Un, deux, trois, quatre… (video)

Η Παρί δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα φέτος αφού συνέντριψε με 4-0 τους Γερμανούς στην έδρα τους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «συνήθη ύποπτο» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σημείωσε τα δύο απ' τα τέσσερα γκολ.

Η Παρί δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και έδειξε ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα φέτος αφού συνέτριψε με 4-0 τους Γερμανούς στην έδρα τους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον «συνήθη ύποπτο» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σημείωσε τα δύο απ’ τα τέσσερα γκολ.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Σάμι Χίπια επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3 με τους Χουαρδάδο, Ομέρ, Σπάχιτς και Χίλμπερτ στην άμυνα, στο κέντρο οι Κάστρο, Ρόλφες και Μπέντερ, στην επίθεση δεξιά ο Σαμ, αριστερά ο Σον και στην κορυφή ο Κίσλινγκ.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Λοράν Μπλαν με τους Φαν Ντερ Βιλ, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα και Μάξγουελ στην άμυνα, στο κέντρο οι Ματουϊντί, Τιάγκο Μόττα και Βεράτι, στην επίθεση δεξιά ο Λούκας, αριστερά ο Λαβέτσι και στην κορυφή ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Υπερηχητικοί» Παριζιάνοι

Η Παρί μπήκε με άγριες διαθέσεις στο κατάμεστο Bayarena θέλοντας από το πρώτο λεπτό να επιβάλει το ρυθμό της και να δείξει ότι φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό το σκορ άνοιξε. Η πίεση των φιλοξενούμενων από την πρώτη στιγμή απέφερε καρπούς. Ο Βεράτι πραγματοποίησε κάθετη μπαλιά στον Ματουϊντί, ο οποίος μέσα από την περιοχή δεν λάθεψε και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς ο ρυθμός έπεσε με τους Γάλλους να πραγματοποιούν κοντρόλ παιχνίδι θέλοντας να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας.

Στο ένατο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Χουαρδάδο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά το σουτ του Σαμ στην κίνηση πέρασε ψηλά άουτ.

Η Παρί ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και έφτανε στην αντίπαλη περιοχή όποτε και με όποιον τρόπο ήθελε.

Οι αμυντικοί της Μπάγερ δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στους αυτοματισμούς της επιθετικής γραμμής των Παριζιάνων και στο 38ο λεπτό επιβεβαιώθηκε η ανωτερότητά τους. Ο Σπάχιτς υπέπεσε σε πέναλτι στον Λαβέτσι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ματουϊντί έστρωσε στον Ιμπραΐμοβιτς μέσα από την περιοχή και ο Σουηδός με ένα σουτ – όνειρο έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Λένο βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των Γερμανών για κάτι θετικό.

Συντήρηση και κυριαρχία

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στα πρώτα 45 λεπτά με την Παρί να κάνει συντήρηση δυνάμεων και τον Μπλαν να ξεκουράζει παίκτες (Ματουϊντί, Λαβέτσι).

Η Παρί είχε σε όλη την αναμέτρηση τον πλήρη έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας γνωρίζοντας ότι έχει ουσιαστικά «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο την πρόκριση στους «8» του θεσμού χάρη στο επιβλητικό 3-0.

Μάλιστα, η Μπάγερ αγωνίστηκε από το 59ο λεπτό με δέκα παίκτες μιας και ο Σπάχιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Γερμανοί έδειχναν ανήμποροι να απειλήσουν και η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής. Έτσι, οι Παριζιάνοι, χάρη στην εκπληκτική τους απόδοση για 45 λεπτά κατάφεραν να εξασφαλίσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πολυπόθητη πρόκριση επιβεβαιώνοντας συνάμα την αγωνιστική τους φόρμα.

Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λούκας έστρωσε μέσα από την περιοχή στον Καμπαγιέ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε και με πλασέ έκανε το 4-0 “τσεκάροντας” ουσιαστικά το εισιτήριο των Παριζιάνων για την επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Σ. Χίπια): Λένο, Σπάχιτς, Χουρδάδο, Ομέρ, Ρόλφες (46′ Ρέιναρτζ), Μπέντερ, Χίλμπερτ, Σαμ (61′ Βόλσαιντ), Κάστρο, Σον (46′ Μπραντ), Κίσλινγκ

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Μόττα, Ματουϊντί (67′ Καμπαγιέ), Βεράτι, Λούκας, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι (75′ Παστόρε)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.