Διπλό παραμονής (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα (1-0) από τις Σέρρες και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε νικηφόρα (1-0) από τις Σέρρες απέναντι στον Πανσερραϊκό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης, ήταν ο Ροτζέριο Μάρτινς στο 19′, με εκτέλεση πέναλτι. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ουσιαστικά αποχαιρέτησαν την Super League, με τον Λεοζίνιο στο 79′. Καλύτερη στο πρώτο μέρος η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, είχε τις ευκαιρίες να σημειώσει και περισσότερα τέρματα.

Προσπάθησε στην επανάληψη ο Πανσερραϊκός να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, όμως κατέρρευσε μετά το χαμένο πέναλτι. Αυτή ήταν πέμπτη εφετινή νίκη των Αρκάδων και τέταρτη εκτός έδρας, οι οποίοι έφτασαν τους 25 βαθμούς και ανέβηκαν στην 13η θέση της βαθμολογίας. Τις 15 ήττες έφτασε ο ουραγός Πανσερραϊκός, ο οποίος έμεινε στους 17 βαθμούς. Έκτη εντός έδρας ήττα για τα «λιοντάρια», σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τα μαύρα πανό και τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων των γηπεδούχων, προς τον Πέτρο Θεοδωρίδη.

Η σκακιέρα των δυο προπονητών
Ο Πανσερραϊκος παρατάχθηκε με 4-3-3 στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Φερνάντες, με τους Μαβενέ και Άμο στο κέντρο της άμυνας. Οι Παπάζογλου και Αλβάρεζ ήταν οι δυο μπακ, ενώ οι τρεις της μεσαίας γραμμής ήταν οι Κις, Πάρκερ και Λεοζίνιο. Στην επίθεση αγωνίστηκαν στα αριστερά ο Γεωργιάδης, στα δεξιά ο Μπέλιτς και στην κορυφή ο Νταλέ.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Αναστασόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπαρτολίνι και Πουλίδο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Φυτανίδης και Αργυρόπουλος κάλυψαν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Λαδάκης και Μπαστία ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Μάρτινς, Καρέρα και Αρσενίεβιτς ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Πήραν έλεγχο και προβάδισμα οι Αρκάδες
Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, όμως ο Πανσερραϊκος κατάφερε να ισορροπήσει γρήγορα το ματς. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης, όταν οι Κις και Γεωργιάδης δεν κατάφεραν από το ύψος του πέναλτι να στείλουν τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και σε μια ανύποπτη φάση κέρδισαν το πέναλτι σε χέρι του Άμο.

Ο Ροτζέριο δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, αποβάλλοντας και το όποιο άγχος θα είχαν οι Αρκάδες, ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Αντιθέτως, ο Πανσερραϊκός προσπάθησε από την πλευρά του να αντιδράσει, κυρίως με ατομικές προσπάθειες και χωρίς οργάνωση στο παιχνίδι του. Στο 25′ ο Αρσενίεβιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να της δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση της νίκης, όμως ο Φερνάντες κράτησε «ζωντανό» τον Πανσερραϊκό, με τη βοήθεια του δοκαριού του.

Χωρίς νεύρο ο Πανσερραϊκός
Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν, κυρίως μετά το γκολ που δέχτηκαν, χωρίς ψυχολογικά αποθέματα για να γυρίσουν το ματς. Οι παίκτες του Πανσερραϊκού φάνηκαν επηρεασμένοι με το προβάδισμα των Αρκάδων και έως το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία των φιλοξενούμενων.

Η ομάδα του Μόμτσιλο Βούκοτιτς προσπάθησε κυρίως με ατομικές ενέργειες από τους Γεωργιάδη και Μπέλιτς να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη προσπαθούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, μέσω των αντεπιθέσεων και των κενών χώρων που άφηναν οι γηπεδούχοι, στην προσπάθειά τους να επιτεθούν. Οι Αρκάδες είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη, όμως τόσο ο Αρσενίεβιτς, όσο και ο Καρέρα, σταμάτησαν πάνω στον Φερνάντες. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τους φιλοξενούμενους δίκαια μπροστά στο σκορ (1-0) και να δείχνουν πως ελέγχουν την αναμέτρηση.

Στο ίδιο τέμπο η αναμέτρηση στην επανάληψη
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και είχαν την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να δώσει έτοιμο γκολ στους Μπέλιτς και Λεοζίνιο, οι οποίοι περίμεναν αμαρκάριστοι στη μεγάλη περιοχή, σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Σερραίων. Ο Αστέρας Τρίπολης από την πλευρά του συνέχισε στο ίδιο τέμπο και με την ίδια τακτική, προσπαθώντας να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει το δεύτερο γκολ σε κάποια αντεπίθεση ή στημένη μπάλα.

Ο Βούκοτιτς απέσυρε από το ματς τον Γεωργιάδη και πέρασε στη θέση του τον Σουμπίνιο, θέλοντας να δώσει μια νέα πνοή στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Η συγκεκριμένη αλλαγή έφερε και εσωτερικές μετακινήσεις στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, καθώς στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μπέλιτς και Λεοζίνιο, ενώ ο Σουμπίνιο πήρε θέση στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Κις και Πάρκερ. Η είσοδος του Βραζιλιάνου μέσου έδωσε κίνηση στον Πανσερραϊκό, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι γηπεδούχοι βλέποντας τον Αστέρα Τρίπολης να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, προκειμένου να διασφαλίσει το 1-0, έκαναν πιο επιθετικό το σχήμα τους. Ο Ανάκογλου πέρασε στο ματς στη θέση του Μαβενέ, στη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο του Βούκοτιτς, ο οποίος ρίσκαρε στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης. Ο Δερμιτζάκης απάντησε με τον Ουντότζι στη θέση του Αρσενίεβιτς, ενώ ο Βούκοτιτς έριξε στη «μάχη» και τον Τριανταφύλλου. Ο Αστέρας Τρίπολης φάνηκε να κρατάει σχετικά εύκολα το υπέρ του 1-0 και ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης, είχε οργανωθεί καλά μπροστά στην εστία του.

Ούτε από την άσπρη βούλα
Στο 78′ ο Λεοζίνιο κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Καρέρα, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος. Ο Αναστασόπουλος νίκησε τον Βραζιλιάνο μέσο του Πανσερραϊκού κρατώντας το μηδέν στην εστία του και οδηγώντας του φιλοξενούμενους στη νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενος και το ψυχολογικό πλεονέκτημα που του έδωσε το χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει άνετα το 1-0, καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Αναστασόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά να σημειώσουν και δεύτερο τέρμα, όμως για ένα ακόμα ματς παρουσίασαν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να πανηγυρίζει μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, η οποία την κρατάει «ζωντανή» στο παιχνίδι της παραμονής στην κατηγορία. Καταδικαστικό το αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πρέπει να κάνουν ήδη σχέδια για το πρωτάθλημα της Football League τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η εξέλιξη του αγώνα:


90+4′ Λήξη του αγώνα.


90+3′ Σουτ του Ουντότζι, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία των γηπεδούχων.


90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο.


90′ Κίτρινη κάρτα στον Φερνάντες για το μακράρισμά του πάνω στον Τσαμπούρη, στην αντίπαλη περιοχή.


87′ Αλλαγή: Ο Τσαμπούρης στη θέση του Καρέρα στην τελευταία αλλαγή των φιλοξενούμενων.


86′ Κίτρινη κάρτα στον Αναστασόπουλο για καθυστέρηση.


85′ Ωραία μπαλιά για τον Καρέρα, όμως ο παίκτης των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.


84′ Κίτρινη κάρτα και στον Ανάκογλου για μαρκάρισμα πάνω στον Ουντότζι.


82′ Κίτρινη κάρτα και στον Μπαρτολίνι για τη διαμαρτυρία του προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.


82′ Κίτρινη κάρτα στον Τριανταφύλλου για μαρκάρισμα πάνω σε παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.


80′ Αλλαγή: Ο Κερ στη θέση του Ροτζέριο, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.


79′ !!! Ο Αναστασόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε το πέναλτι του Λεοζίνιο, ενώ στην συνέχεια της φάσης ο Ανάκογλου έστειλε τη μπάλα άουτ.


78′ Κίτρινη: Ο Καρέρα έριξε στο έδαφος της μεγάλης περιοχής τον Λεοζίνιο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, μαζί με την κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης.


76′ Σουτ του Πάρκερ, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.


72′ Τριπλή ευκαιρία με τον Άμο για τον Πανσερραϊκό, όμως ο Ισπανός αμυντικός δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.


70′ Κίτρινη κάρτα στον Λαδάκη από τον διαιτητή της αναμέτρησης.


70′ Αλλαγή: Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Τριανταφύλλου στη θέση του Κις.


66′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ροτζέριο, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Φερνάντες.


65′ Αλλαγή: Ο Ουντότζι στη θέση του Αρσενίεβιτς, στην πρώτη αλλαγή του Δερμιτζάκη.


62′ Αλλαγή: Ο Ανάκογλου στη θέση του Μαβενέ, στη δεύτερη κίνηση από τον πάγκο του Βούκοτιτς.


61′ Σουτ του Νταλέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


60′ Μακρινό σουτ του Κις, η μπάλα πέρασε άουτ.


59′ Σουτ του Ροτζέριο, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Φερνάντες.


54′ Αλλαγή: Ο Σουμπίνιο στη θέση του Γεωργιάδη, στην πρώτη αλλαγή των γηπεδούχων.


49′ Κίτρινη κάρτα στον Πάρκερ από τον διαιτητή της αναμέτρησης.


46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


45′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


43′ Δυνατό σουτ του Κις, η μπάλα πέρασε άουτ.


42′ Κάθετη μπαλιά του Ροτζέριο για τον Καρέρα, αυτός έκανε το πλασέ, όμως ο Φερνάντες έδιωξε σε κόρνερ.


39′ Δυνατό σουτ του Μπέλιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


37′ Σουτ του Παπάζολγου, η μπάλα έξω από την εστία του Φερνάντες.


36′ Κεφαλιά του Γεωργιάδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


29′ Ο Νταλέ μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ με το δεξί και η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.


25′ Δοκάρι: Ωραίο ένα-δύο των Αρσενίεβιτς και Ροτζέριο, ο πρώτος έκανε το πλασέ, όμως ο Φερνάντες κατάφερε να διώξει σε κόρνερ με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.


19′ ΓΚΟΛ (0-1): Ο Ροτζέριο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες από το σημείο του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.


18′ Κίτρινη κάρτα στον Άμο για χέρι στη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού και πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.


15′ Σουτ του Πουλίδο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Φερνάντες μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.


12′ Οι Κις και Γεωργιάδης δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς τα σουτ που έκαναν μέσα από τη μεγάλη περιοχή σταμάτησαν στα σώματα, πριν ο Πάρκερ σουτάρει άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.


10′ Χωρίς κάποια καλή ευκαιρία μπροστά στις δυο εστίες ο αγώνας μέχρι στιγμής.


3′ Σουτ του Ροτζέριο, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία των γηπεδούχων.


1′ Έναρξη του αγώνα.



Διοργάνωση
: Super League
Αγωνιστική: 24η
Αγώνας: Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης
Γήπεδο: Σερρών
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
4ος Διαιτητής: Τοπουζης (Θράκης)

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Αλβάρεζ, Άμο, Γεωργιάδης (54′ Σουμπίνιο), Παπάζογλου, Κις (70′ Τριανταφύλλου), Μαβενέ (62′ Ανάκογλου), Μπέλιτς, Νταλέ, Λεοζίνιο, Πάρκερ.
Στον πάγκο: Ράντμαν, Κέρλα, Σίντιτς, Κάστρο.

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Μπαστία, Αρσενίεβιτς (65′ Ουντότζι), Παπάζογλου, Καρέρα (87′ Τσαμπούρης), Μάρτινς (80′ Κερ), Λαδάκης.
Στον πάγκο: Ντεγκρά, Φορτούνης, Φράνκου, Ορόθκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.