6ος Όμιλος: Το θαύμα της Άρσεναλ συνεχίζεται (video)

Παρά τις απουσίες η αρμάδα του Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει την προέλαση! Η Άρσεναλ έκανε το «δύο στα δύο» στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, «γονατίζοντας» με 2-0 στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου τη φορμαρισμένη Νάπολι που δεν είχε τον Χιγκουαΐν στην αποστολή.

Παρά τις απουσίες η αρμάδα του Αρσέν Βενγκέρ συνεχίζει την προέλαση! Η Άρσεναλ έκανε το «δύο στα δύο» στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, «γονατίζοντας» με 2-0 στο «Έμιρεϊτς» του Λονδίνου τη φορμαρισμένη Νάπολι που δεν είχε τον Χιγκουαΐν στην αποστολή.

Μπορεί ο Μεσούτ Οζίλ να σκόραρε μετά από δέκα ώρες στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ, αποτελεί, όμως, σημείο αναφοράς του κορυφαίου θεσμού σε επίπεδο συλλόγων στην Ευρώπη. Ο Γερμανός, άλλωστε, από τον Αύγουστο του 2010 είναι ο πρώτος σε ασίστ ποδοσφαιριστής του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιράζοντας τη 15η στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του έκτου γκρουπ ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Νάπολι.

Οι «κανονιέρηδες», παρά τα προβλήματα απουσιών, προηγήθηκαν για 16ο διαδοχικό παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και «κλείδωσαν» από νωρίς τη νίκη κόντρα στη φορμαρισμένη Νάπολι που δεν είχε τον τραυματία επιθετικό Γκονζάλο Χιγκουαΐν στην αποστολή της. Ράφα Μπενίτεθ και Πέπε Ρέινα έφυγαν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το Λονδίνο, μια και δεν μπόρεσαν να βοηθηθούν από τη μεγάλη εμπειρία τους στα αγγλικά γήπεδα!

Σημείο αναφοράς αποτελεί το τελικό 2-0, με το οποίο έφτασε η Άρσεναλ τους έξι βαθμούς στο γκρουπ, και για τον Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά τον Μπενίτεθ στο θεσμό, μετρώντας ως τώρα δύο ήττες και δύο ισοπαλίες! Συν τοις άλλοις, συνεχίστηκε μία καλή παράδοση των Λονδρέζων να μην δέχονται γκολ εντός έδρας από ιταλικές ομάδες για πέμπτο έκτο σερί ματς μετρώντας, πλέον, πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα παιχνίδια αυτά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Οζίλ, που σημείωσε το παρθενικό του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη νέα του ομάδα. Ο Γερμανός άνοιξε, με πλασέ, το σκορ στο 8΄ έπειτα από ωραία προσπάθεια του διακριθέντα Ράμσι, ενώ στο 15΄ «ντύθηκε» Άγιος Βασίλης κι έδωσε έτοιμο γκολ στον φορμαρισμένο Ζιρού. Στο πρώτο 45λεπτο Οζίλ και Ράμσι ήταν χάρμα οφθαλμών για την Άρσεναλ, που παρά τις απουσίες συνεχίζει την προέλαση σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Νάπολι, εμφανώς επηρεασμένη από τη μη παρουσία του Χιγκουαΐν, ήταν εμφανώς ακίνδυνη και πέραν κάποιων ατομικών ενεργειών του Χάμσικ δεν μπόρεσε ν΄ απειλήσει σοβαρά την εστία του Σέζνι. Στο δεύτερο ημίχρονο «έπιασε» κάπως καλό ρυθμό, μην μπορώντας, όμως, να πατήσει την περιοχή των Άγγλων με αποτέλεσμα μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς, Αρτέτα, Φλαμινί, Ράμσι (88΄ Μονρεάλ), Ροσίτσκι (62΄ Ουίλσιρ), Ζιρού, Οζίλ.
Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μέστο, Αλμπιόλ (81΄ Φερνάντες), Μπρίτος, Ζουνίγκα, Μπεχράμι, Ινλέρ, Καγιεχόν (75΄ Ζαπάτα), Χάμσικ, Ινσίνιε, Πάντεφ (59΄ Μέρτενς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.