Θωμαΐδης: “Εκπληκτική χρονιά για τον ΠΑΣ”

Ο συνεργάτης του Γιάννη Χριστόπουλου, Γιάννης Θωμαΐδης, υποστήριξε ότι με την είσοδο στα πλέι οφ ο ΠΑΣ πέτυχε την υπέρβαση.

Ο Γιάννης Θωμαΐδης, υποστήριξε ότι με την είσοδο στα πλέι οφ ο ΠΑΣ πέτυχε την υπέρβαση. Σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα των Ηπειρωτών ο συνεργάτης του Γιάννη Χριστόπουλου τόνισε ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας ήταν η αγωνιστικότητα, η πειθαρχία και το μυαλό.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η ομάδα τερμάτισε 5η , κάτι που της έδωσε το «εισιτήριο» για την Ευρώπη. Πώς κρίνετε τη φετινή πορεία του ΠΑΣ; Επιτεύχθηκαν όλοι  οι στόχοι;
“Νομίζω πως φέτος ήταν μια χρονιά εκπληκτική για τον ΠΑΣ, μια χρονιά που όχι μόνο επετεύχθησαν οι στόχοι της ομάδας αλλά με την είσοδο στα play offs, έγινε υπέρβαση”.

Πόσο δύσκολο ήταν  για τον ΠΑΣ που βρέθηκε το καλοκαίρι  σε μεταβατική περίοδο, κατά την οποία έθεσε βάσεις για το μέλλον, να παραμένει όχι απλώς ανταγωνιστική ομάδα, αλλά να κινηθεί και σε υψηλό επίπεδο;
“Όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι είχαμε πολλά προβλήματα , κυρίως λόγω της μη αδειοδότησης της ομάδας. Επίσης δεν είχαμε όλο το ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας. Έγιναν όμως πολύ καλές επιλογές παικτών, τόσο σε ποιότητα όσο και σε χαρακτήρες που σε συνδυασμό με τους παίκτες που έμειναν στην ομάδα από πέρυσι, δημιούργησαν ένα πολύ καλό σύνολο, πάνω στο οποίο μπόρεσε το τεχνικό τιμ να χτίσει το νέο ΠΑΣ”.

Ποια  αγωνιστική φιλοσοφία  πέρασε o Χριστόπουλος  στο φετινό ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και  ποιο ήταν αυτό το «μυστικό» της εξαιρετικής ψυχολογίας  που διέκρινε την ομάδα;
“Ο κος Χριστόπουλος δίνει μεγάλη έμφαση στο τρίπτυχο: αγωνιστικότητα-πειθαρχία -μυαλό. Βλέποντας κανείς τα παιχνίδια του φετινού ΠΑΣ διακρίνει εύκολα ότι έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα. Στα περισσότερα φετινά παιχνίδια  ο ΠΑΣ ήταν μια ομάδα πειθαρχημένη, με επιθετική συμπεριφορά στον τρόπο που έκανε άμυνα και επίθεση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της φιλοσοφίας του. Όσο αφορά τη ψυχολογία δε νομίζω πως υπάρχει μυστικό. Τα αποτελέσματα και ο τρόπος που παίζαμε τόνωσε την  αυτοπεποίθηση των παικτών και σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα, δημιούργησε ένα καταπληκτικό κλίμα στα αποδυτήρια που το διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού ως το τέλος”.

Έχουν αναφερθεί κατά καιρούς δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει η ομάδα. Ποιες από  αυτές θεωρείτε ότι μπορούσαν να επηρεάσουν  την απόδοση των παικτών, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι και άπειροι και πως καταφέρνετε να τις ξεπερνάτε;
“Η αλήθεια είναι ότι η φετινή πορεία  της ομάδας αποκτά διπλή αξία λόγω και των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε στην διάρκεια της χρονιάς. Ήταν αρκετά τα προβλήματα αλλά θα σταθώ στο γηπεδικό που για μένα ήταν και το πιο σημαντικό. Και δεν εννοώ μόνο τους Ζωσιμάδες αλλά κυρίως τα γήπεδα προπόνησης. Υπήρχαν μέρες που λόγω της βροχής και της ακαταλληλότητας των γηπέδων κάναμε προπονήσεις σε πλαστικά γήπεδα 7Χ7 στα οποία έπρεπε να προσαρμόζουμε προπόνηση 27 παικτών, να αλλάζουμε τη διάρκεια ή την ένταση. Υπήρχαν εβδομάδες που πήγαμε να παίξουμε αγώνα την Κυριακή χωρίς έστω και μια προπόνηση τακτικής σε μεγάλο γήπεδο. Καταφέραμε όμως να βγάλουμε τη χρονιά με επιτυχία και χωρίς μυϊκούς τραυματισμούς, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι επί 5 μήνες παίζαμε σε γήπεδα με λάσπη. Νομίζω πως τα καταφέραμε  επειδή όλοι αντιμετωπίζαμε τις δυσκολίες με επαγγελματισμό και χωρίς μεμψιμοιρία και γιαυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας”.

Ποια  είναι η «στιγμή» που σας έχει «μείνει» φέτος περισσότερο;
“Υπήρχαν πολλές καλές στιγμές φέτος όπως η πρώτη και πολύ κρίσιμη νίκη με τον Λεβαδειακό, η εκπληκτική εμφάνιση και νίκη με τον Άρη εκτός έδρας αλλά η στιγμή που μου έχει μείνει περισσότερο είναι το συναίσθημα αγαλλίασης και ικανοποίησης που ένοιωσα όταν ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού με την Κέρκυρα”.

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς το γεγονός ότι είστε παρών και συντελεστής σε αυτή τη κορυφαία διάκριση της ομάδας και πως την ζείτε;
“Το να ξέρεις ότι έστω και λίγο έχεις συμβάλει στο να γράψει ιστορία μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως ο ΠΑΣ είναι κάτι το μοναδικό. Χαίρομαι που ο κος Χριστοβασίλης και ο κος Χριστόπουλος μου έδωσαν την ευκαιρία να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είτε σαν ποδοσφαιριστής είτε σαν προπονητής αυτά που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη σου είναι οι επιτυχίες και την επιτυχία του φετινού ΠΑΣ θα την μνημονεύουν για πολλά χρόνια”.

Νάκος- Χαρίσης, προωθήθηκαν από τον κο Χριστόπουλο στην πρώτη ομάδα.  Έχει  «μικρύνει»  η «ψαλίδα» ανάμεσα στην Κ20 και την πρώτη ομάδα; .
“Δεν ξέρω αν έχει μικρύνει η ψαλίδα και σε τι ποσοστό αλλά είναι σίγουρο πως οι οικονομικές συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο επιβάλλουν στο να κινηθούν οι ομάδες στη βελτίωση των υποδομών τους και στην προαγωγή των ταλέντων τους. Οι Νάκος και Χαρίσης είναι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που τους πιστεύουμε πολύ, κέρδισαν με την αξία τους μια θέση στο ρόστερ της ομάδας αλλά για να καταφέρουν να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο  θα πρέπει να δουλέψουν πολύ”.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Τρίπολη στο κύπελλο, ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, αλλά και η είσοδος του ΠΑΣ στα play off σημαίνει ότι αλλάζει ο χάρτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου όσο αφορά τους πρωταγωνιστές του;
“Αυτό που εισπράττω είναι πως ομάδες με οικονομική, διοικητική και  οργανωτική υγεία  μπορούν να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Ποιοι είναι πλέον οι στόχοι εν όψει play off:
“Είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι, όπως άλλωστε κάναμε και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Σε ένα «μίνι» τουρνουά όπως τα play offs πολλά εξαρτώνται σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ομάδες και ευελπιστούμε πως εμείς θα παρουσιαστούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση”.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την προπονητική…
“Όταν τελείωνα την καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής , τελείωνα ταυτόχρονα και τις σπουδές μου στα Τ.Ε.Φ.Α.Α Θες/νίκης. Αυτό με έκανε να δω από άλλο πρίσμα το ποδόσφαιρο, να το δω από την οπτική γωνία του προπονητή. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως είμαι πιο προσηλωμένος στο στόχο μου σαν προπονητής παρά όταν έπαιζα επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Ίσως έμαθα από τα λάθη μου και προσπαθώ να κάνω λιγότερα σαν προπονητής. Το σίγουρο είναι πως μου αρέσει πολύ η προπονητική και δεν το βλέπω σαν επάγγελμα, είναι τρόπος ζωής για μένα”.

Σαν προπονητής έχετε την ίδια άποψη για το ποδόσφαιρο που είχατε και σαν παίχτης;
“Σαφώς και όχι. Σαν ποδοσφαιριστής είσαι ένα όργανο μιας ορχήστρας και σκέφτεσαι μόνο αν παίξεις εσύ καλά ή πως θα βελτιώσεις την ατομική σου απόδοση. Σαν προπονητής όμως καταλαβαίνεις πως η απόδοση μιας ομάδας εξαρτάται από περισσότερα πράγματα που για να τα αναλύσεις χρειάζεται άλλη συνέντευξη”.

Ποια είναι η φιλοσοφία πού έχετε ως προπονητής και πώς  μεταδίδεται  γενικότερα η φιλοσοφία ενός προπονητή στους ποδοσφαιριστές;
“Ταυτίζομαι πλήρως με τη φιλοσοφία του κου Χριστόπουλου και γι αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας. Μου αρέσει πολύ η ομάδα μου να έχει επιθετική συμπεριφορά και στις 4 φάσεις του παιχνιδιού. Πιστεύω για να μεταδώσεις τη φιλοσοφία σου στους παίκτες, θα πρέπει να τους πείσεις πως τα λόγια σου συμβαδίζουν με τις πράξεις σου. Μόνο αν είσαι ειλικρινής με τους παίκτες και τους βλέπεις και αντιμετωπίζεις σαν συνεργάτες σου, θα καταφέρεις να ταυτιστούν με τα πιστεύω σου”.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε  ν΄αλλάξετε στο σημερινό ποδόσφαιρο αν σας δινόταν η δυνατότητα;
“Θα ήθελα πολύ να αλλάξω την νοοτροπία κάποιων «φιλάθλων» που πραγματικά κάνουν μεγάλο κακό τόσο στο άθλημα όσο και στις ομάδες που νομίζουν πως υποστηρίζουν”.

Είσαστε ευχαριστημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του ποδοσφαίρου σε σχέση με το επάγγελμά σας;
“Νομίζω πως όχι. Μάλιστα όταν ήμουν στα σεμινάρια προπονητικής και συνομιλούσα με άλλους συναδέλφους με εμπειρία στο χώρο, και μου έλεγαν τι αντιμετωπίζουν, είχα απογοητευτεί αρκετά. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικά, ακατάλληλες γηπεδικές συνθήκες για να κάνεις προπόνηση, διοικητικοί παράγοντες που δε γνωρίζουν πώς να συνεργαστούν και που για να κρίνουν τη δουλειά σου κοιτάνε μόνο το αποτέλεσμα. Ελπίζω και εύχομαι οι συνθήκες αυτές να αλλάξουν και να στηριχθεί περισσότερο ο Έλληνας προπονητής γιατί πραγματικά πιστεύω πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε κατάρτιση και ταλέντο από τους ξένους προπονητές”.

Πως αντιμετωπίζει τη δουλειά σας αυτή η οικογένειά σας;
“Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για την οικογένειά μου. Η γυναίκα μου ήταν πρωταθλήτρια στίβου και γνωρίζει από επαγγελματικό αθλητισμό και έτσι έχω την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση. Φέτος είναι η πρώτη φορά, μετά από 13 χρόνια, που είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε χώρια μιας και είναι διορισμένη στη Χίο ως γυμνάστρια. Παρόλο που ήξερε πόσο δύσκολο θα ήταν γιαυτήν να μεγαλώσει μόνη της τα 2 παιδιά μας, ωστόσο στήριξε την απόφασή μου να ξεκινήσω την προπονητική μου καριέρα στα Γιάννενα και την ευχαριστώ πολύ, τόσο γιαυτό όσο και για τη σπουδαία δουλειά που έκανε στην ανατροφή των παιδιών. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ χαρούμενη τώρα με την επιτυχία της ομάδας την οποία και της αφιερώνω”.

Πως βλέπετε  το μοντέλο διοίκησης που έχει εφαρμόσει στην ομάδα ο κος Χριστοβασίλης- κατανομή αρμοδιοτήτων και ρόλων χωρίς παρεμβάσεις από τον ίδιο – αλλά και την  επιλογή του να είναι μακρυά απο το να είναι αυτός πρωταγωνιστής στα Μ.Μ.Ε. Ποια η σχέση σας μ αυτόν;
“Το μοντέλο αυτό διοίκησης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και πιστεύω πως μπορεί να λειτουργήσει αρκεί οι συνεργάτες που θα επιλέξεις να είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης και ακέραιοι χαρακτήρες. Έχω βρεθεί και μιλήσει λίγες φορές με τον Κο Χριστοβασίλη , κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια , και η εντύπωση που έχω σχηματίσει είναι ότι είναι πολύ καλός άνθρωπος”.

Ποια η άποψη σας για  τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο;
“Θεωρώ πως ο Κος Χριστόπουλος έχει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές. Γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο και το σημαντικό είναι πως συνεχώς προσπαθεί να ενημερώνεται και να ανανεώνει τις γνώσεις του. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και  ξέρει τον τρόπο να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Δείχνει πολύ ικανός στο να διαχειρίζεται τόσο τους παίκτες όσο και οποιαδήποτε άλλη δύσκολη κατάσταση δημιουργείται, και πιστέψτε με φέτος δημιουργήθηκαν πολλές από την αρχή της προετοιμασίας. Σέβεται τους συνεργάτες του, τους δίνει ελευθερία κινήσεων, ενώ ασχολείται και δίνει βάση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Ο ποιος σημαντικός λόγος όμως που με κάνει να πιστεύω σ΄ αυτόν είναι η δίψα που έχει να πετύχει και οι ατελείωτες ώρες εργασίας που ρίχνει,  συμπαρασύροντας τεχνικό τιμ και παίκτες”.

Για τον  άνθρωπο Γιάννη Χριστόπουλο;
“Σαν άνθρωπος είναι πολύ ταπεινός με ακάιρεο χαρακτήρα και ξέρω πως θα τον φέρω σε αμηχανία όταν  διαβάσει την συνέντευξη, αλλά δε με πειράζει γιατί πραγματικά είναι η άποψη που έχω σχηματίσει στο χρόνο που συνεργαζόμαστε”.

Πως αισθάνεστε   από την πρώτη σου, επαγγελματική -προπονητικά – χρονιά στην super league ;
“Νοιώθω πολύ τυχερός που στην πρώτη μου επαγγελματική χρονιά στην προπονητική συνεργάζομαι όχι μόνο με τον Κο Χριστόπουλο αλλά και με τους εξαιρετικούς στη δουλειά τους κο Παπαδάκη και κο Παγανιά καθώς και τους παίκτες, αλλά και το υπόλοιπο team που βρίσκεται κοντά στην ομάδα (γενικό αρχηγό, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό)  για την άψογη συνεργασία που είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε”.

Ποιοι έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα σου
“Πιστεύω πως στην διαδρομή σου στο ποδόσφαιρο όλοι παίζουν σημαντικό ρόλο, από τον πρώτο σου προπονητή, εγώ ξεκίνησα από τα  τσικό της Φλώρινας με τον κο Στεργίου που αυτός με οδήγησε να αγαπήσω και να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και στην συνέχεια ο κος Γαιτάνος με πίστεψε και με έκανε επαγγελματία στον Εορδαικό,  μέχρι και αυτόν που δε σε πίστευε τόσο. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω όλους, και αυτούς που με πίστεψαν αλλά και αυτούς που δε με πίστεψαν γιατί με ώθησαν να προσπαθήσω να γίνω καλύτερος”.

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΣ  ενόψει και των play off
“Να είναι περήφανοι για την ομάδα τους, να έρθουν στο γήπεδο να υποστηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών γιατί πραγματικά την αξίζουν και να είναι σίγουροι πως θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας όπως άλλωστε κάναμε όλη τη φετινή χρονιά”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.