Κλείνει Μπουζάνη

Τον ομογενή τερματοφύλακα, Ντιν Μπουζάνη, κλείνει και φέρνει στη Θεσσαλονίκη ο Αρης. Είναι 23 ετών, γεννημένος στην Αυστραλία, με θητεία στη Λίβερπουλ!

Τον ομογενή τερματοφύλακα, Ντιν Μπουζάνη, κλείνει και φέρνει στη Θεσσαλονίκη ο Αρης. Είναι 23 ετών, γεννημένος στην Αυστραλία, με θητεία στη Λίβερπουλ!

Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1990 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς. Έδειξε για πρώτη φορά το ποδοσφαιρικό του ταλέντο στην “Carss Park”, τοπική ομάδα της συνοικίας Cronulla, όπου μεγάλωσε και πήγε σχολείο. Στη συνέχεια, σε ηλικία 14 ετών, εντάχθηκε στην “St. George Saints FC” και ακολούθως αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες του Σίδνεϊ: “Sutherland Sharks”, “Northern Spirit”, “Ολυμπίκ Σίντνεϊ” (Sydney Olympic). Το 2006-07 γράφτηκε στο Αθλητικό Ινστιτούτο της Νέας Ν. Ουάλιας (New South Wales Institute of Sport).

Σε ηλικία 17 ετών προπονήθηκε τρεις εβδομάδες με την ομάδα της Λίβερπουλ και τράβηξε την προσοχή του προπονητή Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος τον χαρακτήρισε “καλύτερο τερματοφύλακα της ηλικίας του”. Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών με την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Sydney FC για λίγους μήνες. Στις 8/9/2007 έκανε επιτυχημένο ντεμπούτο με την ομάδα Κ-18 της Λίβερπουλ σε αγώνα κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, στο νικηφόρο 3-0. Στις 4/12/2007 αγωνίστηκε με την αναπληρωματική ομάδα στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον, στο νικηφόρο 3-0.

Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε δανεικός στην Άκρινγκτον Στάνλεϊ (Accrington Stanley F.C.) από 6/11/2009 ως 2/1/2010, με την οποία συμμετείχε σε 14 ματς πρωταθλήματος και 5 κυπέλλου. Πέρυσι, στην τρίτη κατηγορία, με τη φανέλα της Ολνταμ, είχε 41 συμμετοχές (35 στο πρωτάθλημα και 6 στο κύπελλο), όντας ο βασικός τερματοφύλακας της ιστορικής  αγγλικής ομάδας από την οποία έμεινε ελεύθερος.

Ο Μπουζάνης έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες εφήβων (Κ17), νέων (Κ20) και την ολυμπιακή ομάδα (Κ23) της Αυστραλίας αλλά και στην Εθνική Νέων της Ελλάδας το 2008.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.