Αιχμές για την αδιαλλαξία των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άφησαν οι παλαίμαχοι της ομάδας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν. Συγκεκριμένα, οι παλαίμαχοι του «τριφυλλιού» τόνισαν πως περίμεναν από το Διοικητικό Συμβούλιο των «πράσινων» να δοθούν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.
Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού περίμεναν πολύ καιρό με μεγάλη αγωνία, αλλά και ελπίδες, τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ. Μεγαλύτερη απογοήτευση δεν θα μπορούσαν να γευτούν ποτέ. Οι όποιες ελπίδες διαψεύσθηκαν και η αγωνία μεγάλωσε. Όλοι περίμεναν ότι από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση θα δρομολογείτο η αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος της ΠΑΕ. Αυτό μετετέθη για την προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ, όπου όμως και πάλι δεν θα υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και πρόγραμμα, αλλά «υπόθεση εργασίας».
Η τελείως αόριστη αυτή απόφαση αποτελεί ωστόσο «πρόοδο» σε σχέση με την πρωτοφανή ιδέα που αρχικά διατυπώθηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: Να βάλει, δηλαδή, κάθε μέτοχος τα χρήματα που επιθυμεί να διαθέσει στην ΠΑΕ, ώστε μετά από αυτόν τον ιδιότυπο «έρανο» να καθορίσει την στάση του και ο μεγαλομέτοχος κ. Γ. Βαρδινογιάννης, ο οποίος και διετύπωσε τη σχετική πρόταση.
Κάθε φίλαθλος γνωρίζει πώς χτίζεται μια μεγάλη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός στη μακρόχρονη πορεία του ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Κυριάρχησε όμως απόλυτα και στο ποδόσφαιρο και σε σειρά άλλων αθλημάτων όταν είχε σοβαρή διοίκηση, πρόγραμμα με σαφείς στόχους και ικανή και ομαλή χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να προσλάβει και τώρα η διοίκηση του Παναθηναϊκού.
Αυτό θέλει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού, αδιαφορώντας τελείως για το ΠΟΙΟΣ διοικεί. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το ΠΩΣ διοικείται σήμερα ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς όμως το ΠΩΣ σχετίζεται άμεσα με το ΠΟΙΟΣ. Η σημερινή διοίκηση δεν είναι διοίκηση, αλλά διασυρμός, για τον οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που ούτε αποκρύπτονται, ούτε μετατίθενται.
Τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2010 που ανέκοψαν την επιτυχημένη πορεία της πολυμετοχικότητας δεν μπορούν να «σβηστούν» από καμία επικοινωνιακή στρατηγική, όσο επιτυχημένη και να είναι».