Το έΧει η μοίρα του (video)

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε με 2-0 στο «Παγκρήτιο», όμως η Ξάνθη επέστρεψε ισοφαρίζοντας στο 94΄ σε 2-2 για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι ανάγκασε την κλασική, φετινή, ομάδα της ισοπαλίας στο ένατο «Χ» στο πρωτάθλημα.

Ο Εργοτέλης προηγήθηκε με 2-0 στο «Παγκρήτιο», όμως η Ξάνθη επέστρεψε ισοφαρίζοντας στο 94΄ σε 2-2 για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας κι ανάγκασε την κλασική, φετινή, ομάδα της ισοπαλίας στο ένατο «Χ» στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε στο «Παγκρήτιο» για να παρακολουθήσει τη νέα του ομάδα και όχι για να ντεμπουτάρει. Η εξέλιξη του αγώνα με την Ξάνθη, στο Ηράκλειο, θα είναι σίγουρα διδακτική για τον πρώην τεχνικό της Skoda που μπορεί να μην αντιμετώπισε την προηγούμενη ομάδα του αλλά θα κατάλαβε ότι έχει αρκετά πράγματα να συμμαζέψει. Ο Εργοτέλης σκόραρε δύο εύκολα γκολ, με θύτη τον Αναστασάκο και μέσα στις φάσεις τον ποιοτικό Μπαντιμπανγκά.

Προηγήθηκε με 2-0 στο 18΄, όμως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό το αβαντάζ. Με τον Σολάρι στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και τελικά, σ΄ ένα πολύ περίεργο ματς στη συνέχεια, με λίγες φάσεις και πολλές διακοπές λόγω τραυματισμών (κυρίως), στο 94΄ έκαναν τη ζημιά στους Κρητικούς αποσπώντας τον πόντο. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «κίτρινοι» έφτασαν τις εννέα ισοπαλίες στη Σούπερ Λίγκα φέτος, επίδοση που δεν έχει καμία άλλη ομάδα! Ανέβηκαν στους 21 βαθμούς, με την Ξάνθη να πηγαίνει στους 25.

Πώς έπαιξαν

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Εργοτέλη Σταύρος Λαμπράκης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τους Κρητικούς με τον Αθανασίου βασικό τερματοφύλακα, τον Αζίζ αριστερό μπακ, δεξί τον Τζανακάκη και στο κέντρο της άμυνας τούς Μεχία και Σαρρή. Τα δύο αμυντικά χαφ των «κίτρινων» ήταν οι Ρομάνο και Καρντόζο, με μοναδικό προωθημένο στην επίθεση τον Αναστασάκο. Βερπακόφσκις, Χαντί και Μπαντιμπανγκά ήταν τα «στηρίγματα», στην τριάδα των μεσοεπιθετικών, με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Ο προπονητής της Skoda Ξάνθης Ράινερ Μάουρερ διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τους φιλοξενούμενους με τον Τσέμα κάτω από τα δοκάρια, τον Μπαξεβανίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπέρτο, αντίστοιχα, στο δεξί. Βάλλας και Γούτας αγωνίστηκαν ως δίδυμο στόπερ, ενώ Ντε Γκουζμάν και Βασιλακάκης αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους των Ακριτών. Σολτάνι, Μάνταλος και Τριάδης, με σχηματισμό από τα αριστερά προς τα δεξιά, αγωνίστηκαν πίσω από τον μόνο «καθαρό» επιθετικό των φιλοξενούμενων Σολάρι.

Άμυνες με τα… μάτια!

Τα τρία γκολ μέσα σε δεκατρία λεπτά είναι το ζουμί του 45λεπτου στο «Παγκρήτιο». Οι δύο ομάδες ούτε πίεσαν, ούτε έχασαν σωρό ευκαιριών για να βρουν δίχτυα. Είχαν τις καλές στιγμές τους, όμως η αποτελεσματικότητα των παικτών τους και οι απρόσεκτες άμυνες επέτρεψαν τρία γκολ ως το ημίχρονο και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μόλις στο 8΄ η Ξάνθη απείλησε τους γηπεδούχους, με την προσπάθεια του Μάνταλου να καταλήγει στο δοκάρι. Ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, όμως ο επιθετικός της Skoda με δυνατό κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αθανασίου, που μετά από τρία ματς αντικατέστησε τον Ζαχαρία Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια των «κίτρινων». Μέχρι το 1-0 του 10΄ ο Εργοτέλης δεν είχε δημιουργήσει υποψία απειλής για τους φιλοξενούμενους.

Ωστόσο η ομάδα του Σταύρου Λαμπράκη προηγήθηκε στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι: Ο Μπαντιμπανγκά εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απομάκρυνε ο Τσέμα αλλά ασταθώς. Ο Βερπακόφσκις πήρε το «ριμπάουντ» κι έδωσε έτοιμο γκολ στον σκόρερ Αναστασάκο με τον Έλληνα επιθετικό να σπρώχνει, απλώς, την μπάλα στα δίχτυα. Με δοκάρι για την Ξάνθη και γκολ για τον Εργοτέλη, το παιχνίδι πήρε «φωτιά» από νωρίς την οποία φούντωσε το 2-0 των Κρητικών στο 18΄, πάλι με τον Αναστασάκο που σημείωσε δύο από τα πιο εύκολα τέρματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα! Με Μπαντιμπανγκά και τον σκόρερ οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, με τον πρώτο να δίνει την ασίστ στον δεύτερο ο οποίος πέτυχε και δεύτερο σε κενή εστία!

Το 2-0 αποτέλεσε ένα ασφαλές προβάδισμα για τον Εργοτέλη, που δεν μπόρεσε, όμως, να το εκμεταλλευτεί. Η Ξάνθη του Ράινερ Μάουρερ πέντε λεπτά μετά το 2-0 (στο 23΄) κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 2-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Εκμεταλλεύτηκε τη στημένη φάση από εκτέλεση κόρνερ και την έξυπνη κεφαλιά του Γούτα, αλλά και την εξυπνάδα του σκόρερ Σολάρι ο οποίος μπήκε στη φάση και με δυνατή κοντινή προβολή έκανε τη ζημιά στον Εργοτέλη. Ως και το 45΄ το παιχνίδι δεν ήταν τόσο ωραίο, όσο στο πρώτο 25λεπτο, με «οάση» τη χαμένη ευκαιρία του Βερπακόφσκις στο 35΄, έπειτα από σούπερ προσπάθεια και σέντρα του Μπαντιμπανγκά στο κεφάλι του Λετονού, που αστόχησε, από τη δεξιά πλευρά της επίθεσης των γηπεδούχων. Ένα σουτ του Ρομάνο στο 45΄ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τσέμα, πάντως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ξάνθη.

Γούτας ο… ζημιάρης!

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν τρία γκολ, υπήρξε ένα δοκάρι και δύο καλές ευκαιρίες όπου θα μπορούσε (ο Εργοτέλης συγκεκριμένα) να μεγαλώσει ο δείκτης του σκορ, το δεύτερο 45λεπτο επεφύλασσε μία (και καλή για την Ξάνθη) έκπληξη. Μετά από σκληρές μονομαχίες, λίγες φάσεις και τους φιλοξενούμενους σταδιακά να κερδίζουν μέτρα, η ζημιά για τον Εργοτέλη ήρθε στο 94΄: Μία εκ των αλλαγών του Γερμανού προπονητή, ο Κάλβο, έκανε σέντρα ακριβείας (ουσιαστικά στην τελευταία φάση του αγώνα), με το κέντρο άμυνας των Κρητικών να «κοιμάται»!

Ο Γούτας, που είχε προωθηθεί, πήρε την κεφαλιά με αποτέλεσμα να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Καβουσάκη (αντικατέστησε τον τραυματία γκολκίπερ Αθανασίου). Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-2, από το οποίο μένουν, φυσικά, τα τέσσερα γκολ και οι καλές στιγμές των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο, όπως και το χιτσκοκικό φινάλε που άφησε την ομάδα του υπηρεσιακού κόουτς Λαμπράκη στα… κρύα του λουτρού, ενώ έδωσε στην Skoda Ξάνθη έναν ανέλπιστο βαθμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Σταύρος Λαμπράκης / 4-2-3-1): Αθανασίου (62΄ Καβουσάκης) – Αζίζ, Μεχία, Σαρρής, Τζανακάκης – Καρντόζο, Ρομάνο – Βερπακόφσκις (69΄ Διαμαντάκος), Χαντί, Μπαντιμπανγκά – Αναστασάκος (88΄ Κοζορώνης)
Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Κοζορώνης, Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Κούτρης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς

Skoda Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ / 4-2-3-1): Τσέμα – Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος – Ντε Γουζμάν, Βασιλακάκης (75΄ Γκαρσία) – Σολτάνι, Μάνταλος (59΄ Κάλβο), Τριάδης (79΄ Σουάρες) – Σολάρι
Αναπληρωματικοί: Κυριακίδης, Γκαρσία, Σουάρες, Τσαμούρης, Ράνος, Κάλβο, Χοσέμι

ΓΚΟΛ: 1-0 (10΄ Αναστασάκος), 2-0 (18΄ Αναστασάκος), 2-1 (23΄ Σολάρι), 2-2 (94΄ Γούτας)
Κίτρινες κάρτες: 55΄ Αζίζ, 60΄ Τζανακάκης, 66΄ Καρντόζο – 14΄ Μπαξεβανίδης, 62΄ Κάλβο
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) / Νικόλαος Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Χαράλαμπος Καρατζάς (Εύβοιας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.