αναμφίβολα τα πορτογαλικά κρασιά έχουν ιδιαίτερη γεύση και πολλούς φανατικούς θαυμαστές τους.
 
Οι φίλοι του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στη Λισσαβώνα, γνώρισαν τις ομορφιές της πόλης, η οποία ωστόσο δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη απ’ την οικονομική κρίση. Αστεγοι υπάρχουν σε πολλά σημεία, ενώ το παρεμπόριο πολλών ειδών (για την ακρίβεια, ότι φανταστεί ο νους σας), ανθεί στο κέντρο της πόλης.

Την Τετάρτη, η Λισσαβώνα γέμισε με μικροπωλητές οι οποίοι πωλούσαν τα περίφημα «διπλά» κασκόλ για τον αγώνα Μπενφίκα – Ολυμπιακό. Οι εφημερίδες είχαν στην πρώτη τους σελίδα την προαναγγελία της σπουδαίας αναμέτρησης. Ήταν σαφές πως όλοι κινούνταν γύρω απ’ το ρυθμό του ραντεβού στο «Ντα Λουζ».
 
Η παρακάμερα του novasports.gr σας βάζει και στο σύγχρονο γήπεδο της Μπενφίκα και σας παρουσιάζει απ’ τα εξαιρετικά γκράφιτι που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο, έως τις γιγαντοαφίσες παλιών ποδοσφαιριστών της ομάδας, οι οποίες βρίσκονται στο χώρο των αποδυτηρίων. Ακολουθούμε παρέα τη διαδρομή απ’ τη φισούνα προς τον αγωνιστικό χώρο και παρακολουθούμε το ζέσταμα μέσα στην καταιγίδα των «ερυθρόλευκων», αλλά και τον όρκο για νίκη των παικτών του Μίτσελ πριν απ’ τη σέντρα.

Τελευταία πινελιά, η βόλτα που κάνει ο αετός της Μπενφίκα στον ουρανό του «Ντα Λουζ» υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας της. Ήταν σίγουρα μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.