“Βομβαρδίστε την Άρσεναλ”

Τα τρωτά σημεία των κανονιέρηδων βρίσκονται στο επίκεντρο της ανάλυσης του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε την Κυριακή στο Emirates του Λονδίνου για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Premier League ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Νιούκαστλ. Οι Λονδρέζοι πήραν τη νίκη με 4-0 και τα χαμόγελα επέστρεψαν, όμως ο προβληματισμός παραμένει καθώς οι “κανονιέρηδες” διανύουν μια μέτρια, για τα δεδομένα τους, σεζόν. Τα τρωτά σημεία λοιπόν είναι εμφανή και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πλήξει στο σπίτι του τη μεγάλη του αντίπαλο. 

Η τελευταία νίκη της Άρσεναλ στο Europa League ήταν στις 24 Οκτωβρίου στο Λονδίνο απέναντι στην Γκιμαράες, ενώ η τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 19 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο την Άιντραχτ. Αυτό με τον Ολυμπιακό θα είναι το πρώτο ματς της εποχής Αρτέτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την Άρσεναλ, οπότε θα παρουσιάσει εκτός Αγγλίας για πρώτη φορά τη φιλοσοφία του.

Η μάχη του κέντρου

Η μάχη του κέντρου θα είναι πολύ σημαντική για την επιβολή του ρυθμού από τη μία ή την άλλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους θα προσπαθήσει να μεταφέρει το ενδιαφέρον στα άκρα, χρησιμοποιώντας τριάδα με Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά. 

Οζίλ, μόνιμος κίνδυνος

Ο περιορισμός των σημαντικών μονάδων της Άρσεναλ, θα αποτελέσει κλειδί για ένα θετικό αποτέλεσμα. Όσο κι αν “πουλάνε” τα ονόματα των Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ και Σακά, το “σβήσιμο” του Μεσούτ Οζίλ θα είναι το ουσιαστικό στοίχημα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ένας παίκτης με σπουδαία τακτική και συνεχή κίνηση στους ελεύθερους χώρους, με ικανότητα να οργανώσει το μεσοεπιθετικό παιχνίδι, όπου κι αν βρεθεί. 

Το διάβασμα του build up

Η Άρσεναλ θα προσπαθήσει να επιβάλει το δικό της ρυθμό με διάσημο build up του οποίου είναι θιασώτης ο μέχρι πρότινος βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα, Μικέλ Αρτέτα. Η συγκέντρωση στα μαρκαρίσματα, η αυτοσυγκράτηση και ο έλεγχος των χώρων θα δώσουν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κερδίσει μπάλες σε νευραλγικά σημεία του γηπέδου. 

Μασούρας σε ειδική αποστολή

Η ταχύτητα που αναμένεται να δώσει ο Γιώργος Μασούρας είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια να δημιουργήσει απειλητικές στιγμές. Ο μέσος του Ολυμπιακού θα δώσει βοήθειες και στην άμυνα, αλλά η παρουσία του μπροστά είναι αναγκαία. Μετά την αποχώρηση Ποντένσε, ο Ολυμπιακός έχασε σε ταχύτητα στη μεσαία γραμμή, οπότε ο Μασούρας θα προσπαθήσει να προσφέρει και σ’ αυτόν τον τομέα με κινήσεις στον χώρο, ώστε να είναι έτοιμος να δεχτεί μπαλιές είτε κάθετα και χαμηλά, είτε διαγώνα και ψηλά.

Θα μιλήσει η… αεροπορία

Το πρόβλημα στην καρδιά της άμυνας είναι δεδομένο για την Άρσεναλ, ειδικότερα όταν μιλάμε για το ψηλό παιχνίδι. Τα γεμίσματα στην περιοχή θα πρέπει να είναι εύστοχα και συνεχή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπέρνλι, η τελευταία ομάδα που πήρε βαθμό από την Άρσεναλ (0-0), επιχείρησε στο μεταξύ τους ματς 27 σέντρες στην περιοχή, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.