Λυράκης: “Απαράδεκτο γεγονός”

Ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι στο γήπεδο της ομάδας του.

Ο γενικός διευθυντής της Κέρκυρας, Νίκος Λυράκης καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι στο γήπεδο της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνουν οι νησιώτες για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αναλυρτικά οι δηλώσεις του Λυράκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm:

Η τοποθέτηση του για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Aris fm:
«Εγώ αυτή την στιγμή, ψάχνω να βρω ποιο ακριβώς είναι το γεγονός το οποίο καταγγέλλεται από τον Aris fm. Την επίθεση στα δημοσιογραφικά θεωρεία, ως γεγονός, την έχω πληροφορηθεί μέχρι στιγμής, γιατί την ώρα του αγώνα είναι δύσκολο να βρίσκομαι κι εκεί αφού ήμουν στον πάγκο. Η δική μου έρευνα έχει καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Στα δημοσιογραφικά θεωρεία έγινε κάποια επίθεση από ανθρώπους, οι οποίοι κάθονταν από κάτω, προς δημοσιογράφους ή προς ανθρώπους που βρισκόντουσαν και φιλοξενήθηκαν στα δημοσιογραφικά μπουθ, περιγράφοντας προφανώς τον αγώνα. Οι οποίοι, το μόνο πράγμα το οποίο έκαναν την ώρα που έβαλε το τρίτο γκολ ο Καστίγιο, ήταν να προκαλέσουν με μια συμπεριφορά, που δεν έχει να κάνει με την οπαδική τους συνείδηση, την οποία είναι δικαίωμα τους να την έχουν έστω και αν ασκούν το λειτούργημα του δημοσιογράφου. Και ρεπόρτερ από άλλες ομάδες έχει τύχει να πανηγυρίσουν γκολ των ομάδων τους στο γήπεδό μας, κι όχι μόνο έγιναν αποδεκτοί αλλά προστατεύθηκαν από οποιονδήποτε και αν ελάχιστα σκέφτηκε να αντιδράσει ως προς την αντίδραση τους. Στην περίπτωση τώρα προκάλεσαν, όμως με τρόπο που δεν συνάδει ούτε με το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα, ούτε με την ανθρώπινη υπόσταση. Οι δημοσιογράφοι φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο γήπεδο καλύτερα και από τις φιλοξενούμενες ομάδες. Είναι εξαιρετικά φιλόξενο το γήπεδο μας. Πιστεύω ότι φέτος, εάν δεν συνέβαινε το συγκεκριμένο περιστατικό, θα γινόταν ένα ρεκόρ. Είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν έχει κληθεί ακόμη από τον Αθλητικό Δικαστή και δεν έχουμε ούτε ένα πρόστιμο».

Για το εάν δικαιολογεί το περιστατικό:
«Είναι απαράδεκτο γεγονός, αν η επίθεση έχει γίνει, έτσι όπως περιγράφεται από μια μόνο πλευρά. Εγώ οφείλω να ερευνήσω την υπόθεση, δεδομένου του ότι θεωρώ, πως η ποιότητα των δικών μας φιλάθλων δεν μπορεί να έχει φτάσει σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές».

Για το αν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Κέρκυρα:
«Προφανώς θα υπάρξει. Όχι όμως για να διασκεδάσουμε ή για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Αυτό θα γίνει αφού μάθουμε την πραγματική έκταση των γεγονότων και το πραγματικό γεγονός αυτό καθαυτό. Διότι, η εν γένει συμπεριφορά όλων των ανθρώπων αυτών που καταγγέλλουν το περιστατικό, δεν μου καταδεικνύουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν σοκαριστεί από επίθεση, αλλά ανθρώπους που στοχευμένα, προσπαθούν για τους δικούς τους λόγους, ενδεχομένως γιατί μπορεί να θέλουν την αποκατάσταση κάποιων ζημιών που έγιναν ή δεν έγιναν μέσα στην Κέρκυρα και ίσως αυτός είναι ο στόχος αυτής της συμπεριφοράς. Αυτό κατάλαβα εγώ. Δεν είδα ανθρώπους στους οποίους έχει γίνει επίθεση ή τραυματίστηκαν από την συμπεριφορά κάποιων συγκεκριμένων οπαδών μας».

Για την φιλοξενία στις εξέδρες του γηπέδου της Κέρκυρας οπαδών αντιπάλων ομάδων:
«Θα σας πω και κάτι άλλο. Στην απέναντι κερκίδα φιλοξενήθηκαν οι φανατικοί οπαδοί της Κέρκυρας με τους φανατικούς οπαδούς του Άρη. Οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από την ΠΑΕ Κέρκυρα ενώ δεν είχαν πάρει εισιτήρια. Βρίσκονταν σε απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους. Σε ένα παιχνίδι που ανά δεκαπέντε λεπτά πανηγύριζε άλλη μάζα ανθρώπων και δεν έγινε το παραμικρό. Για μένα, αυτό που συμβαίνει στην Κέρκυρα είναι μνημείο φιλοξενίας. Το ίδιο είχε συμβεί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που φιλοξενήθηκαν, με του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της Λάρισας, του Βόλου και όλων των οπαδών που έχουν έρθει. Είναι μια απόσταση 20 μέτρων από τους φανατικούς οπαδούς της Κέρκυρας και τους αναγνωρίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα να πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους. Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση επί πραγματικών γεγονότων και όχι σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ένας ραδιοφωνικός σταθμός με συγκεκριμένο χρώμα. Δεν αντελήφθην κανένα δημοσιογράφο που να έχει φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα και να έχει κάποιο παράπονο. Το αντίθετο μάλιστα. Κι αυτό μπορούν να το αναφέρουν και οι συνάδελφοί σας».

Για την παραμονή της Κέρκυρας στην κατηγορία:
«Σ’ ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ομάδες όπως η Κέρκυρα έχουν μάθει να ζουν με τον κίνδυνο. Αυτό ίσως να ήταν το πλεονέκτημα μας ως τώρα. Εμείς ξέραμε πως ακόμα και όταν υπήρχε μια απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού, πρέπει να παλεύουμε κάθε παιχνίδι για να σωθούμε. Έχουμε ένα στόχο από την αρχή. Είμαστε ευνοημένοι από το πρόγραμμα ως το τέλος καθώς έχουμε παιχνίδια στα χέρια μας, δύσκολα δεν το συζητάμε, όπως αυτά εντός έδρας με Πανιώνιο και Εργοτέλη. Γιατί μπορείς να καθορίσεις την τύχη σου. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτή τη λογική και με υποθήκη την καλή χθεσινή μας εμφάνιση μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον αισιόδοξα για την παραμονή μας. Παρόλα αυτά κίνδυνος υπάρχει, όπως υπήρχε όταν κερδίσαμε μέσα στην Τρίπολη. Δεν εφησυχάσαμε ποτέ, αλλά βασικό μας πάγιο είναι πως η ομάδα μέρα με τη μέρα δείχνει καλύτερη και διεκδικεί αποτελέσματα μέσα κι έξω επί ίσοις όροις».

Για την χθεσινή αναμέτρηση με τον Άρη:
«Ενάντια στην εικόνα και τη ροή του αγώνα ισοφάρισε ο Άρης. Εκεί μας έπιασε ένας μικρός πανικός. Χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Υπήρξε μεγάλη απογοήτευση γιατί το σκορ έπρεπε να είναι 4-1. Αυτό είναι ίδιον κάποιων ομάδων που δεν έχουν την ψυχολογία και την υποδομή να στέκονται στα πόδια τους μόλις κάτι πάει στραβά. Εκεί νομίζω χάσαμε το παιχνίδι».

Για τα πλάνα της ομάδας τη νέα σεζόν:
«Θεωρώ πως για ομάδες σαν εμάς ισχύει ακόμα όταν κάνεις πλάνα νωρίς γελάει ο Θεός. Δεν έχουμε κάτσει να σκεφτούμε καν πότε θα κάνουμε πλάνα για τη νέα περίοδο. Δεν μας παίρνει να κάνουμε τέτοιες σκέψεις Μας ενδιαφέρει να δούμε πως θα τελειώσει επιτυχημένα η χρονιά που από την πρώτη μέρα μας έχει πάει καλά. Θέλουμε να καταλήξουμε και μαθηματικά. Με δεδομένο ότι θα τελειώσει 17 Απριλίου το πρωτάθλημα έχουμε χρόνο για τα πλάνα της νέας χρονιάς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.