Ανάσα παραμονής

Ο Μαρσελίνιο Λέιτε χάρισε τη νίκη 1-0 στην Ξάνθη στην αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και ουσιαστικά κράτησε τους Ακρίτες στην κατηγορία.

Ο Μαρσελίνιο Λέιτε χάρισε τη νίκη 1-0 στην Ξάνθη στην αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και ουσιαστικά κράτησε τους Ακρίτες στην κατηγορία. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός σκόραρε στο 65′, μετουσιώνοντας την πολύ καλή εμφάνιση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Ξάνθη απέναντι στους Αρκάδες, οι οποίοι πλέον μπλέκουν σε περιπέτειες, όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Φλίσκα στις καθυστερήσεις.

Καλύτερη στο πρώτο μέρος η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, η οποία όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει τις ευκαιρίες που είχε με τον Παπάζογλου σε γκολ. Ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έφτασαν δίκαια στη νίκη, βάση της συνολικής εικόνας των δυο ομάδων στην αναμέτρηση των Πηγαδιών.

Στους 35 βαθμούς έφτασε η Ξάνθη, η οποία πανηγύρισε την όγδοη εφετινή της νίκη και έκτη εντός έδρας. Στους 28 βαθμούς έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος γνώρισε την ενδέκατη εφετινή του ήττα και πέμπτη εκτός έδρας. Στη 14η θέση της βαθμολογίας έμειναν οι Αρκάδες, οι οποίοι παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού. Στη όγδοη θέση της βαθμολογίας έφτασαν οι Αρκίτες.

Η σκακιέρα των προπονητών
Η Ξάνθη παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και με τον Γκσπούρνινγκ κάτω από τα δοκάρια και τους Κωστούλα και Βάλλα στο κέντρο της άμυνας. Οι Τζάγκι και Μπέρτος ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι Μπόατενγκ και Φλίσκας οι δυο αμυντικοί μέσοι. Ο Πόι κινήθηκε σε επιτελικό ρόλο μπροστά τους, ενώ οι Λέιτε και Κατόνγκο αγωνίστηκαν στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Σουάνης.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με το ίδιο σύστημα και με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ορόθκο και Μπαρτολίνι ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ουριμπάρι και Φυτανίδης ήταν οι δυο πλάγιοι μπακ, με τους Κερ και Μπαστία στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών μέσων. Οι Μάρτινς, Ρούμπιλ και Αρσενίεβιτς ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί και ο Παπάζογλου ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Νευρικό ξεκίνημα
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά την αναμέτρηση, προσπαθώντας να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, δεν είχε σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δυο εστίες, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους Αρκάδες να ψάχνουν μέσω των αντεπιθέσεων κάποιο γκολ. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν με μεγαλύτερη ευκολία μπροστά στην εστία του Γκσπούρνινγκ.

Η Ξάνθη προσπάθησε να ανεβάσει στροφές μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου και έψαξε γρήγορες επιθέσεις, προκειμένου να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Αρκάδες φάνηκαν πιο επικίνδυνοι μπροστά στην αντίπαλη εστία και είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης με τον Παπάζογλου στο 29′, όταν η γυριστή κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού σταμάτησε πάνω στον Γκσπουρνιγκ.

Υποτονικός ρυθμός
Οι Ακρίτες θέλησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά των φιλοξενούμενων, καθώς όσο περνούσε η ώρα, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη άφηναν όλο και περισσότερα κενά στην άμυνα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο γκολ. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι ο Παπάζογλου έφτασε κοντά στο γκολ, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο Αυστριακός τερματοφύλακας της Ξάνθης κράτησε όρθια την ομάδα του.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Μπόατενγκ να έχει την πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, λίγο πριν το φινάλε. Ο μέσος της Ξάνθης δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναστασόπουλο, ο οποίος κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Το 0-0 του πρώτου μέρους χαρακτηρίζεται δίκαιο, αν και οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τις εντυπώσεις και είχαν καλύτερες στιγμές μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Στο ίδιο μοτίβο το δεύτερο μέρος
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής και να μεταφέρουν το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή. Οι σκληρές μονομαχίες δεν έλειψαν και στο δεύτερο μέρος, με τις κλειστές άμυνες να δημιουργούν προβλήματα στους επιθετικούς και των δυο ομάδων. Σταδιακά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και κατάφεραν να πάρουν τον χώρο του κέντρου.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου ανέβασαν στροφές, ενώ ο Έλληνας τεχνικός έριξε στη «μάχη» και τον Βασιλακάκη στη θέση του Σουάνη. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πόι σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, στην καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 64′, όταν ο Ουριμπάρι δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να ανοίξει το σκορ.

Λύτρωση με Λέιτε
Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαρσελίνο Λέιτε έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους. Μετά από την σέντρα του Κατόνγκο, ο Βραζιλιάνος μέσος των Ακριτών έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων με ωραία προβολή, διώχνοντας το άγχος από τα Πηγάδια. Η Ξάνθη εξαργύρωσε στο 65′ την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφερα να αντιδράσουν, παρότι ήταν η ομάδα που «καίγονταν» περισσότερο για τους βαθμούς της νίκης. Το γκολ των γηπεδούχων προκάλεσε αρκετά προβλήματα στις τάξεις των Αρκάδων, οι οποίοι από τα μισά του δευτέρου μέρους δεν έφτασαν απειλητικά στην εστία του Γκσπούρνιγκ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι. Ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπάθησε μέσω των αλλαγών που πραγματοποίησε να δώσει νέα ώθηση στην ομάδα του για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν κατάφερε κάτι. Η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει άνετα το γκολ του Μαρσελίνο Λέιτε και πήρε μια σπουδαία νίκη, η οποία την απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες θα παλέψουν στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος να παραμείνουν στην κατηγορία, με το έργο τους να είναι αρκετά δύσκολο από εδώ και στο εξής.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


90+4′ Λήξη του αγώνα.


90+3′ Κόκκινη: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Φλίσκα και αποβολή για τον παίκτη της Ξάνθης.


90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.


85′ Αλλαγή: Ο Αντεφέμι στη θέση του Μαρσελίνιο.


84′ Σουτ του Μαρσελίνο Λέιτε από θέση μέσα αριστερά, η μπάλα πέρασε άουτ.


83′ Αλλαγή: Ο Φορτούνης στη θέση του Κερ.


76′ Κίτρινη: Στον Ορόθκο για μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλο.


76′ Σουτ του Φρανκού έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γκσπούρνιγκ έδιωξε τη μπάλα.


75′ Άλλαγή: Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Ουντότζι.


71′ Αλλαγή: Ο Καζάκης στη θέση του Κατόνγκο.


69′ Αλλαγή: Ο Φράνκου στη θέση του Φυτανίδη.


65′ ΓΚΟΛ (1-0): Σέντρα του Κατόνγκο από τα δεξιά, ο Λέιτε έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους.


64′ Σουτ του Ουριμπάρι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.


60′ Δοκάρι: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόι, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αναστασόπουλου.


60′ Κίτρινη: Στον Φυτανίδη για χέρι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα Τρίπολης.


59′ Αλλαγή: Ο Βασιλακάκης στη θέση του Σουάνη.


58′ Σουτ του Πόι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


55′ Κίτρινη: Στον Μπαστία για μαρκάρισμα πάνω στον Φλίσκα, ενώ κάρτα είδε και ο Κωστούλας για διαμαρτυρία.


50′ Χωρίς κάποια καλή φάση μέχρι στιγμής η αναμέτρηση.


46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


45′ Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος.


45′ Κίτρινη: Στον Τζάγκι για σκληρό μαρκάρισμα, πάνω σε αντίπαλο.


44′ Σουτ του Μπόατενγκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Αναστασόπουλος έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


38′ Κίτρινη: Στον Φλίσκα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ουριμπάρι.


36′ Ο Ροτζέριο γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Παπάζογλου έκανε το σουτ, όμως ο Γκσπούρνιγκ κράτησε με εντυπωσιακή επέμβαση το μηδέν.


29′ Κόρνερ με τον Ροτζέριο, κεφαλιά προς τα πίσω από τον Παπάζογλου, ο Γκσπούρνιγκ έδιωξε τη μπάλα με το ένα χέρι.


27′ Κίτρινη: Σε Μπαρτολίνι και Σουάνη για την αψιμαχία τους στη μεσαία γραμμή του γηπέδου.


23′ Σουτ του Μπόατενγκ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα αρκετά έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.


17′ Σέντρα του Μαρσελίνιο, κεφαλιά του Πόι από το ύψος του πέναλτι, ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα.


11′ Σουτ του Παπάζογλου, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.


9′ Σουτ του Μπαστία έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γκσπούρνιγκ μπλόκαρε τη μπάλα.


5′ Χωρίς κάποια καλή στιγμή, μέχρι στιγμής η αναμέτρηση στα Πηγάδια.


1′ Έναρξη του αγώνα.


* Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στην Ιαπωνία.



Διοργάνωση
: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: Πηγαδιών
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου)-Καρατζίκας (Αθηνών)

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (85′ Αντεφέμι), Φλίσκας, Κατόνγκο (71′ Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59′ Βασιλακάκης).
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Κιντάνα, Μπούγκα.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης (69′ Φράνκου), Ορόθκο, Ρούμπιλ, Κερ (83′ Φορτούνης), Μπαστία, Παπάζολγου, Μάρτινς, Ουντότζι (75′ Αρσενίεβιτς).
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Ματούσιακ, Άλβες Μαρσέλο, Τσαμπούρης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.