Ατρόμητος Αναστασάκος (video)

Με γκολ του Ηλία Αναστασάκου ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες. Φωτορεπορτάζ.

Ο Ηλίας Αναστασάκος οδήγησε σε μια ακόμα νίκη τον Ατρόμητο, 1-0 τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Ο Έλληνας επιθετικός σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και χάρισε στο 81′ τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Ατρόμητου στο εφετινό πρωτάθλημα και τρίτη εκτός έδρας. Τέταρτη εντός έδρας ήττα και ενδέκατη συνολικά στο πρωτάθλημα για τον Πανσερραϊκό. Στους 25 βαθμούς και στην έκτη θέση η ομάδα του Περιστερίου. Στους 16 βαθμούς και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας (15η) τα «λιοντάρια».

Η «σκακιέρα» των δυο προπονητών
Με 4-3-3 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Πανσερραϊκός. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ξεκίνησε τον Ράντμαν κάτω από τα δοκάρια, με τους Άμο και Μαβενέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Παπάζογλου αγωνίστηκε στα δεξιά της άμυνας και ο Άλβαρεζ στα αριστερά. Οι Σίντιτς, Σουμπίνιο και Πάρκερ ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής. Στην επίθεση ξεκίνησαν στα αριστερά ο Γεωργιάδης, στα δεξιά ο Μπέλιτς και στην κορυφή ο Νταλέ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 4-2-3-1 την αναμέτρηση. Ο Μιχαηλίδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Περιστερίου, με τους Ολιβέιρα και Μπαζίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Οι Δάρλας και Νάστος ήταν οι δυο παίκτες στα άκρα των μετόπισθεν, ενώ οι Νεμπεγλέρας και Σφακιανάκης ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι τρεις μεσοεπιθετικοί ήταν οι Τάτος, Καμαρά και Σαγκανόφσκι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Αναστασάκος.

Κεφάτοι οι γηπεδούχοι μόνο στην αρχή
Με γρήγορο ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να μεταφέρουν το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να προστατέψει τα νώτα του και να ψάξει το γκολ σε κάποια αντεπίθεση. Ο Πανσερραϊκός θέλησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Γεωργιάδη και Μπέλιτς και προσπάθησε κυρίως από τα άκρα να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς και προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης ανάγκασε τις δυο ομάδες να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην αμυντικής του λειτουργία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν στο πρώτο μέρος τον Γεωργιάδη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι ακίνδυνα τα «λιοντάρια».

Πήρε τα ηνία ο Ατρόμητος
Στα μισά του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και είχε φτάσει την κατοχή της μπάλας στο 66%. Ο Ατρόμητος κέρδισε τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής, όμως δεν μπορούσε να μετατρέψει την υπεροχή του, σε κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ράντμαν. Οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν αρκετά στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, προκειμένου να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να κυρίως γιατί δεν υπήρχε συνοχή στη μεσαία γραμμή, έτσι ώστε να οργανωθεί ορθολογικά το παιχνίδι των γηπεδούχων. Οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν κυρίως με ατομικές ενέργειες να βρεθούν κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) και τους φιλοξενούμενους να έχουν καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

Ημίχρονο καρμπόν
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με την εικόνα του αγώνα να είναι ίδια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος εξακολούθησε και στην επανάληψη να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, καθώς ο Πανσερραϊκός παρουσιάστηκε ασύνδετος. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με αρκετή δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι δυο προπονητές ξεκίνησαν τις διορθωτικές κινήσεις από τους δυο πάγκους, αμέσως μετά την συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο μέρος. Ο Κοκότοβιτς έριξε στη «μάχη» τον Λεοζίνιο, ενώ ο Δώνης τον Μπρίτο, στις θέσεις των Σουμπίνιο και Καμαρά, αντίστοιχα. Στην συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα στις Σέρρες, ο ρυθμός του αγώνα έγινε και πάλι γρήγορος, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ, που θα τους έδινε προβάδισμα νίκης. Συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Πανσερραϊκός εμφανίστηκε πιο σφιχτός στην άμυνα και με λιγότερο ρίσκο στην επίθεση, με τον Πάρκερ να δείχνει καλά στοιχεία, όμως να είναι φανερά εκτός κλίματος ομάδος. Μέτρια παρουσία του Σίντιτς, ο οποίος είχε προβλήματα στην αναχαίτιση των αντίπαλων επιθέσεων.

Ρίσκαραν οι γηπεδούχοι
Με το πέρασμα του χρόνου, ο Πανσερραϊκός αναγκάστηκε να ρισκάρει περισσότερο, καθώς ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο τους βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στη μεσαία γραμμή και έψαξαν το γκολ, απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, η οποία δεν κατάφερε στην περίοδο της κυριαρχίας της να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ράντμαν (μόλις μια τελική προσπάθεια). Ο Δώνης δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τη λειτουργία της μεσαίας γραμμής και άλλαξε τον Τάτο με τον Σαρμιέντο στα μισά του δευτέρου μέρους, σε μια προσπάθεια να επανέλθει στην ομάδα του, η χαμένη ηρεμία και η κυκλοφορία της μπάλας.

Το σερί του Αναστασάκου
Το τρίτο σερί γκολ του Ηλία Αναστάσκου στο πρωτάθλημα έλυσε τον γόρδιο δεσμό των φιλοξενούμενων στην επίθεση και τους έδωσε το προβάδισμα στο σκορ, εννέα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την σέντρα του Σφακιανάκη και νίκησε τον Ράντμαν. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μπέλιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, τα «λιοντάρια» προσπάθησαν να φτάσουν τουλάχιστον στο γκολ της ισοφάρισης, όμως όπως και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έτσι και στο φινάλε, παρουσίασαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Γιώργου Δώνη να πανηγυρίζει μια σπουδαία και πανάξια νίκη μέσα στις Σέρρες. Σε δύσκολη θέση πλέον οι γηπεδούχοι, που θα κληθούν να κάνουν μια υπερπροσπάθεια για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Α’ Ημίχρονο:
1′ Έναρξη του αγώνα με τους παίκτες του Ατρόμητου στην σέντρα.
4′ Κεφαλιά του Μαβενέ από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.
12′ Σουτ του Μπέλιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία των φιλοξενούμενων.
15′ Παιχνίδι κέντρου από τις δυο ομάδες.
19′ Σουτ του Καμαρά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόνταρε πάνω στον Παπάζογλου.
20′ Δυνατό σουτ του Πάρκερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.
22′ Φάουλ με τον Νεμπεγλέρα από τα αριστερά, ο Σαγκανόφσκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ.
25′ Ο Σαγκανόφσκι έκανε την σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Άμο έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Καμαρά, ο οποίος ήταν έτοιμος να την στείλει στα δίχτυα.
27′ Κίτρινη κάρτα στον Σίντιτς από τον διαιτητή για μαρκάρισμα πάνω στον Αναστασάκο.
32′ Σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
35′ Χωρίς κάποια άλλη καλή στιγμή η αναμέτρηση έως τώρα.
42′ Σέντρα σουτ του Καμαρά, ο Ράντμαν μπλόκαρε τη μπάλα.
45′ Κόρνερ του Γεωργιάδη από τα αριστερά, ο Σίντιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Μιχαηλίδη.
45′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο:
46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τους παίκτες του Πανσερραϊκού στην σέντρα.
50′ Χωρίς κάποια καλή στιγμή στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους.
53′ Ο Παπάζογλου βρήκε στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Ολιβέιρα έδιωξε τη μπάλα την τελευταία στιγμή.
54′ Σουτ του Γεωργιάδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
54′ Ο Λεοζίνιο στη θέση του Σουμπίνιο στην πρώτη αλλαγή του Πανσερραϊκού.
56′ Σέντρα του Σαγκανόφσκι από τα αριστερά, κεφαλιά πάσα του Αναστασάκου για τον Καμαρά, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο και ο Ράντμαν μπλόκαρε τη μπάλα.
57′ Πρώτη αλλαγή και για τον Ατρόμητο με τον Μπρίτο στη θέση του Καμαρά.
64′ Φάουλ με τον Λεοζίνιο, ο Σίντιτς έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
67′ Σουτ του Λεοζίνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Μιχαηλίδη.
69′ Ο Σαρμιέντο στη θέση του Τάτου.
72′ Σουτ του Πάρκερ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
76′ Σέντρα του Μπρίτο για τον Νάστο στο δεύτερο δοκάρι, το σουτ του τελευταίου χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
78′ Ο Σαμπού στη θέση του Δάρλα.
79′ Ντεμπούτο για τον Κις στο ελληνικό πρωτάθλημα, πέρασε στη θέση του Σίντιτς.
82′ ΓΚΟΛ (1-0): Σέντρα του Σφακιανάκη από τα αριστερά και ο Αναστασάκος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ατρόμητου.
83′
Ο Παντελιάδης στη θέση του Παπάζογλου.
84′ Σουτ του Μπέλιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.
90′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.
90+1′ Κίτρινη κάρτα στον Μιχαηλίδη από τον διαιτητή.
90+3′ Λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Άλβαρεζ, Άμο, Γεωργιάδης, Παπάζογλου, Σίντιτς (80′ Κις), Σουμπίνιο (54′ Λεοζίνιο), Μπέλιτς, Ντάλε, Μαβενέ, Πάρκερ.
Στον πάγκο: Βαλσαμάκης, Κέρλα, Κάστρο, Παντελιάδης, Ανάκογλου.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (57′ Μπρίτο), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (68′ Σαρμιέντο), Ολιβέιρα, Δάρλας (78′ Σαμπού).
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Περόνε, Φαβάλι, Καραλής.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 19η
Αγώνας: Πανσερραϊκός-Ατρόμητος
Γήπεδο: Σερρών
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Γούκος (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

* Με δεκάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η αναμέτρηση, λόγω της διαμαρτυρίας για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις βίας κατά των διαιτητών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.