Flashback: Η Παναχαϊκή δεύτερη δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα! (pics)

Γίνεται η Παναχαϊκή να έχει περισσότερους φιλάθλους από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και να... κοντράρει στα "ίσια" τον Παναθηναϊκό;

Γίνεται η Παναχαϊκή να έχει περισσότερους φιλάθλους από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και να… κοντράρει στα “ίσια” τον Παναθηναϊκό; Μην βιαστείτε να απαντήσετε! Γιατί υπήρξε μια εποχή, αρκετά μακρινή είναι η αλήθεια, στην οποία η Παναχαϊκή είχε μεγάλη φίλαθλη βάση και η ομάδα της Πάτρας περνούσε σε δημοψηφίσματα τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την απόδειξη, για να μην μας περάσετε για… τρελούς! 

Η εφημερίδα “Αθλητική Εφημερίδα” είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 1928 ένα πανελλαδικό δημοψήφισμα για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων σωματείων της Ελλάδας, στο οποίο συμμετείχαν οι αναγνώστες και υπήρξαν εκπλήξεις στα αποτελέσματα.  

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Παναθηναϊκός με 494 ψήφους, στη δεύτερη η Παναχαϊκή με 490 ψήφους και ο Ολυμπιακός στην τρίτη θέση με 331 ψήφους, ενώ η ΑΕΚ βρέθηκε τέταρτη στη σχετική λίστα με μόλις 185 ψήφους. 

Πάντως το δημοψήφισμα… ελέγχεται για την εγκυρότητα του, καθώς η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν κυκλοφορούσε ευρέως στην Μακεδονία και οι ψήφοι των μεγάλων ομάδων της συμπρωτεύουσας ήταν λιγοστές και αποκλειστικά από τους αναγνώστες. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα από τα πρώτα φίλαθλα δημοψηφίσματα, το οποίο δείχνει μια γενική εικόνα των συλλογικών προτιμήσεων της εποχής. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.