8ος όμιλος: Η Σέλτικ είναι εδώ! (video)

Η Σέλτικ μετά τις δύο σερί ήττες από Μίλαν και Μπαρτσελόνα και παρά την απουσία των Μπράουν και Κόμονς κατάφερε να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 2-0 εντός έδρας του Άγιαξ.

Η Σέλτικ μετά τις δύο σερί ήττες από Μίλαν και Μπαρτσελόνα και παρά την απουσία των Μπράουν και Κόμονς κατάφερε να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 2-0 εντός έδρας του Άγιαξ.

Οι Σκωτσέζοι ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα από το ξεκίνημα και παρά το γεγονός ότι δεν απειλούσαν ουσιαστικά την εστία του Κίλεσεν, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Σαμαράς τροφοδότησε τον Φόρεστ και εκείνος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντένσουϊλ, με τον Μπέμπεκ να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Φόρεστ ανέλαβε τη εκτέλεση και νίκησε τον Σίλεσεν από τα 11 βήματα, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Σέλτικ μετά από 413 αγωνιστικά λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 54′ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Σαμαρά, η μπάλα έφτασε στον Καγιάλ και εκείνος από ευνοϊκή θέση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Η αντίδραση του Άγια ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σένε με εκπληκτικό σουτ πίσω από το ημικύκλιο, έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Φόρστερ και μείωσε στο τελικό 2-1.

Με αυτή τη νίκη η Σέλτικ ανέβηκε στην τρίτη θέση του 8ου ομίλου, σε αντίθεση με τον Άγιαξ, ο οποίος έμεινε τελευταίος με μόλις ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Αμπρόσε, Βαν Ντικ, Μάλγκρου, Λάστιτζ (77′ Μπίτον), Κάγιαλ (71′ Λέντλι), Σαμαράς,
Στόουκς, Πούκι (90+1 Μπάλντε), Φόρεστ.

Άγιαξ (Φρανκ Ντε Μπουρ): Κίλεσεν, Φαν Ράιν (80′ Σένε), Βέλτμαν, Μπλιντ, Ντένσουϊλ, Πάουλσεν (67′ Μποϊλέσεν), Ντε Γιονγκ, Σερέρο, Σίγκθορσον, Άντερσεν, Φίσερ (72′ Ντε Σα).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.