Τον κράτησε… κοντά του (vid)

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο "Καυτανζόγλειο" με τον Μήτρογλου στο 38', όμως ο Μαχόπ στο 93' λύτρωσε τον Ηρακλή.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μήτρογλου στο 38′, όμως ο Μαχόπ στο 93′ λύτρωσε τον Ηρακλή και τελικά οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό, σε ένα παιχνίδι που δεν πρόσφερε καλό θέαμα, αλλά είχε συγκινήσεις. Ετσι η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στον ένα βαθμό, με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν κατά πολύ από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τον “γηραιό” να αποφεύγει προς το παρών, τα χειρότερα.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1. Ο Μπαντής ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Αραμπατζής, Χοσέμι, Κυριαζής, Λίμα. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Ντάνι και μπροστά τους οι Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι και Επαλέ. Μόνος στην επίθεση ο Γιάκομπ.

Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με το ίδιο σύστημα. Ο Μάχο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κοντοές. Δύο αμυντικά χαφ, οι Γκαλίτσιος, Ομο και μπροστά τους οι Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Κβιρκβέλια. Μόνος προωθημένος ο Μήτρογλου.

Ο βαρύς από την βροχή αγωνιστικός χώρος, σαφώς και δυσκόλεψε τους παίκτες και των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους όμως να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ετσι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και έφτασαν κοντά στην επιτυχία. Ομως το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάκομπ από τον Μάχο, το σπατάλησε ο ίδιος, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα.

Ο Πανιώνιος μετά από αυτή την φάση, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τελικά όχι μόνο το κατάφερε, αλλά μπόρεσε να γίνει αυτός η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Ο Μήτρογλου και πάλι δράστης και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο για δεύτερη φορά φέτος, καθώς είχε σημειώσει και το γκολ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο.

Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος είχε πρώτος ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα και πάλι με τον Μήτρογλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους. Τελικά, η τελευταία του αλλαγή, ο Μαχόπ, ήταν και αυτός που τον δικαίωσε, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

1′: Εναρξη του αγώνα (Πριν από την σέντρα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των θυμάτων του σεισμού της Ιαπωνίας).

2′: Η δυνατή βροχή που έπεσε νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη, είχε ως αποτέλεσμα να “βαρύνει” ο αγωνιστικός χώρους του Καυτανζογλείου σταδίου και οι παίκτες να δυσκολεύονται στις πρώτες τους κινήσεις.

7′: Πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή. Ο Αραμπατζής έκανε το σουτ, όμως ο Μάχο κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

8′: Ο Λίμα εκτέλεσε το κόρνερ απευθείας, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου κατάφερε να αποκρούσει.

14′: Ο Σολτάνι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Μάχο.

18′: Ο Γιάκομπ αναράπηκε από τον Μάχο και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα

19′: Ο Γιάκομπ εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Μάχο απόκρουσε

22′: Πρώτη αλλαγή, αναγκαστική για τον Πανιώνιο. Ο Σάμαρης πήρε την θέση του Γιόνσον.

30′: Το χαμένο πέναλτι του Γιάκομπ, είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Πάντως οι γηπεδούχοι διατηρούν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι έχουν κλείσει τους διαδρόμους και προσπαθούν να δημιουργήσουν με την σειρά τους προβλήματα στην αντεπίθεση.

38′: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!: Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πανιώνιος κατέφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γουνδουλάκης με το κεφάλι τροφοδότησε τον Μήτρογλου που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μπαντή. Δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει, με αποτέλεσμα να δώσει το προβάδισμα στον Πανιώνιο. Ο Μήτρογλου έφτασε τα 8 γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα 7 τα έχει πετύχει με την φανέλα του Πανιωνίου. Μάλιστα το μοναδικό φετινό του με τον Ολυμπιακό, το σημείωσε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον… Ηρακλή, επίσης στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

45′: Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

46′: Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

48′: Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για τον Πανιώνιο. Ο Μήτρογλου από πλάγια έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Μπαντή.

53′: Ο Ηρακλής “απάντησε” στις ευκαιρίες με τον Επαλέ, που έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

55′: Ο Ζερκά στην θέση του Αραμπατζή. Εντονες αποδοκιμασίες προς τον Γιώργο Παράσχο για την επιλογή του.

58′: Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό.

62′: Λάθος του Μπαντή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Μήτρογλου. Εβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων να απομακρύνει την μπάλα, όμως η τελευταία πέρασε άουτ.

68′: Ο Μάρα στην θέση του Σολτάνι

74′: Ο Ριέρα στην θέση του Μπάλαμπαν

80′: Αντεπίθεση για τον Πανιώνιο, με τον Γουνδουλάκη να πασάρει στον Μήτρογλου. Ομως το σουτ του τελευταίου, κατάφερε και απόκρουσε ο Μπαντής.

83′: Ο Μάχοπ στην θέση του Παπαστεριανού

89′: Αλλαγή στην αλλαγή για τον Πανιώνιο με τον Σβέρκος να παίρνει την θέση του Σάμαρη, που είχε μπει στον αγώνα στην θέση του Γιόνσον.

93′: ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ!: Ο Μαχόπ λύτρωσε τον Ηρακλή, καθώς κατάφερε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης να ισοφαρίσει σε 1-1 και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Επαλέ έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σιόβα και κατέληξε στον Μαχόπ που την έστειλε στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Αραμπατζής (55′ Ζερκά), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός (83′ Μάχοπ), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι (68′ Μάρα), Επαλέ, Γιάκομπ
Στον πάγκο: Βιτκόφσκι, Μάρα, Κανακούδης, Ζέρκα, Μαχόπ, Καϊτά, Σοτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον (22′ Σάμαρης-89′ Σβέρκος), Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κοντοές, Γκαλίτσιος, Ομο, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν (74′ Ριέρα), Κβιρκβέλια, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Πρελ, Λάτκα, Ριέρα, Κολοβός, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σβέρκος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.