Στη Μαδρίτη δεν έχει αντίπαλο! (video)

Η Ρεάλ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο (3-0) τον πρώτο προημιτελικό με τη Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», πανηγύρισε την πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Βεστφαλίας.

Η Ρεάλ μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο (3-0) τον πρώτο προημιτελικό με τη Ντόρτμουντ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», πανηγύρισε την πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Βεστφαλίας.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να φτάνει τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να πετυχαίνει το 14ο του σε μια σεζόν στον θεσμό, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Μέσι, η «βασίλισσα» έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ομάδα του Γιούγκεν Κλοπ και πήρε μια πρώτη «εκδίκηση» για τον περσινό αποκλεισμό από τους Γερμανούς.

Τα πλάνα των προπονητών:

Ο Κάρλο Αντσελότι που δεν είχε στη διάθεση του τους τραυματίες, Κεντίρα, Χεσέ, Αρμπελόα, Μαρσέλο, αλλά και τον Ντι Μαρία που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα παρέταξε τη Ρεάλ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Κασίγιας, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Καρβαχάλ, στο αριστερό ο Κοεντράο και κεντρικό δίδυμο οι Σέρχιο Ράμος και Πέπε. Στα χαφ ο Ιταλός τεχνικός τοποθέτησε τους Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο και Ίσκο και στην επίθεση τους Μπέιλ (δεξιά), Μπενζεμά και Ρονάλντο (αριστερά).

Από την άλλη πλευρά, ο Γιούργκεν Κλοπ που δεν υπολόγιζε στους τραυματίες, Σμέλτσερ, Σούμποτιτς, Μπέντερ, Λεβαντόφσκι, Μπλαζικόσφκσι και Γκουϊντογκάν παρέταξε τη Ντόρτμουντ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Βαϊντενφέλερ, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Πίστσεκ, αριστερά ο Ντούρμ και στο κέντρο οι Χούμελς και Παπασταθόπουλος. Στη μεσαία γραμμή ο Γερμανός προπονητής επέλεξε τους Κελ και Σαχίν, δεξιά τον Γκροσκρόιτς, αριστερά τον Ρόις και πίσω από τον προωθημένο Ομπαμεγιάνγκ τον Μχιταριάν.

Απλά και ξεκούραστα… 2-0

Η Ρεάλ επέβαλλε το παιχνίδι της από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε τους Γερμανούς στο μισό γήπεδο και στην πρώτη της ολοκληρωμένη επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπέιλ (3′). Ο Καρβαχάλ γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Ουαλός αφού πρόλαβε τον Βαϊντενφέλερ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την «βασίλισσα» από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να συνέλθει γρήγορα από το γκολ που δέχτηκε και να «παγώσει» τον ρυθμό του ματς, ωστόσο η Ρεάλ έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Ρονάλντο (12′, 14′) για να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κατάφερε να ισορροπήσει κάπως τον ρυθμό και να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κασίγιας.

Αντίθετα η Ρεάλ χωρίς να ανεβάσει την απόδοση της, τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του ματς πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ίσκο. Ο Ισπανός που ήταν αρκετά ορεξάτος, σταμάτησε τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής και με ένα πολύ όμορφο σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Βαϊντενφέλερ.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η Ντόρτμουντ πήρε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε τη μπάλα, όμως δεν κατάφερε να φανεί απειλητική για την εστία του Κασίγιας και μοιραία πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας 2-0.

Ρεκόρ ο Ρονάλντο, 3-0 η Ρεάλ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ μπήκε το ίδιο ορεξάτη με το πρώτο και στο 48′ άγγιξε το 3-0 και πάλι με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό, ανέβαζε κατά διαστήματα την απόδοση της και τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί μία ώρα παιχνιδιού βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, αυτή τη φορά με τον Κριαστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «βασίλισσας» αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μόντριτς, ντρίπλαρε τον Βαϊντενφέλερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 14ο γκολ του σε μία σεζόν στη διοργάνωση (ισοφάρισε το ρεκόρ που έχει ο Μέσι από τη σεζόν 2011/2012).

Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ κατέβασε ταχύτητα, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ντόρτμουντ και πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, όμως με εξαίρεση μία προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ (59′) δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Κασίγιας για να φτάσει σε ένα γκολ. Στο 84′ και ενώ ο Ρονάλντο είχε αποχωρήσει με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ο Μπέιλ πήγε να βάλει το γκολ της βραδιάς, όμως παρά την εκπληκτική κούρσα 60 μέτρων που έκανε, δεν πλάσαρε σωστά και το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Καρβαχάλ, Κοεντράο, Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ίσκο (71′ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο (79′ Κασεμίρο), Μπενζεμά (75′ Μοράτα)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Χούμελς, Παπαδόπουλος, Ντουρμ, Κελ (74′ Γιόγιτς), Ρόις, Σαχίν, Γκρόσκροϊτς, Μιχταριάν (64′ Χόφμαν), Ομπαμεγιάνγκ, Πίστσεκ (67′ Σίμπερ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.