“Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος”

Την πεποίθηση του ότι τίποτα δεν έχει κριθεί σε ότι αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν αλλά και την τύχη του Αστέρα Τρίπολης, εξέφρασε ο Παυλος Δερμιτζάκης

Την πεποίθηση του ότι τίποτα δεν έχει κριθεί σε ότι αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν αλλά και την τύχη του Αστέρα Τρίπολης, εξέφρασε ο Παυλος Δερμιτζάκης
Ο τεχνικός των Αρκάδων, μιλώντας για το παιχνίδι .της Κυριακής στις Σέρρες τόνισε πώς πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών και πώς όλοι μαζί είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος για την παραμονή του Αστέρα στη Super League.
Αναλυτικότερα στη συνέντευξη τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης αναφέρθηκε :

-Για την ψυχολογία της ομάδας:
Καλή θετική ενέργεια. Από διοίκηση, παίκτες, κόσμο. Θετική ενέργεια από όλους για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Η ύπαρξη της ομάδα στη SuperLeague δεν βοηθάει μόνο την ομάδα αλλά βοηθάει και την πόλη σε όλα τα επίπεδα. Θέλω μόνο μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια. Μία νίκη για να αλλάξει το κλίμα. Έτσι, όπως είναι το ποδόσφαιρο μία νίκη σε στέλνει στον ουρανό ενω μία ήττα στα τάρταρα… Στην Αγγλία όταν πέφτει μία ομάδα ο κόσμος συσπειρώνεται δίπλα της. Δε λέω ότι θα πέσουμε, αλλά αν φτάνεις εκεί δε γίνονται όλα ξαφνικά καμένη γη. Ο Αστέρας αναζωογονεί όλη την πόλη με δουλειές και πρεστίζ. Τον κόσμο τον θέλουμε στα δύσκολα. Στα εύκολα είναι όλοι καλοί… Θέλει υπομονή επιμονή, δεν είπα ότι είμαστε μάγοι, ότι κάνεις βασίζεται στο τι ικανότητες έχεις. Στα παιχνίδια που έρχονται θα κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά πρέπει να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας. Πιστεύω ότι την τύχη την προκαλούμε όπως και τη μοίρα μας. Τη μοίρα μας μπορούμε να την αλλάξουμε. Μπορούμε να πετύχουμε έναν στόχο ο οποίος είναι δύσκολος αλλά δεν είναι ακατόρθωτος.

-Για το ματς με την Κέρκυρα:
Ήταν μια δύσκολη εβδομαδα. Και αυτό έχει να κάνει με το αρνητικό αποτέλεσμα με την Κέρκυρα. Ηταν ένα κακό αποτέλεσμα για μας αγωνιστικά. Αν και  είχαμε πει ότι το παιχνίδι ήταν τελικός δεν είχαμε το κατάλληλο πάθος που θέλουν τέτοια παιχνίδια. Είχαμε ένα δεύτερο ημίχρονο που δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ χωρίς  όμως αποτέλεσμα και  καταδικαστικό  διότι δεχθήκαμε δύο γκολ που έκριναν την αναμέτρηση ενώ είχαμε πολλούς παίχτες  χωρίς καλή απόδοση. Το 60% των παιχτών κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα. Ήμασταν όμως συνολικά καλύτεροι  χωρίς όμως να πάρουμε κάτι. Κάτι οι λάθος επιλογές κάτι η κυκλοφορία πετάξαμε ένα ημίχρονο. Το 80% των στημένων ήταν λανθασμένες εκτελέσεις. Παρόλα αυτά τα στατιστικά ήταν μακράν καλύτερα από αυτά του αντιπάλου.
Βαθμολογικά δεν πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και το χειρότερο είναι ότι σώσαμε την Κέρκυρα. Ψυχολογικά το αποτέλεσμα μας  δημιουργεί  μια ανασφάλεια στην ομάδα. Ο κόσμος απογοητεύεται και  στεναχωριέται. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι ωστόσο όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα όπως είναι η δημιουργία του γκολ. Καλό θα ήταν κι εσείς οι δημοσιογράφοι να έρχεστε και να βλέπετε τις προπονήσεις της ομάδας για να βλέπετε πως δουλεύουμε παίχτες και προπονητής. Να έρθετε να δείτε πως δουλεύουμε τη δημιουργία φάσεων και την κυκλοφορία της μπάλας. Εγώ εάν ήμουν δημοσιογράφος θα προσπαθούσα να παρακολουθώ και τις προπονήσεις.

-Για το παιχνίδι με τις Σέρρες:
Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο αντίπαλος παίζει το τελευταίο του χαρτί. Η ομάδα μας όμως ανταποκρίνεται καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θεωρώ και εύχομαι ότι η ομάδα θα πετύχει τους βαθμούς που χρειάζεται και ότι θα πετύχει τους στόχους της. Στο παιχνίδι με τις Σέρρες ο Ουριμπάρι θα εκτίσει την ποινή του.

Ο Αράς μπήκε στην ομάδα και συμμετέχει στις προπονήσεις όμως δεν είναι έτοιμος ακόμα και γι αυτό θα είναι εκτός αποστολής. Εάν κάνουμε σύγκριση της ομάδας από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο έως το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής θα δούμε ότι ο Αστέρα είχε την 9η καλύτερη επίθεση με 188 τελειώματα (μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο) και τώρα έχουμε 228 τελειώματα αλλά έχουμε 1/16 γκολ. Δημιουργούμε προϋποθέσεις και φάσεις αλλά χωρίς γκολ. Ειδικά τελευταία δημιουργούμε διπλάσιες φάσεις από τον αντίπαλο. Αμυντικά έχουμε σταθεροποιηθεί και  έχουμε λιγοστέψει τα τελειώματα του αντιπάλου.

Από πλευράς δημιουργίας και από αμυντικής τακτικής είμαστε καλύτεροι από ότι ήμασταν πριν μερικά παιχνίδια. Διορθωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι αλλά όσο προσπαθείς και δεν βάζεις γκολ που είναι και ο στόχος δεν έχεις ούτε καλή ψυχολογία αλλά ούτε και τους βαθμούς. Τα στατιστικά μας δείχνουν ότι η εικόνα δείχνει ότι η ομάδα προσπαθεί και έχει βελτιώσει τη θέση της.
-Σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Λαδάκη:
Η αλλαγή του Λαδάκη έγινε για λόγους τακτικής. Για κανέναν άλλο λογο. Ο Λαδάκης είναι ένας παίχτης  που έχει πετύχει  ότι έχει πετύχει  με  τη δική του και μόνο προσπάθεια. Έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια πλην ενός και θεωρώ ότι διανύει περίοδο υψηλής απόδοσης. Σε αυτό το παιχνίδι θέλαμε ένα πιο  επιθετικό σχήμα με 4 επιθετικούς. Έτσι θέλαμε στο κέντρο έναν επιπλέον παίχτη που θα τροφοδοτεί καλύτερα την επίθεση. Ο Κερ είναι καλός ποδοσφαιριστής, προσπαθεί αλλά η θέση που αγωνίζεται είναι ανταγωνιστική και δεν είναι και τόσο εύκολο να αντικαταστήσει κάποιον. Θεωρώ ότι θα παίξει όταν πρέπει να εκτίσει κάποιος ποδοσφαιριστής την ποινή του ή όταν χρειαστεί να αντικατασταθεί ένας τραυματίας παίχτης. Έχω εικόνα από προπονήσεις και πιστεύω ότι μόλις του δοθεί η ευκαιρία να καθιερωθεί διότι δουλεύει πολύ.
-Για τις φωνές στον Ντεγκρά και αν έχει επηρεαστεί η απόδοσή του.
Ο κόσμος το να φωνάζει  είναι δικαιολογημένο. Ο κόσμος θέλει το καλό της ομάδας . Σε μια ήττα ο κόσμος εξαγριώνεται. Θεωρώ  ότι το συμβάν έληξε. Ο Ντεγκρά είναι επαγγελματίας αν θέλει να παίξει σε καλύτερες  ομάδες  πως θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια ανάλογη αποτυχία σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Θεωρώ ότι έχει τα κότσια να ανταποκριθεί. Με διαβεβαίωσε ότι  δεν επηρεάστηκε  τόσο ώστε να πέσει η απόδοση. Έχει πιάσει το μέγιστο της απόδοσης. Έγινε ένα λάθος αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξέρω κατά πόσο πρέπει να παίρνει ένας προπονητής το κεφάλι. Τώρα αν θα χρησιμοποιήσω τον Ντεγκρά στο επόμενο παιχνίδι  είναι άλλο θέμα. Δεν αλλάζει το λάθος του Ντεγκρά με το τετ α τετ του Ουντόζι. Στον επιθετικό το λάθος δεν φαίνεται το λάθος τόσο όσο στον τερματοφύλακα.
-Για το αν έχουν επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές από την ήττα:
Έχουν επηρεαστεί αλλά είναι επαγγελματίες χρόνια στα γήπεδα και έχουν ξαναδεί τέτοιες καταστάσεις. Είναι στο χέρι τους να το αλλάξουν. Ο κόσμος τους χειροκρότησε και τους αποθάρρυνε. Είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών και του προπονητή να αλλάξουμε τα πράγματα. Εμείς αυτές τις μέρες δουλέψαμε στο ψυχολογικό κομμάτι. Τώρα όμως δεν έχουμε περιθώρια να σκεφτούμε άλλο το προηγούμενο παιχνίδι. Επίσης δουλέψαμε στο κομμάτι της κυκλοφορίας της μπάλας στη δημιουργία φάσεων και πως από εκεί βγάζουμε υπεραριθμίες και στην παρακίνηση του γκολ.
-Για το αν θα γίνουν αλλαγές στη σύνθεση:
Δεν θα αναφερθώ σε ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέγονται κρίνονται από εμένα και εγώ έχω την τελική ευθύνη. Ο Μαρτσέλο δεν ήταν αρνητικός αλλά δεν έδωσε αυτά που περίμενα να δώσει. Μιλήσαμε για αποτελεσματικότητα επίθεσης. Η Κέρκυρα έχει τη χειρότερη επίθεση με 151 ευκαιρίες αλλά 1/7 γκολ. Ο Αστέρας 1/16. Αλλά θέλουμε λίγες ευκαιρίες και πολλά γκολ; Οι λίγες ευκαιρίες είναι κακό ποδόσφαιρο. Μπορεί να παίζεις μπάλα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αλλά στο ποδόσφαιρο όλα είναι θεωρητικά.

-Θα προλάβει ο Αστέρας να σωθεί;
Είναι δικαιολογημένο ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Ο κόσμος όπου κι αν είναι η ομάδα πρέπει να την βοηθάει.Αρκεί να το θες και να το ζητάς. Καλή ψυχολογία. Καλή θετική ενέργεια. Από διοίκηση παίχτες κόσμο. Θετική ενέργεια από όλους για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Η ύπαρξη της ομάδα στη SuperLeague δεν βοηθάει μόνο την ομάδα αλλά βοηθάει και την πόλη σε όλα τα επίπεδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.