6ος Όμιλος: Γερό… μάθημα για την Μπορούσια (video)

Η Νάπολι «πέταξε στα σχοινιά» τη φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Ντόρτμουντ, επικρατώντας με 2-1 στο «Σαν Πάολο» για την πρώτη αγωνιστική του έκτου γκρουπ της διοργάνωσης.

Η Νάπολι «πέταξε στα σχοινιά» τη φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Ντόρτμουντ, επικρατώντας με 2-1 στο «Σαν Πάολο» για την πρώτη αγωνιστική του έκτου γκρουπ της διοργάνωσης.

Η Νάπολι παρέμεινε για όγδοο ματς, εντός έδρας, αήττητη στα Κύπελλα Ευρώπης σημειώνοντας την πέμπτη νίκη της στο «Σαν Πάολο» στον αριθμό αυτό των αγώνων. Απέναντι, μάλιστα, στην περυσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία γνώρισε την ήττα με 2-1 και βρέθηκε ν΄ αγωνίζεται για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Οι Ιταλοί ήταν συνολικά καλύτεροι από την Μπορούσια που είχε έναν εκνευρισμό, ο οποίος τους βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 13΄ έως το 17΄, η Νάπολι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για ν΄ ανοίξει το σκορ: Πρώτα μ΄ ένα σουτ του Ινσίνιε που κατέληξε άουτ και στη συνέχεια με προέλαση του Χιγκουαΐν στην κόντρα, με τον Αργεντινό να κόβεται εντός περιοχής των Γερμανών από τον Σούμποτιτς.

Ο προσωπικός του αντίπαλός, όμως, νικήθηκε στη φάση του γκολ στο 29΄, με τον Χιγκουαΐν να γίνεται αποδέκτης εξαιρετικής σέντρας από τα αριστερά του Ζουνίγκα ανοίγοντας με κεφαλιά το σκορ. Μετά το 1-0 ο Γιούργκεν Κλοπ, όντας σε έξαλλη κατάσταση, αποβλήθηκε από το παιχνίδι διαμαρτυρόμενος προς τον τέταρτο διαιτητή! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ωστόσο, φάνηκε πώς οι φιλοξενούμενοι μόνο καθαρό μυαλό δεν είχαν.

Σε μία φάση όπου θα μπορούσε να το αποφύγει ο Βάιντενφελερ έφερε το χέρι του σε επαφή με την μπάλα εκτός περιοχής, αποσπώντας πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα ν΄ αποβληθεί. Με δύο μαζεμένες αλλαγές για ν΄ αποκατασταθεί η ισορροπία στη θέση του γκολκίπερ και να προσαρμοστεί το νέο σύστημά της Μπορούσια, τελείωσε το ημίχρονο για τη γερμανική ομάδα. Ινλέρ και Πάντεφ ήταν οι πιο απειλητικοί παίκτες των Ναπολιτάνων του Ράφα Μπενίτεθ στο δεύτερο μέρος, με τον Ινσίνιε, πάντως, να είναι αυτός που έκανε το 2-0.

Στο 67΄ το απίστευτο φάουλ του «άσου» των γηπεδούχων νίκησε τον Λάνγκερακ, με αποτέλεσμα να πάρει το ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη η Νάπολι. Ως εκείνη τη στιγμή η Ντόρτμουντ είχε να επιδείξει ένα χαμένο τετ-α-τετ του Λεβαντόφσκι στο πρώτο μέρος και το δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ στο δεύτερο. Στο τέλος, ωστόσο, πίεσε τη Νάπολι και θα μπορούσε να κλέψει το βαθμό: Μείωσε με αυτογκόλ, με περίεργο τακουνάκι, του Ζουνίγκα στο 87΄, ενώ στο τέλος ο Ρέινα χρειάστηκε να σώσει σούπερ εκτέλεση φάουλ του Ρόις όπου θα μπορούσε να γίνει το 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Μπρίτος, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Καγιεχόν, Χάμσικ (92΄ Μέστο), Ζουνίγκα, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χιγκουαΐν (78΄ Πάντεφ), Ινσίνιε (73΄ Μέρτενς).

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς (45΄+1΄ Ομπεγιάνγκ), Σμέλτσερ, Μπέντερ, Ρόις, Σαχίν, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι, Μιχιταριάν (76΄ Χόφμαν), Μπλατσικόφσκι (45΄+2΄ Λάνγκερακ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.