Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο! (video)

Η Καλλονή προηγήθηκε στο 6΄ στη Νέα Σμύρνη, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν άπιαστος! Σκόραρε δις στο πρώτο 45λεπτο, τρία τέρματα στο δεύτερο μέσα σε πέντε λεπτά κι έφτασε στην πιο εντυπωσιακή φετινή νίκη του με 5-2.

Η Καλλονή προηγήθηκε στο 6΄ στη Νέα Σμύρνη, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΟΚ, όμως, ήταν άπιαστος! Σκόραρε δις στο πρώτο 45λεπτο, τρία τέρματα στο δεύτερο μέσα σε πέντε λεπτά κι έφτασε στην πιο εντυπωσιακή φετινή νίκη του με 5-2.

Την ενδέκατη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο ΠΑΟΚ, στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας με άνετο τρόπο τους 35 βαθμούς μετά από 15 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους στο γήπεδο του Πανιωνίου, το οποίο αυτή τη φορά η «τσιγγάνα» Καλλονή χρησιμοποίησε ως έδρα. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη προηγήθηκε μεν νωρίς, με πέναλτι του Περόνε στο 6΄, όμως στη συνέχεια πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές κι αν μετά το 1-5 ο ΠΑΟΚ δεν κατέβαζε ταχύτητα, το σκορ θα «έγραφε» πιο βαριά ήττα για το σύλλογο της Λέσβου. Λούκας (τρεις ασίστ, αν μετρήσουμε και τη φάση του αυτογκόλ), Σαλπιγγίδης (δύο τέρματα) και Βούκιτς (ένα γκολ, μία ασίστ) ήταν εξαιρετικοί, γκολάρα σημείωσε ο Σέκου Ολίσε στο κρίσιμο σημείο της ισοφάρισης σε 1-1, σούπερ τέρμα το 2-5 του Μανούσου στο 89΄. Για την Καλλονή, που έμεινε στους 18 πόντους, ήταν η ένατη ήττα φέτος στη Σούπερ Λίγκα, ενώ παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Πώς έπαιξαν

Ο Γιάννης Ματζουράκης επέλεξε διάταξη 4-4-1-1 για την ΑΕΛΚ, με τον Χογκ κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ τον Ποντάνι και δεξιό τον Χωριανόπουλο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Βαλιός και Αναστασιάδης, με τη μεσαία γραμμή της Καλλονής ν΄ αποτελείται από τα αριστερά προς τα δεξιά από τους Γιόναν Γκαρσία, Λεάντρο, Γιουκαρή και Γάλα. Ο Μανούσος αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Περόνε.

Ο Χουμπ Στέφενς διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ, με τον Γλύκο βασικό τερματοφύλακα, τον Σπυρόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κίτσιου στο δεξί. Στα στόπερ αγωνίστηκε ο Τζαβέλλας με παρτενέρ τον Βίτορ. Λάζαρ και Κατσουράνης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ολίσε (αριστερά), Βούκιτς (κεντρικός μέσος) και Λούκας (δεξιά) ν΄ αποτελούν τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Σαλπιγγίδη.

Από μοιραίος, ωραίος ο «Σάλπι»

Ο ΠΑΟΚ από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα έδειξε τη σαφή του θέληση να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ και να «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι. Τα σχέδια για τους Θεσσαλονικείς ανατράπηκαν στο 4΄ όταν μία εξαίσια μπαλιά, στην κόντρα, του Ποντάνι βρήκε στην αριστερή άκρη της περιοχής του Γλύκου τον Περόνε. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν σε πλάγια θέση, τσίμπησε την μπάλα πριν μπορέσει να κάνει κάτι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να κερδίσει το πέναλτι και την παρατήρηση του αντιπάλου του με κίτρινη κάρτα. Με εκτέλεση αλά Πανένκα (χαλαρό, ψηλοκρεμαστό σουτάκι) ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 6΄, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ΑΕΛΚ ουσιαστικά στην πρώτη φάση της στο παιχνίδι.

Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Περόνε με τη φανέλα της Καλλονής στο φετινό πρωτάθλημα, με τον 30χρονο επιθετικό να συνεχίζει την καλή παράδοση που έχει αναπτύξει απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά», κυρίως τη διετία 2011-2013 που αγωνίστηκε στον Αστέρα Τρίπολης. Η αντίδραση των παικτών του Χουμπ Στέφενς, πάντως, ήταν άμεση. Στο 9΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, με τον Σαλπιγγίδη να μην μπορεί προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση άρχισε από εκτέλεση κόρνερ, ο γκολκίπερ Χογκ της ΑΕΛΚ ήταν εξουδετερωμένος, όμως, ο Έλληνας επιθετικός βρήκε την μπάλα με τα πλευρά ένα μέτρο πριν το τέρμα και την έστειλε άουτ!

Ό,τι δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ στη φάση αυτή, το κατάφερε στο 14΄ όπου Βούκιτς και Λούκας «έκρυψαν» την μπάλα και ο Σέκου Ολίσε, με φοβερό τελείωμα, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βούκιτς πάτησε στον Ισπανό, που με σέντρα από τα δεξιά πραγματοποίησε την έκτη του ασίστ φέτος. Η μπαλιά βρήκε τον Ολίσε, που με δυνατό σουτ από όρια της περιοχής των τυπικά γηπεδούχων δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μαλτέζο γκολκίπερ τους. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό πίεσης γύρω από την περιοχή της ΑΕΛΚ και στο 23΄ ο «Σάλπι» έχασε τη δεύτερη μεγάλη προσωπική ευκαιρία στο ματς: Βρέθηκε απέναντι από τον Χογκ, αντί, όμως, να τελειώσει με προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία, προτίμησε να «σπάσει» την μπάλα δίπλα του στον Λάζαρ.

Ο Ρουμάνος δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα τη σπατάλη μίας κλασικής ευκαιρίας για γκολ. Ο διεθνής επιθετικός ως εκείνη τη στιγμή ήταν κατά κάποιο τρόπο ο μοιραίος των φιλοξενούμενων, μια και δεν είχε μπορέσει να βρει δίχτυα στις δύο καλύτερες στιγμές τους. Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, στις περιπτώσεις αυτές, το πέτυχε στο 29΄ όταν έγινε αποδέκτης κάθετης πάσας-ασίστ «παρέ-βάλε» του εξαιρετικού Βούκιτς. Ο «Σάλπι» με δεξί πλασέ, εντός περιοχής, έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, που είδε με το τέρμα αυτό την πίεση και την ανωτερότητά του να βγαίνει στο γήπεδο. Η άμυνα της Καλλονής αντιμετώπισε σε όλο το 45λεπτο σοβαρά προβλήματα, έχοντας δεχτεί έξι τελικές στο στόχο σε σύνολο εννέα προσπαθειών των Θεσσαλονικέων. 

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»

Μετά από το παρθενικό του πρώτο ημίχρονο, φέτος, στο πρωτάθλημα στο οποίο σκόραρε δύο τέρματα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο «φτιαγμένος» στο δεύτερο 45λεπτο για να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, να σημειώσει γκολ και να φτιάξει μεγάλο σκορ! Ο Λούκας, μετά από ένα καλό σουτ στο 51΄ το οποίο μπλόκαρε ο Χογκ, «καθάρισε» το παιχνίδι με δύο από τα τρία γκολ που ακολούθησαν να περνούν από τα πόδια του. Από το 54΄ έως το 59΄ οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν τρεις φορές, μετατρέποντας το 1-2 σε 1-5! Μετά από συνεργασία του Ολίσε με τον Λούκας, ο Ισπανός μοίρασε την έβδομη φετινή του ασίστ και ο Σαλπιγγίδης σκόραρε για πρώτη φορά φέτος δύο τέρματα στο ίδιο ματς.

Ο Ίβηρας ασίστμαν σέντραρε από τα δεξιά της επίθεσης των φιλοξενούμενων, εντός περιοχής, κι έβγαλε επάνω στη γραμμή τον «Σάλπι», που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ μπαίνοντας με την μπάλα στα δίχτυα! Μετά το 1-3 του 54΄, το 1-4 καθυστέρησε, μόλις, δύο λεπτά: Στο 56΄ η εκτέλεση φάουλ του Λούκας, από τα δεξιά της επίθεσης του ΠΑΟΚ, βρήκε το κεφάλι του αμυντικού της ΑΕΛΚ Αναστασιάδη ο οποίος σκόραρε εναντίον της ομάδας του. Μία φάση που άρχισε πάλι από τα πόδια του Ισπανού «σούπερμαν».

Η τριπλέτα των τερμάτων στο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 59΄ με γκολάρα του Βούκιτς: Ο σκόρερ, με ατομική ενέργεια, ταλαιπώρησε την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων και με εξαιρετικό δεξί πλασέ έκανε τον Χογκ να μαζέψει ξανά την μπάλα από το βάθος της εστίας του. Για πρώτη φορά οι νικητές σημείωσαν, φέτος, πέντε γκολ στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα εκτός έδρας, χάρη στη διάθεση και την ποιότητα κομβικών παικτών τους. Ακολούθησαν, μετά το 1-5, πτώση του ρυθμού του αγώνα, με τις δύο ομάδες να κάνουν μαζεμένες αλλαγές και τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει ταχύτητα με το ματς να μην έχει καν ευκαιρίες.

Η Καλλονή σουλουπώθηκε κάπως αμυντικά, αλλά παραμένει άγνωστο τι θα συνέβαινε αν ο «Δικέφαλος» συνέχιζε σε φουλ ρυθμούς. Πάντως, ο αγώνας τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο: Η γκολάρα του Μανούσου, με αριστερό σουτ από τα 35 μέτρα, χάρισε τη μείωση του σκορ στην ΑΕΛΚ κι ένα καταπληκτικό τέρμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, που ως επί το πλείστον, βέβαια, άνηκε στις τάξεις του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης / 4-4-1-1): Χογκ – Ποντάνι, Βαλιός, Αναστασιάδης (64΄ Ντος Σάντος), Χωριανόπουλος – Γκαρσία (64΄ Ντάμπος), Λεάντρο, Γιουκαρής, Γάλας (46΄ Κάλφας) – Μανούσος – Περόνε
Αναπληρωματικοί: Σιδεράκης, Βλαστέλλης, Κάλφας, Γκάσιτς, Ντάμπος, Ντος Σάντος, Καζάκης

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς / 4-2-3-1): Γλύκος – Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου – Λάζαρ, Κατσουράνης (67΄ Τζιόλης) – Ολίσε, Βούκιτς (67΄ Πόζογλου), Λούκας (72΄ Γεωργιάδης) – Σαλπιγγίδης
Αναπληρωματικοί: Γιακουμής, Κατσικάς, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης, Πόζογλου

ΓΚΟΛ: 1-0 (6΄ Περόνε πέναλτι), 1-1 (14΄ Ολίσε), 1-2 (29΄ Σαλπιγγίδης), 1-3 (54΄ Σαλπιγγίδης), 1-4 (56΄ Αναστασιάδης αυτογκόλ), 1-5 (59΄ Βούκιτς), 2-5 (87΄ Μανούσος)
Κίτρινες κάρτες: 31΄ Χωριανόπουλος, 86΄ Γιουκαρής – 5΄ Γλύκος
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης
Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) / Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Παρατηρητής: Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.