“Έσβησε” 50… γκολάκια (vid)

Ο Σισέ πέτυχε το 50ο του γκολ στο πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας.
Σισέ: "Για τον κόσμο..." (vid)

Ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε το 50ο του γκολ στο πρωτάθλημα στους 19 μήνες που είναι στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Κέρκυρας

Ο Γάλλος φάνηκε ότι ήταν προετοιμασμένος για αυτό καθώς κάτω από τη φανέλα του φορούσε σχετικό φανελάκι, το οποίο φρόντισε να το δείξει στον κόσμο πάνω στον πανηγυρισμό του.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε δριμύτερος μετά από τον τραυματισμό του. Κι αν στο «Καυτατζόγλειο» πέτυχε ένα «εύκολο» γκολ σπρώχνοντας τη μπάλα στα άδεια δίχτυα, σήμερα σημείωσε ένα πολύ δύσκολο και εντυπωσιακό σουταροντας από 23 μέτρα.

Η Κέρκυρα παρά το γεγονός ότι προτίμησε να κρατήσει τους περισσότερους παίκτες της για τα ματς με Πανιώνιο και Εργοτέλη, στάθηκε πολύ καλά στο τερέν του ΟΑΚΑ. Πέτυχε ένα γκολ και είχε άλλες τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Tα πλάνα των προπονητών
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα διατήρησε το σχήμα (4-4-2) που πήγε καλά στο ματς με τον Ηρακλή. Μοναδικές αλλαγές του Πορτογάλου στην 11αδα ήταν ο Ιωαννίδης αντί του τραυματία Σπυρόπουλου, ο Μπουμσόνγκ αντί του τραυματία Σαριέγκι και ο Χριστοδουλόπουλος αντί του Μαρίνου.

Έτσι η 11αδα είχε τη μορφή: Τερματοφύλακας ο Τζόρβας, στην άμυνα, οι Βύντρα (δεξιά), Ιωαννίδης (αριστερά), Μπουμσόνγκ, Καντέ (στόπερ), στη μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος και στην επίθεση οι Σισέ, Πετρόπουλος.

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε 11αδα ανάγκης αφού είχε 5 τιμωρημένους ποδοσφαιριστές (Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Καλαντζής, Γραμμόζης, Παρασκευαΐδης) και δυο τραυματίες (Φλαβίνιο, Μίχος). Τουλάχιστον επέστρεψε ο Βενέτης που εξέτισε την ποινή του.

Ο Σέρβος δεν άλλαξε το 4-3-3. Τις γραμμές στελέχωναν: Κωνσταντόπουλος στο τέρμα. Οι Γκουστάβο (δεξιά), Μονιάκης (αριστερά), Βενέτης, Δ. Ιωάννου (στόπερ) στην άμυνα. Οι Στολτίδης, Μακρής, Λαμπρόπουλος στα χαφ. Οι Ηλ. Ιωάννου (δεξιά), Μαζνόφ (κορυφή), Επστάιν (αριστερά).΄

Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στο ματς αλλά ξεθύμαναν γρήγορα, δίχως στην ουσία να ανησυχήσουν τον Κωνσταντόπουλο. Ο πανύψηλος γκολκίπερ δεν χρειάστηκε καν να επέμβει στις φάσεις των Χριστοδουλόπουλου (4΄), Σισέ  (9΄) αφού στην πρώτη ο Λάζαρος αστόχησε και στην δεύτερη ο Ιωάννου δεν άφησε τη μπάλα να φτάσει στο Γάλλο.

Γκολάρα Λάζαρου
Η Κέρκυρα αφού ξεπέρασε ανώδυνα το πρώτο 15λεπτο ξεθάρρεψε και στο 19΄ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε την κεφαλιά του Μαζνόφ. Οι νησιώτες δεν απογοητεύτηκαν και στο 21΄ απείλησαν εκ νέου. Αυτή τη φορά όμως ο Στολτίδης αστόχησε στην κεφαλιά.

Οι φάσεις αυτές λειτούργησαν ως καμπανάκι για τον Παναθηναϊκό. Ο Φερέιρα προσπαθώντας να βρει καλύτερη λύση για να πηγαίνει η μπάλα στους Πετρόπουλο, Σισέ άλλαξε θέσεις στους Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη αλλά βλέποντας ότι αυτή η κίνηση δεν έφερε αποτελέσματα επανέφερε τους παίκτες στις αρχικές τους θέσεις.

Η έμπνευσή του αυτή αποδείχτηκε αποτελεσματική καθώς στο 34΄ ο Λάζαρος από θέση μέσα αριστερά εξαπέλυσε τεχνικό σουτ που «σκότωσε» τον Κωνσταντόπουλο (1-0). Στο ίδιο λεπτό ο Φερέιρα αντικατέστησε τον τραυματία Καντέ με τον Σεϊταρίδη και μετακίνησε τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας.

Πριν προλάβει η Κέρκυρα να συνέλθει από το σοκ, δέχτηκε το δεύτερο πλήγμα (39΄). Αυτή τη φορά από τον Σισέ ο οποίος  πανηγύρισε δεόντως το γκολ καθώς ήταν το Νο 50 στο πρωτάθλημα.

Η Κέρκυρα που δεν είχε να χάσει τίποτα βγήκε στην επίθεση και κατάφερε πριν λήξει το ημίχρονο να μειώσει σε 2-1 με τον Στολτίδη. Παίζοντας ως κρυφός φορ ο διεθνής μέσος απείλησε τον Τζόρβα στο 42΄ πριν τον νικήσει στο 44.

Λαχτάρησε
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ορμητικότητα του α΄ ημιχρόνου. Έφτανε δύσκολα στην περιοχή της Κέρκυρας ενώ αντίθετα ήταν αρκετά ευάλωτος στις επιθέσεις των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν έχαναν την ευκαιρία να ψάξουν την ισοφάριση.

Στο 66΄ ο Φερέιρα απέσυρε τον Πετρόπουλο και έβαλε στη θέση του τον Λέτο. Ταυτόχρονα γύρισε το σχήμα του σε 4-3-3. Ο Αργεντινός δεν πήγε στην αριστερή πτέρυγα αλλά στην δεξιά. Εκεί όμως έμοιαζε μάλλον έξω από τα νερά του.

Ο Πορτογάλος το είδε και στο 76΄ τον τοποθέτησε στην φυσική του θέση (αριστερά). Στα δεξιά τοποθέτησε τον Κατσουράνη. Ο Παναθηναϊκός ακούμπησε το 3-1 στο 79΄ αλλά πρώτα ο Κωνσταντόπουλος και στη συνέχεια το δοκάρι σταμάτησαν τον Σισέ.

Στο τελευταίο 10λεπτο το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού. Ο Μπάντοβιτς τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στον αγώνα τους Γιάντση και Τσίγκα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο 89΄ όταν κατέληξε άουτ ύστερα από την καρφωτή κεφαλιά του Ηλ. Ιωάννου.

Η εξέλιξη του ματς

90+ Λήξη του αγώνα


90΄ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων


90΄Καραγκούνης ελίχτηκε και μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ “έξυσε” το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου


87΄ Ευκαιρία για την Κέρκυρα. Ο Γιάντσης σέντραρε από τα δεξιά και ο Ιωάννου με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστια του Τζόρβα


86΄  Ο Τσίγκας στη θέση του Μαζνόφ


86΄  Σουτ του Νίνη δεν βρήκε στόχο.


84΄ Ο Νίνης σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βενέτη και έχασε τη δύναμη της για να την μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος


82΄ Ο Γιάντσης στη θέση του Λαμπρόπουλου


80΄ Ο Μπουμσόνγκ πρόλαβε με τάκλιν τον Μαζνόφ πριν μπει στην περιοχή


79΄ Ο Σισέ έπιασε μονοκόματο σουτ, ο Κωνσταντόπουλος αντέδρασε εκπληκτικά, ο Γάλλος επιχείρησε δεύτερο σουτ το οποίο έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της δοκού


76΄Ο Νίνης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου


74΄ Κόρνερ του Γκουστάβο, κεφαλιά του Στολτίδη δεν ανησύχησε τον Τζόρβα καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ


69′ Ο Λέτο σούταρε από δεξιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ


66΄Ο Λέτο στη θέση του Πετρόπουλου


65΄ Ο Γκουστάβο εκτέλεσε με μεγάλη δύναμη φάουλ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Τζόρβα να αποκρούσει με γροθιές


65΄Κίτρινη κάρτα στον Ζιλμπέρτο


62΄Ο Κατσουράνης βρήκε τον Πετρόπουλο, που άργησε και κλείστηκε. Στη συνέχεια ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών


58΄Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κωνσταντόπουλου


55΄Ο Μαζνόφ σούταρε, ο Τζόρβας απέκρουσε ασθενώς και ο Σεϊταρίδης πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προ του Ηλ. Ιωάννου


53΄Κίτρινη κάρτα στον Γκουστάβο


46΄ Κεφαλιά του Πετρόπουλου μετά από σέντρα του Καραγκούνη δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο


46΄  Αρχίζει το 2ο ημίχρονο


45+ Τέλος ημιχρόνου


45΄ Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων


44΄ ΓΚΟΟΟΟΛ 2-1. O Eπστάιν σέντραρε από τα αριστερά, ο Βύντρα απέκρουσε άσχημα τη μπάλα η οποία στρώθηκε στον Στολτίδη. Ο διεθνής μέσος με σουτ νίκησε τον Τζόρβα


42΄Ο Στολτίδης υπό την πίεση του Βύντρα σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά χωρίς να προβληματίσει τον Τζόρβα, που μπλόκαρε


41΄Βολίδα του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε άουτ


39΄Κίτρινη κάρτα στον Σισέ


39΄ ΓΚΟΟΟΟΛ 2-0. Ο Σισέ πήρε τη μπάλα μακριά από την περιοχή, πλησίασε και με δεξί σουτ νίκησε τον Κωνσταντόπουλο.


35΄Ο Σεϊταρίδης στη θέση του Καντέ που δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού


34΄ΓΚΟΟΟΟΛ 1-0. O Xριστοδουλόπουλος πέντε μέτρα έξω από την περιοχή με φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στο “γάμα” της εστίας του Κωνσταντόπουλου.


33΄Ο Καραγκούνης έστρωσε στον Ζιλμπέρτο ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ


30΄Ο Χριστοδουλόπουλος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κατσουράνη και έφτασε στον Σισέ που την έστειλε στα δίχτυα αλλά ο Γάλλος είχε υποδειχθεί οφσάιντ.


29΄Κίτρινη κάρτα στον Λαμπρόπουλο


28΄Καλή ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από δεξιά. Ο Βύντρα σέντραρε αλλά ο Δ. Ιωάννου απέκρουσε με κεφαλιά προ του Σισέ.


21΄Ο Γκουστάβο κινήθηκε από τα δεξιά και έβγαλε τη σέντρα, ο Στολτίδης από θέση φορ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ


19΄Ο Επστάιν πλαγιοκόπησε την άμυνα από τα αριστερά και σέντραρε, ο Μαζνόφ κέρδισε την κεφαλιά αλλά ο Τζόρβας αντέδρασε γρήγορα και έσωσε την εστία του


12΄Ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε και η μπάλα προσέκρουσε πάνω στα χέρια του πεσμένου Γκουστάβο. Σωστά ο Χαραλαμπίδης χαρακτήρισε το “χέρι” ακούσιο


9΄ Σέντρα του Κατσουράνη από τα δεξιά, ο Σισέ προσπάθησε να σουτάρει αλλά έπεσε στα πόδια του ο Δ. Ιωάννου και απέτρεψε τον κίνδυνο


5΄ Ο Σισέ βρήκε τον Κατσουράνη μέσα στην περιοχή. Εκείνος αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει στον Πετρόπουλο και ο Κωνσταντόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα


4΄Ο Βύντρα προωθήθηκε και σέντραρε αλλά ο Χριστοδουλόπουλος αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε


2΄Ο Επστάιν στριφογύρισε γύρω από το Βύντρα και σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα


1΄Αρχίζει το ματς

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΠΑΟ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Σισέ.
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Λέτο, Γκαρσία, Γκοβού, Μαρίνος, Νίνης, Σεϊταρίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Μονιάκης, Βενέτης, Ιωάννου Δ, Μακρής, Λαμπρόπουλος, Στολτίδης, Ιωάννου Η, Επστάιν, Μαζνόφ.
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Χαμπλ, Τσίγκας, Γιάντσης, Ρίκκα, Δεινόπαπας, Μακρυδημήτρης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.