Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το VAR, τα Κύπελλα Ευρώπης αλλά και την Εθνική ομάδα.
Αναλυτικά όσα είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ:
“Δεν θέλω να ασχοληθώ τώρα με τα δικά μας, μία κουβέντα θα πω εγώ, ότι έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει, βάσει της χώρας που έχουμε. Αυτό είναι”.
– Το γεγονός ότι θα έχουμε στον τελικό VAR θα απλοποιήσει κάπως τις διαδικασίες και την πίεση από όλους προς τους διαιτητές;
“Εντάξει δεν θέλω να μπω σε μία τέτοια διαδικασία, δεν θέλω να κρίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο καθένας έχει τηλεόραση βλέπει τα παιχνίδια και βγάζει το συμπέρασμα του. Δεν χρειάζεται να πω εγώ τίποτα”.
– Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει, πιστεύετε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα αυτής της προσήλωσης που δείχνουν ομάδες και ομοσπονδίες για το καλό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη;.
“Ναι, σίγουρα, αν και το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα προϊόν, είναι ένα θέαμα, ένα λειτούργημα και στο εξωτερικό το βλέπουν έτσι ακριβώς όπως πρέπει να το δουν, οπότε βλέπουμε αυτά τα μαγικά παιχνίδια και όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και θα ακολουθήσουν οι δύο τελικοί που θα γίνουν. Ως επί το πλείστον γίνονται ωραία ματς από ομάδες που θέλουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και εμείς πρέπει να καταλάβουμε τι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι δύο ομάδες όπου η μια προσπαθεί να παίξει και να φτάσει κυρίως οργανωμένα στην αντίπαλη εστία και η άλλη ομάδα είτε πρεσάρει ψηλά, είτε περιμένει στην άμυνα για να επιτεθεί μετά αυτή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Βλέπουμε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να χειροκροτούν την ομάδα της Λίβερπουλ που επικράτησε κατά κράτος, ήταν καλύτερη, και προκρίθηκε. Βλέπουμε το σκηνικό που έγινε στο παιχνίδι του Άγιαξ στο 95΄, ε αυτό είναι το κανονικό ποδόσφαιρο αυτό που θέλουμε να βλέπουμε όλοι”.
– Το αγγλικό ποδόσφαιρο φέτος κυριάρχησε όπως είδαμε με τις δύο ομάδες του τελικού στο Champions League αλλά και στον τελικό του Europa League…
“Ναι εγώ θα πω ότι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη είναι η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι που κυριάρχησαν με βάση το ποδόσφαιρο που παίζουν και παίζουν με διαφορετικό στυλ. Αλλο είναι αυτό που παίζει η Σίτι κι άλλο είναι αυτό παίζει η Λίβερπουλ, αλλά και οι δύο είναι εντυπωσιακές ομάδες όταν τις βλέπεις. Εχουν τους δύο κορυφαίους προπονητές και παράγουν ένα ποδόσφαιρο όπου ο ένας αγωνίζεται με τον τρόπο που έχει διαλέξει, με πιο πολλές πάσες και ο άλλος με πιο άμεσο ποδόσφαιρο. Και έφτασαν δίκαια εδώ που έφτασαν, από τη στιγμή που η Ρεάλ δεν ήταν φέτος στην καλύτερη της σεζόν και η Μπαρτσελόνα ως ομάδα και όχι ως μονάδες δεν ήταν στο επίπεδο που ήταν η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι”.
– Φέτος μπορούμε να πούμε ότι είχαμε ανέλπιστα αποτελέσματα;
“Πάντα στο ποδόσφαιρο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και αυτοί που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και βλέπουν όλη τη χρονιά και όχι αποσπασματικά και είδαν την Λίβερπουλ από την αρχή και όχι μόνο ένα παιχνίδι θα μπορούσαν να δώσουν προοπτικές στη αγγλική ομάδα ακόμα και μετά το 3-0 της πρώτης της ήττας από την Μπαρτσελόνα. Γιατί δεν είναι μόνο το Ανφιλντ, η φανέλα της Λίβερπουλ, ο κόσμος της, είναι γενικά μία ομάδα έτσι όπως παίζει από την αρχή του χρόνου κι έχει πετύχει ένα εκπληκτικό πράγμα στον… Μαραθώνιο της Premier League. Και δεν μπορείς ποτέ μία τέτοια ομάδα που κατά τη γνώμη μου μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι οι κορυφαίες του κόσμου, να την διαγράψεις παρότι είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 3-0. Οι δυο αυτές ομάδες έχουν μεγάλο προπονητή έχουν μεγάλους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι οι δύο ομάδες που πέρασαν στον τελικό η Τότεναμ και Λίβερπουλ είναι δίκαια στον τελικό της διοργάνωσης”.
-Μπορούμε να πούμε όμως ότι εξέπληξε αρνητικά ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος έμεινε εκτός τελικού;
“Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα ατόμων, είναι κυρίως ο Μέσι, αλλά δεν μπορείς να έχεις μία ομάδα ενός ατόμου και δεν είναι οι ποδοσφαιριστές στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και νομίζω ότι η Λίβερπουλ ήταν μία ή δύο ταχύτητες πιο πάνω από την Μπαρτσελόνα και δικαίως πέρασε στον τελικό”.
Κλείνοντας να πούμε κάτι για την εθνική Ελλάδος. Ενα σχόλιο:
“Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο. Αυτό έδειξε στα πρώτα παιχνίδια και αν την στηρίξουμε, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, μπορεί να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο που ξεκίνησε.”
– Είναι όμως ένα πρόβλημα το γεγονός ότι στις ελληνικές ομάδες υπάρχουν ελάχιστοι Έλληνες ποδοσφαιριστές…
“Γενικά έχουμε ένα ποδόσφαιρο που νοσεί, είναι άρρωστο εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γίνονται κάποια βήματα, ελπίζω να γίνουν ακόμα περισσότερα και να φτάσουμε κάποια στιγμή να βλέπουμε καλύτερο ποδόσφαιρο”.