“Χ”αμογέλασε… τελευταίος (video)

Ο Πανσερραϊκός με γκολ του Γεωργιάδη στο 72' πήρε το βαθμό της ισοπαλίας από τον ΠΑΟΚ που είχε προηγηθεί στο 2' με τον Σαλπιγγίδη. Σοκ με Βιτόλο

«Χ»αμογέλασε στο τέλος ο Πανσερραϊκός ο οποίος με γκολ του Γεωργιάδη στο 72΄στέρησε (1-1) από τον ΠΑΟΚ το τρίποντο στις Σέρρες.

Και τι έγινε που ο Χάβος κατέφυγε σε αλχημείες για να καταρτίσει αξιόμαχη 11αδα. Από τη στιγμή που έχουν βρει τη χημεία τους οι Αθανασιάδης- Σαλπιγγίδης ο Έλληνας τεχνικός έδειχνε να μη φοβάται τίποτα.

Οι δυο επιθετικοί συνδυάστηκαν ιδανικά στο 2΄ για να πετύχει ο ΠΑΟΚ το γκολ το οποίο φαινόταν ότι θα του έδινε το πολύτιμο τρίποντο, αλλά ο Γεωργιάδης στο 72΄ είχε διαφορετική γνώμη (1-1).

Το αποτέλεσμα αφήνει παραπονεμένο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έλεγχε το ματς και στα 94 λεπτά, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και είχε δοκάρι με τον Τσιρίλο στην εκπνοή του αγώνα.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς διατήρησε το σχήμα 4-3-3, με τους δυο Βραζιλιάνους, Σουμπίνιο και Λεοζίνιο, πίσω από τον φορ Νταλέ έχοντας ως μοναδικό αμυντικό χαφ, τον Κάστρο. Αντί του Αμο χρησιμοποίησε στο κέντρο της άμυνας τον Παπάζογλου.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε μια 11αδα ανάγκης αφού για διάφορους λόγους δεν είχε στη διάθεσή του τους Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Μπουσαϊντί, Κουτσιανικούλη, Ελ Ζαρ, Ρονάλντο, Μουσλίμοβιτς.

Έτσι έδωσε φανέλα βασικού στον -άρτι αφιχθέντα από την Σαλαμίνα, όπου είχε παραχωρηθεί δανεικός- Τσουκαλά και στον Λίνο, ο οποίος επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Καθώς τα κουκιά ήταν μετρημένα, αναγκάστηκε να γυρίσει  το σύστημά του σε 4-4-1-1 και να αναθέσει στο Λίνο τον ρόλο του αριστερού χαφ. Τα νώτα του κάλυπτε ο Σνάουτσερ, ο οποίος είχε την δύσκολη αποστολή να αναχαιτίζει τον Μπέλιτς.

Ο Κοκότοβιτς τοποθέτησε ψηλά την άμυνά του και το πλήρωσε «με το καλημέρα» αφού μόλις στο 2΄ ο Αθανασιάδης με υπέροχη τακουνιά έβγαλε τον Σαλπιγγίδη πίσω από το κέντρο άμυνας, κι αυτός δεν αστόχησε απέναντι στον Ράντμαν (0-1).

Έπαθε αλλά δεν έμαθε ο Πανσερραϊκός, που συνέχισε να αμύνεται με τον ίδιο τρόπο, «αλείφοντας με βούτυρο το ψωμί» των ταχύτατων Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη.  Ο μικρός ξέφυγε στο 16΄ αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε ο Μαουένε.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ «έδωσε γήπεδο» στον αντίπαλό του και έφερε πιο κοντά τις γραμμές του, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Σερραίων, οι οποίοι αδυνατούσαν να πλαγιοκοπήσουν την άμυνα ή να πατήσουν στην περιοχή του Χαλκιά.

Ο διεθνής τερματοφύλακας πέρασε ένα ήσυχο πρώτο 45λεπτο αφού δεν χρειάστηκε καν να πέσει στο χορτάρι για να σταματήσει κάποιο σουτ. Αντίθετα ο Ράντμαν κυλίστηκε στο γκαζόν για να στερήσει το δεύτερο γκολ από τον Σαλπιγγίδη στο 33΄.

Στον Χάβο δεν έφταναν τόσες απώλειες παικτών, ήρθε και στο 40΄ να προστεθεί άλλη μια, ο Ζουέλα που έπαθε υποτροπή σε παλιότερη θλάση του και έφυγε από το τερέν για να πάρει την θέση του ο Σαβίνι, που αμέσως πήγε στο αριστερό άκρο και μετατέθηκε στο δεξιό ο Σνάουτσερ.

Το β΄ ημίχρονο δεν έκρυβε συγκινήσεις μέχρι το 72΄, που ο Γεωργιάδης σε μια αντεπίθεση την οποία ξεκίνησε ο ίδιος, βρήκε απροετοίμαστη την άμυνα του ΠΑΟΚ και από κοντά εκτέλεσε τον Χαλκιά (1-1).

Το γκολ ήρθε σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ έλεγχε το ματς, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που ο Χάβος είχε δώσει από το 68΄ την ευκαιρία στον 17χρονο Κάτσε να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, αποσύροντας έναν επιθετικό (Αθανασιάδη). 
 
Μετά την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν το παιχνίδι του αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αφήσουν κενά στα μετόπισθεν τα οποία επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Κοκότοβιτς.

Στο τελευταίο 10λεπτο η περιοχή του Ράντμαν «πήρε φωτιά». Στο 84΄ ο προωθημένος Τσιρίλο πήγε να βγάλει τα κάστανα από τα φωτιά αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ ενώ το σουτ του Σαβίνι στο επόμενο λεπτό δεν βρήκε στόχο.

Ο Χάβος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Παπάζογλου στο 85΄ (αντί του Τσουκαλά). Όμως ήρωας του αγώνα παραλίγο να γίνει ο Τσιρίλο, ο οποίος στο 91΄ με σουτ- βολίδα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Α’ Ημίχρονο:
1′ Έναρξη του αγώνα με τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην σέντρα.
2′ ΓΚΟΛ: Ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων μετά την ασίστ του Αθανασιάδη και με πλασέ, νίκησε τον Ράντμαν για το 1-0 του ΠΑΟΚ.
10′ Χωρίς κάποια καλή φάση μέχρι στιγμής η αναμέτρηση, με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να μεταφέρει το ματς έξω από την περιοχή του Χαλκιά και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις.
16′ Σουτ του Αθανασιάδη από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία των γηπεδούχων.
20′ Στο ίδιο μοτίβο ο αγώνας, χωρίς σημαντικές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
26′ ! Κίτρινη κάρτα στον Λεοζόνιο από τον διαιτητή, για μαρκάρισμα πάνω στον Λίνο στη μεσαία γραμμή.
31′ Σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης ήταν αρκετά πίσω από εκεί που πέρασε η μπάλα.
34′ Σουτ του Σαλπιγγίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ράντμαν έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα.
35′ ! Κίτρινη κάρτα στον Κάστρο από τον διαιτητή για μαρκάρισμα του μέσου των γηπεδούχων πάνω στον Σαλπιγγίδη.
43′ Σουτ του Νταλέ, η μπάλα πέρασε άουτ.
43′ Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ζουέλα δεν μπορεί να συνεχίσει το ματς (θλάση) και αφήσε τη θέση του στον Σαβίνι.
44′ Σέντρα του Αθανασιάδη από τα δεξιά, ο Μαβενέ έδιωξε τη μπάλα προ του Σαλπιγγίδη, ο οποίος περίμενε στο ύψος της μικρής περιοχής.
45′ Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο.
45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο:
46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τους παίκτες του Πανσερραϊκού στην σέντρα.
50′ Χωρίς κάποια καλή φάση μέχρι στιγμής το δεύτερο μέρος.
55′ ! Κίτρινη κάρτα στον Σνάουτσνερ από τον διαιτητή για μαρκάρισμα πάνω στον Γεωργιάδη, έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χαλκιά.
55′ ! Κίτρινη κάρτα και στον Σαβίνι για διαμαρτυρία προς τον ρέφερι της αναμέτρησης.
61′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τα δεξιά, ο Ράντμαν μάζεψε εύκολα τη μπάλα.
65′ Ο Πανσερραϊκός ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασσική φάση μπροστά στην εστία του Χαλκιά.
72′ ΓΚΟΛ: Ωραία ατομική προσπάθεια του Γεωργιάδη, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά για το 1-1 των γηπεδούχων.
79′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο από τα δεξιά, ο Χαλκιάς μπλόκαρε τη μπάλα.
83′ Ο Σαλπιγγίδης έστρωσε τη μπάλα για τον Τσουκαλά, όμως ο Παπάζογλου πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα.
84′ Δυνατό σουτ του Τσιρίλο έξω από τη μεγάλη περιοχή και από θέση μέσα δεξιά, ο Ράντμαν έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
85′ Σουτ του Σαβίνι από το ύψος της μεγάλης περιοχή, η μπάλα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ράντμαν.
88′ Σουτ του Γεωργιάδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή και θέση αριστερά, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Χαλκιά.
90′ Τρία λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων στο δεύτερο ημίχρονο.
90+1′ !!! Σουτ του Τσιρίλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ράντμαν και πέρασε άουτ.
90+3′ Σουτ του Τάντιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σνάουτσνερ και πέρασε κόρνερ.
90+3′ Λήξη του αγώνα.

Διοργάνωση: Superleague
Αγωνιστική: 16η
Αγώνας: Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ
Γήπεδο: Σερρών
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Μαγιάννης (Άρτας)

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ, Παντελειάδης, Μαβενέ, Παπάζογλου, Κάστρο, Μπέλιτς (Τάντιτς 82′), Λεοζίνιο (Κέρλα 89′), Σουμπίνιο (Ανάκογλου 66′), Γεωργιάδης, Νταλέ.

Στον πάγκο: Βαλσαμάκης, Βοσκόπουλος, Τριανταφύλλου, Γαλανόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Ζουέλα (Σαβίνι 43′), Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς (Παπάζογλου 85′), Λίνο, Φωτάκης, Αθανασιάδης (Κάτσε 68′), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σακελλαρίου, Φιλομένο, Γωργίου.

…. Κώστας Χαλέμος

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.